Cum se accesează fișierele Android pe computerul Windows

Cum se accesează fișierele Android pe computerul Windows
⏱️ 4 min read

Dacă sunteți utilizator Android, atunci ar fi trebuit să vă confruntați cu situații în care trebuie să transferați rapid fișiere între dispozitivul dvs. Android și computer. Evident, există o mulțime de aplicații precum AirDroid care vă permit să faceți acest lucru, dar aceste aplicații sunt bazate pe web. Nu vă vor permite să vă mapați dispozitivul Android pe computerul dvs. Windows, astfel încât să puteți accesa toate fișierele și folderele de pe dispozitivul dvs. Android utilizând Windows File Explorer prin WiFi. Cu toate acestea, iată cum puteți accesa fișiere Android din Windows File Explorer prin WiFi.

Accesați fișierele Android de pe computerul Windows

Pentru a accesa fișiere și foldere Android pe PC-ul Windows prin WiFi, vom folosi popularul manager de fișiere ES File Explorer.

A incepe, instalați ES File Explorer dacă nu ai făcut-o deja. Lansați-l, glisați din partea stângă a ecranului și apoi selectați opțiunea „Remote Manager” din meniul principal.

Odată ce fereastra Remote Manager a fost deschisă, trebuie să o configurăm. Doar atingeți pictograma Setări pentru a continua.

es-file-explorer-select-settings

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări Remote Manager. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, ES Explorer a setat deja portul implicit și utilizatorul curent la „Anonim”.

es-file-explorer-default-settings

Aș recomanda să adăugați un nume de utilizator și o parolă, astfel încât ceilalți utilizatori de pe LAN să nu o poată accesa fără autorizare. Pentru aceasta, atingeți opțiunea „Setați gestionați contul”, introduceți numele de utilizator și parola și atingeți butonul „OK” pentru a continua.

es-file-explorer-set-username

Dacă doriți, puteți schimba și „Portul curent”, astfel încât să fie ușor de reținut când îl adăugați la alte sisteme. Asigurați-vă că numărul portului este între 1025 – 65534.

es-file-explorer-set-port

De asemenea, dacă doriți să schimbați directorul rădăcină, atingeți opțiunea „Setați directorul rădăcină” și selectați directorul rădăcină implicit. În cazul meu, îmi selectez cardul SD extern ca director rădăcină. Dacă doriți să accesați atât stocarea internă, cât și cea externă, selectați „/”.

es-file-explorer-set-root-folder

După ce ați terminat, așa arată în ecranul de setări Remote Manager.

es-file-explorer-es-configured

Acum, mergeți la ecranul principal și atingeți butonul „Activare”. Aceasta va activa serverul FTP. De asemenea, ES Explorer afișează adresa FTP de care vom avea nevoie.

es-file-explorer-ftp-enabled-on

Pe Windows deschideți File Explorer și selectați opțiunea „Map Network Drive” din fila „Computer”.

es-file-explorer-select-map-network-drive

În fereastra „Map Network Drive”, faceți clic pe linkul „Conectați-vă la un site web …”

es-file-explorer-map-network-drive-wizard

Acțiunea de mai sus va deschide „Expertul localizare în rețea”. Aici, faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

es-file-explorer-add-network-location-wizard

Acum, faceți dublu clic pe „Alegeți o locație de rețea personalizată”.

es-file-explorer-select-custom-network

Aici, în această fereastră, introduceți adresa FTP împreună cu numărul portului așa cum se arată în ecranul ES Explorer și faceți clic pe butonul „Următorul”.

es-file-explorer-enter-network-address

Debifați caseta de selectare „Conectare anonimă”, introduceți numele de utilizator pe care l-ați folosit în ES Explorer și faceți clic pe butonul „Următorul” pentru a continua.

es-file-explorer-enter-network-username

Denumiți partajarea de rețea. O puteți schimba oricând mai târziu.

es-file-explorer-enter-share-name

Doar faceți clic pe butonul „Finalizare” pentru a finaliza procedura.

es-file-explorer-network-folder-configured

Deoarece am cartografiat partajarea de rețea, aceasta va apărea în Windows File Explorer sub Locații de rețea. Doar faceți dublu clic pe el pentru a deschide.

es-file-explorer-drive-mapped

Deoarece aceasta este prima dată, Windows vă va cere parola FTP. Introduceți parola și faceți clic pe butonul „Conectare”. Dacă vă conectați frecvent, selectați opțiunea „Salvați parola”.

es-file-explorer-enter-username-password

De îndată ce faceți clic pe butonul Log on, veți fi conectat și puteți accesa toate fișierele și folderele direct din Windows File Explorer prin WiFi.

es-file-explorer-done

Când ați terminat de văzut cu fișiere și foldere pe dispozitivul dvs. Android, opriți Remote Manager.

Sfat rapid: Navigând la setările Remote Manager și atingând opțiunea „Creați o comandă rapidă”, ES Explorer va crea o pictogramă de comandă rapidă pe ecranul de pornire care poate fi utilizată pentru a lansa rapid serverul FTP. Acest lucru elimină necesitatea lansării ES Explore de fiecare dată când doriți să activați Remote Manager.

es-file-explorer-esftp-shortcut

Dacă nu utilizați ES Explorer și doriți aceeași soluție, atunci există și alte câteva dedicate Aplicații server FTP poti incerca.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a accesa fișiere și foldere Android direct din Windows File Explorer prin WiFi.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x