Cum să vizualizați textul neclar pe site-uri web

Unblur Website Featured Image
⏱️ 10 min read

Dacă te lovești de un bloc de text neclar în timpul navigării, nu este nevoie să întorci spatele dezamăgit sau să plătești impulsiv un abonament. Puteți să estompați textul cu una dintre metodele de mai jos și să vă faceți timp pentru a evalua dacă doriți cu adevărat să vă înscrieți pentru conținut.

De ce site-urile web estompează conținutul?

Încețoșarea textului site-urilor web este o practică obișnuită de a păstra conținutul lor exclusiv membrilor și abonaților plătitori. Nu toate site-urile web care fac acest lucru vă cer să plătiți un abonament pentru a citi conținutul pe care îl estompează. Unii vor doar să renunți la adresa ta de e-mail sau să te înscrii pentru un abonament gratuit sau o probă gratuită. Altele vă permit, de asemenea, să răsfoiți o cantitate limitată de conținut înainte de apariția paywall-ului.

Cum să decolorați textul pe un site web

Dacă aveți nevoie de puțin mai mult timp sau de puțin mai mult conținut de probă pentru a vă decide înainte de a vă angaja la o înregistrare sau un abonament cu plată, este la îndemână dacă știți cum să previzualizați textul ascuns.

Rețineți că metodele de mai jos nu sunt garantate să funcționeze pe toate site-urile web. De asemenea, acestea ar trebui folosite doar pentru a evalua dacă este necesar un abonament sau un abonament. Nu acceptăm ocolirea niciunui paywall care susține jurnalismul. Dacă nu doriți să utilizați adresa dvs. de e-mail pentru a vă crea un cont, vă recomandăm să utilizați o adresă de e-mail de unică folosință sau un serviciu precum BugMeNot.

1. Utilizați Google Translate ca proxy pentru a vizualiza textul ascuns

Google Translate este un instrument viabil pentru a estompa textul pe o pagină web. Folosiți-l pentru a vizualiza versiunea completă și tradusă a unei pagini web cu conținut neclar. Iată cum:

 1. Deschideți pagina web cu textul pe care doriți să îl eliminați.
 2. Copiați adresa URL a paginii.
Unblur site-ul Paywall
 1. Accesați Google Translate și inserați adresa URL în caseta din stânga.
 2. Faceți clic pe adresa URL care apare în caseta din dreapta. (Dacă preferați să citiți conținutul într-o altă limbă decât engleza, alegeți o limbă dintre opțiunile enumerate deasupra acestei casete și apoi faceți clic pe adresa URL actualizată.)
Unblur site-ul Google Traducere
Cum să vizualizați textul neclar pe site-uri web

Ar trebui să fiți direcționat către o filă nouă care conține o versiune neîncețoșată a paginii web.

Unblur Website Google Traducere Pagina

2. Vizualizați un instantaneu pe Internet Archive

Arhiva InternetWayBack Machine este un instrument gratuit pentru toți în care oricine poate salva și căuta versiuni ale paginilor web. De asemenea, instrumentul accesează cu crawlere web și arhivează paginile din cache. Folosiți-l pentru a căuta versiuni salvate ale unui articol cu ​​pereți de plată, dacă sunt disponibile.

 1. Copiați adresa URL a paginii cu conținutul neclar pe care doriți să îl vizualizați.
Unblur site-ul Paywall 2
 1. Accesați Internet Archive și inserați adresa URL în bara de căutare WayBack Machine pentru a verifica dacă pagina a fost arhivată.
Unblur Website Internet Archive
 1. Selectați versiunea paginii pe care doriți să o vizualizați. Pentru cel mai recent conținut, alegeți cea mai recentă versiune arhivată în funcție de dată și oră. Versiunile arhivate disponibile sunt marcate cu cercuri albastre pe calendar.
Unblur Website Internet Archive Wayback Machine

Ar trebui să fiți direcționat către versiunea arhivată pe care ați selectat-o, unde puteți vedea conținutul neclar.

Unblur Website Internet Archive Wayback Machine Archive

3. Deschideți pagina din căutarea Google

Unele site-uri web care oferă conținut premium abonaților le permit vizitatorilor care nu plătesc să vadă întregul conținut al linkului pe care au făcut clic din rezultatele Căutării Google pentru a-și spori traficul. Cu toate acestea, dacă utilizați această metodă, aveți voie să vizualizați numai conținutul adresei URL a paginii pe care ați dat clic, iar când intrați mai adânc pe site, veți întâlni un paywall. Iată cum să ocoliți această restricție:

 1. Copiați titlul paginii care conține textul neclar pe care doriți să îl vizualizați și inserați-l în Căutarea Google. (Plasați cursorul peste fila paginii și veți vedea titlul paginii.) Dacă nu puteți evidenția și copia titlul paginii, introduceți-l manual.
Unblur Website Google Search

Pentru rezultate de căutare mai precise, introduceți numele site-ului web la sfârșitul sau la începutul interogării.

Unblur site-ul Google Search Interogare
 1. Faceți clic pe rezultatul cu aceeași adresă URL a paginii ca și pagina pe care doriți să o eliminați.
Unblur site-ul Google Search Results

Întreaga pagină ar trebui să fie acum disponibilă pentru vizualizare.

Unblur Site-ul Căutare Google S-a deschis

4. Vizualizați conținut neclar cu element de inspectare

Instrumentul Inspect sau Inspect Element este disponibil în toate browserele web desktop. Doar faceți clic dreapta pe pagina pe care doriți să o inspectați și ar trebui să vedeți fie „Inspectați”, fie „Inspectați elementul” în meniul de clic dreapta.

Unblur Website Inspect

Folosind instrumentul Inspect, puteți vizualiza și edita codul sursă al unui site web, HTML, CSS, JavaScript și fișiere media. Orice modificare pe care o faceți este vizibilă în timp real pe pagina pe care o „inspectați”. Această funcție vă permite să anulați estomparea textului de pe unele site-uri web. Iată cum să-l folosești:

 1. Pe pagina pe care doriți să o decolorați, faceți clic dreapta oriunde și selectați „Inspectați” sau „Inspectați elementul”. Secțiunea Inspectare ar trebui să apară în partea dreaptă sau în partea de jos a ferestrei browserului.
Unblur Website Inspect Section
 1. Selectați linia de cod care se referă la conținutul ascuns. Asigurați-vă că selectați elementul părinte, adică cel care cuprinde toate elementele mici care alcătuiesc blocantul. Pe pagina pe care am ales-o, căutăm o linie care să înceapă cu „
 1. După ce găsiți linia corectă, faceți clic dreapta pe ea și faceți clic pe „Șterge elementul” din meniul contextual. Acest lucru șterge elementul de blocare de pe pagină.
Unblur Website Inspectați Paywall Șterge codul
 1. Următoarea linie de cod pe care trebuie să o modificați începe cu „” În acea linie, localizați stil=”overflow: ascuns;” cod.
Unblur Website Inspectați Paywall Cod Editare
 1. Faceți clic dreapta pe acest fragment și selectați „Editați atributul”. Schimbați valoarea atributului din „ascuns” în „vizibil” și apăsați butonul introduce cheie.
Unblur Website Inspectați Paywall Cod Editare Atribut
Cum să vizualizați textul neclar pe site-uri web

Această acțiune funcționează asupra conținutului neclar din spatele blocatorului și îl face vizibil.

Unblur Website Inspect Unblur

Câteva lucruri de remarcat

În unele browsere, instrumentul Inspect poate să nu fie vizibil dacă nu ați activat mai întâi utilizarea instrumentelor pentru dezvoltatori. Căutați un meniu „Dezvoltare” sau similar pentru a verifica dacă aceste instrumente sunt active.

De asemenea, numele elementelor de blocare și conținut neclar de pe pagină diferă de la un site la altul. Este posibil ca atributul de stil să nu apară întotdeauna ca „revărsare.” Poate apărea ca „vizibilitate: ascuns,” “filtru: estompare,” sau altceva. Veți avea nevoie de un pic de încercare și eroare pentru a localiza bucățile relevante de cod pe care trebuie să le modificați sau să le ștergeți. Dacă dai peste cap, reîmprospătează pagina pentru a începe de la capăt.

5. Comutați la modul Cititor

Majoritatea navigațiilor moderne oferă un mod „cititor” care elimină dezordinea paginilor web, cum ar fi reclamele și alte distrageri. Se numește Reader Mode în Chrome și Reader View în Firefox și Safari. Acest mod vă permite să vizualizați conținut neclar sau cu pereți de plată pe unele site-uri web. Este o caracteristică opțională în anumite browsere, așa că va trebui să o activați înainte de a o putea folosi pentru a decolora textul.

Pentru a activa Modul Cititor pe Google Chrome:

 1. Deschide o filă nouă și tastați chrome://steaguri în bara de adrese.
 2. În secțiunea „Experimente”, căutați „Activați modul cititor” și schimbați-i starea la „Activat” din meniul drop-down din dreapta acestuia. Relansați Google Chrome pentru a aplica modificările.
Unblur Website Reader Mode

După relansare, ar trebui să vedeți pictograma Reader Mode în bara de adrese.

Unblur Website Reader Mode Icon

Acum, accesați pagina web cu conținutul neclar pe care doriți să-l vedeți și faceți clic pe pictograma Reader Mode. Ar trebui să treacă la o versiune neîncețoșată și fără distracție a paginii.

Unblur Website Reader Mode Unblur

întrebări frecvente

Este legal să decolorați un site web?

Nu este ilegal să decolorați un site web dacă utilizați metodele de mai sus și nu intenționați să copiați, să distribuiți sau să utilizați conținutul neclar în scopuri comerciale. Potențialul de acțiune în justiție depinde și de țara în care vă aflați. Ați putea fi amendat pentru eludarea unui paywall sau primiți o notificare de încălcare a DMCA. Adresa dvs. IP ar putea fi, de asemenea, inclusă pe lista neagră.

Este etic să decolorați textul de pe un site web?

Nu este etic să decolorați textul pe care îl puteți accesa numai în anumite condiții, cum ar fi înscrierea pentru un abonament sau plata unui abonament.

Pot inversa textul neîncețoșat?

Un fel de. Când utilizați Google Translate, Internet Archive și Google Search pentru a anula estomparea textului, nu este nevoie să anulați conținutul neîncețoșat. Doar închideți pagina în cauză. Pentru instrumentul Inspect, inversați textul neîncețoșat reîmprospătând pagina. În Modul Cititor, faceți clic pe pictograma Mod Cititor pentru a ascunde din nou conținutul plătit.

Credit imagine: Sean MacEntee prin Flickr

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x