Cum se accesează un telefon Android cu un ecran spart

Cum se accesează un telefon Android cu un ecran spart
⏱️ 4 min read

De câte ori ți-ai scăpat telefonul, crezând că ecranul ar fi crăpat când l-ai ridicat? Din fericire pentru noi, majoritatea ecranelor telefonului sunt relativ durabile și nu se rup ușor. Dar atunci când o fac, poate face o mizerie.

Când telefonul dvs. se rupe și ecranul nu mai funcționează, nu numai că nu vă puteți folosi telefonul, dar acum toate acele informații stocate pe telefonul dvs. sunt inaccesibile. Din fericire, este posibil să recuperați toate informațiile de pe dispozitivul dvs. urmând câteva dintre aceste instrucțiuni.

Utilizați OTG pentru a avea acces

Dacă puteți vedea ecranul, dar nu îl puteți atinge, deoarece vă veți tăia mâna sau dacă ecranul nu răspunde, utilizați un adaptor OTG pentru a controla telefonul cu mouse-ul.

Un adaptor OTG sau On-the-Go are două capete. Unul se conectează la portul USB al telefonului, iar celălalt capăt este un adaptor USB-A standard în care puteți conecta mouse-ul. După ce le conectați pe cele două, veți putea folosi telefonul fără a atinge ecranul.

Nu toate telefoanele Android au capacitatea de a utiliza OTG, deci consultați-vă cu producătorul pentru a afla dacă ai dvs. În caz contrar, este posibil să nu puteți prelua informațiile de pe telefon fără a utiliza software de la terți.

Depanare USB

Pentru a vă accesa telefonul prin intermediul computerului, trebuie să activați modul de depanare USB. Depanarea USB permite dispozitivului dvs. Android să comunice cu Android SDK (Software Developer Kit) printr-o conexiune USB. Când utilizați depanarea USB, dispozitivul dvs. Android primește comenzi, fișiere și alte date de pe computer. Funcționează și în sens opus, lăsând computerul să extragă informațiile necesare, cum ar fi fișierele jurnal de pe telefon.

Iată cum puteți activa modul de depanare USB pe un telefon Android:

1. Utilizați adaptorul OTG pentru a vă conecta telefonul la un mouse USB.

2. Faceți clic pe mouse pentru a vă debloca telefonul.

3. Introduceți Setări trăgând în jos meniul de sus al telefonului și făcând clic pe pictograma roată din colțul din dreapta sus.

4. În setări, derulați până la meniul Despre telefon.

Accesați setările de telefon spart Despre telefon

5. Faceți clic pe Informații despre software.

Accesați informații despre software-ul telefonului întrerupt

6. Găsiți numărul Build și faceți clic pe casetă de șapte ori.

Accesați numărul de construire a telefonului întrerupt

7. Reveniți la Setări și derulați în jos în jos. În meniul „Despre telefon”, există acum o opțiune pentru a accesa opțiunile pentru dezvoltatori.

Accesați opțiunile dezvoltatorului de telefon spart

8. Sub Opțiuni dezvoltator, apăsați comutatorul pentru a activa USB Debugging.

Accesați depanarea USB a telefonului întrerupt

Conectați telefonul la computer utilizând o conexiune USB. De pe computer, puteți accesa și deschide folderele de pe telefon și puteți copia datele dorite pe computer.

Accesați dispozitivele de conectare la telefonul spart

Dacă ecranul dvs. nu se va aprinde

Dacă ecranul nu funcționează, ar fi mai bine ca majoritatea utilizatorilor să folosească un instrument de recuperare a datelor Android. Majoritatea acestor instrumente sunt versiuni cu plată, dar există unele gratuite pe care le puteți încerca, cum ar fi MiniTool Mobile Recovery pentru Android, Undeleter Recuperează fișiere și date, și DiskDigger pentru Android. Versiunile gratuite vor avea caracteristici minime și este posibil să aveți nevoie de un upgrade pentru a face ceea ce aveți nevoie.

Unele instrumente de recuperare a datelor cu plată includ 7-recuperare de date, Dr Fone pentru Android, și MobiSaver pentru Android.

Dacă nimic din toate acestea nu funcționează pentru a vă accesa telefonul defect, duceți-l la un atelier de reparații. Asigurați-vă că mergeți la un magazin de încredere, deoarece odată ce vă accesează telefonul, vă pot accesa toate datele.

Cum să preveniți aceste probleme

O mișcare inteligentă este de a evita să fii prins cu un telefon spart și fără acces la datele din interior. Puteți face acest lucru păstrând backupul telefonului și instalând programe precum Pushbullet care vă vor oferi acces la datele de pe telefon, chiar dacă nu îl puteți controla.

Dacă doriți să obțineți un control granular real asupra dispozitivului dvs. Android, verificați cum să instalați recuperarea TWRP pe Android. Dacă doriți să faceți niște jocuri Android, consultați ghidul nostru privind emularea front-end Retroarch pentru Android.

Credit de imagine: Close-up cablu USB conecta telefonul și laptopul

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x