Cum se activează autentificarea automată în Ubuntu

Cum se activează autentificarea automată în Ubuntu
⏱️ 2 min read

În mod implicit, utilizatorii sunt obligați să își introducă acreditările înainte de a li se acorda acces la sistem. Aceasta este o măsură de precauție importantă, deoarece împiedică pe oricine are acces fizic la computerul dvs. să vă examineze detaliile personale, fișierele, e-mailul și nimicurile.

Cu toate acestea, există câteva motive pentru care ați putea dori să configurați autentificarea automată pe computerul dvs. Poate că computerul dvs. este sigur din punct de vedere fizic și nu vă place să vă introduceți parola tot timpul sau poate că discul dvs. este criptat și nu vă place să introduceți două parole la pornire.

Iată pașii de urmat dacă doriți să ocoliți ecranul de conectare din Ubuntu.

Unitate

1. Lansați aplicația de setări și accesați Conturi utilizator.

2. Faceți clic pe opțiunea Deblocare din partea dreaptă sus și introduceți parola.

3. Faceți clic pe utilizatorul pentru care doriți să configurați autentificarea automată.

4. Comutați comutatorul de autentificare automată la setarea Activat.

5. Faceți clic pe Blocare pentru a salva modificările.

Odată ce reporniți computerul, veți fi pornit direct pe desktop fără a fi nevoie să introduceți o parolă.

Cu toate acestea, parola dvs. va fi în continuare necesară după suspendare și reluare. Dacă doriți să dezactivați și asta, accesați „Setări -> Luminozitate și blocare”. Debifați „Solicitați parola mea la trezire de la suspendare” și dezactivați opțiunea Blocare.

ubuntu-autologin-2

GNOME

Pentru utilizatorii GNOME, procesul este cam același, dar nu merită efortul, deoarece vi se cere să deblocați cheia de parole la pornire, făcând autentificarea automată fără sens.

ubuntu-autologin-gnome

MATE

Utilizatorii MATE pot realiza același lucru adăugând următorul text în fișierul „/usr/share/lightdm/lightdm.conf.d/60-lightdm-gtk-greeter.conf”. Aveți nevoie de privilegii de root pentru a face acest lucru.

Nu uitați să înlocuiți valoarea autologin-user cu numele dvs. de utilizator.

O a doua opțiune este să accesați „Sistem -> Administrare -> Utilizatori și grupuri” din panoul superior. Faceți clic pe utilizatorul pentru care doriți să configurați autentificarea automată și faceți clic pe „modificare” în câmpul Parolă.

ubuntu-autologin-mate-1

În cele din urmă, bifați „Nu solicitați parola la autentificare”.

ubuntu-autologin-mate-2

Plasma KDE

În KDE Plasma puteți accesa „Setări sistem -> Detalii cont -> Manager utilizator” și puteți activa „Autentificare automată”.

ubuntu-autologin-kde

Asta e!

Dacă aveți o întrebare sau dacă doriți să împărtășiți cum să configurați autentificarea automată pe alte medii desktop, vă rugăm să lăsați un comentariu mai jos.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x