Cum se activează autentificarea cu doi factori pentru Instagram pe Android

instagram-enable-two-factor-authentication
⏱️ 3 min read

Toate rețelele sociale majore de pe Internet au deja activată autentificarea cu doi factori pentru conturile lor de utilizator de ceva vreme. De asemenea, Instagram s-a alăturat recent clubului. Recent și-au actualizat aplicațiile mobile cu funcția de autentificare cu doi factori. Acest ghid vă va arăta cum să activați această caracteristică pe smartphone-ul dvs. Android și să o operați dacă nu ați mai folosit-o niciodată.

Cum să setați autentificarea cu doi factori pe Instagram

Mai întâi, asigurați-vă că ați actualizat aplicația din Magazin Play. Căutați „Instagram” în Magazin Play și apăsați butonul Actualizare (dacă este disponibil).

1. Deschideți Instagram și atingeți pictograma profilului pentru a vă deschide profilul.

2. Deschideți Setările atingând cele trei puncte din colțul din dreapta sus.

3. În panoul Setări ar trebui să vedeți acum o nouă opțiune pentru „Autentificare cu doi factori” în secțiunea Cont. Apăsați pe ea și pe ecranul următor apăsați pe butonul Comutare de lângă „Necesită cod de securitate” pentru a activa funcția. Atingeți „Activați” când vi se solicită să activați funcția.

4. În ecranul următor vi se va cere să introduceți un cod din șase cifre care va fi trimis la numărul dvs. de telefon. Trebuie să adăugați numărul dvs. de telefon activ în Setări pentru a putea primi codul. Instagram vă va trimite codul pentru a vă verifica numărul. Puteți chiar să schimbați numărul pentru primirea codului, atingând „Modificați-l” la final.

instagram-primeste-cod-confirmare

5. După verificarea numărului dvs. de telefon, Instagram vă va oferi câteva coduri de rezervă. Aceste coduri de rezervă pot fi utilizate în cazurile în care nu primiți codul din șase cifre pe telefonul dvs. sau nu îl puteți accesa din anumite motive în timpul autentificării autentificării. O captură de ecran automată a codurilor va fi făcută și salvată în galeria dvs. Puteți chiar să o copiați și să o salvați în altă parte. Asigurați-vă că nimeni altcineva nu are acces la aceste coduri. Acestea sunt doar pentru situații de urgență.

coduri instagram-backup

Funcția de securitate este setată. Autentificarea în doi factori a fost activată pentru contul dvs. Instagram. Data viitoare când vă conectați, vi se va solicita un cod din șase cifre după ce introduceți parola corectă. Dacă nu puteți accesa codul de pe telefon, puteți folosi codurile de rezervă.

Concluzie

Instagram are, de asemenea, o caracteristică de securitate pentru dacă găsește o autentificare dintr-o locație suspectă – vă va forța să vă resetați parola la următoarea deschidere a aplicației. Cu toate acestea, autentificarea cu doi factori oferă un strat suplimentar de securitate și se recomandă să o activați imediat. Folosește-l și împiedică-ți amintirile prețioase să cadă pe mâini greșite.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x