Cum se activează căutarea în bara laterală pentru motoarele de căutare majore

Come abilitare la ricerca nella barra laterale per i principali motori di ricerca
⏱️ 6 min read

Când navigați prin orice pagină web, adesea vedem cuvinte cheie necunoscute și le căutăm rapid pe Google și pe alte site-uri populare. O astfel de acțiune este declanșată printr-un clic dreapta pe cuvintele cheie alese și accesarea motorului de căutare dorit, de obicei într-o filă nouă. Nu ar economisi efort și timp pentru a tabela rezultatele motorului de căutare pe aceeași pagină? Aici vă arătăm cele mai simple modalități de a rula căutarea în bara laterală pentru Google, Bing, YouTube, Wikipedia și Twitter. Toate aceste metode sunt specifice browserului.

1. Google

Mozilla Firefox

Utilizatorii Firefox pot adăuga cu ușurință căutarea Google în browserul lor folosind o extensie numită Bara laterală pentru Căutarea Google. Interfața sa de utilizare este completă, iar căutarea Google este activată pe un panou lateral prin simpla comutare a extensiei „activată”. Extensia oferă un set complet de funcții de căutare Google pe panoul lateral, inclusiv Știri, imagini și videoclipuri.

Cea mai bună parte este că puteți închide bara laterală din același buton de comutare, ceea ce înseamnă că extensia nu va interfera cu experiența dvs. de navigare.

Puteți muta cu ușurință bara laterală de căutare Google la dreapta sau la stânga, în funcție de preferințe.

Sidebar Search Google Firefox Features

Chrome / Edge

Google obișnuia să aibă un fragment din bara laterală dreaptă pentru rezultatele căutării sale pe Chrome, dar acum a fost migrat în coloana principală de rezultate. Prin urmare, nicio opțiune de căutare în bara laterală nu este disponibilă în acest moment. Dar dacă utilizați browserul Chrome sau Edge și ați setat Google ca motor de căutare implicit, faceți clic dreapta pe cuvintele cheie și deschideți rezultatul căutării într-o filă nouă.

Căutare în bara laterală Google Chrome Edge

2. Bing

Margine

Bing este în prezent singurul motor de căutare cu o funcție încorporată care permite căutarea în bara laterală, dar această tehnică va funcționa doar cu browserul Microsoft Edge. Nu contează dacă setați Google ca motor de căutare implicit pe Edge.

Pentru a activa căutarea în bara laterală pe browserul Edge, faceți clic dreapta pe cuvintele cheie selectate și alegeți opțiunea „Căutați Bing în bara laterală”.

Bara laterală Căutare Bing Edge

Se va deschide un nou panou lateral și puteți răsfoi toate rezultatele căutării Bing, inclusiv imagini și videoclipuri, fără a părăsi pagina web. Pentru a avea o previzualizare mai bună, faceți clic pe „Deschideți în fila nouă”.

Sidebar Search Bing Sideresults

3. YouTube

Firefox

Similar cu Google, utilizatorii Firefox pot adăuga căutarea YouTube în bara laterală folosind o extensie numită Bara laterală pentru YouTube. Vă puteți conecta la contul dvs. YouTube pentru recomandări personalizate fără a părăsi fila din browser.

Bara laterală Căutare Firefox Youtube

Margine

Dacă sunteți utilizator Edge, puteți căuta videoclipuri YouTube legate de orice cuvinte cheie selectate utilizând funcția de căutare integrată a barei laterale Bing. Chiar dacă Google este motorul dvs. de căutare implicit pe Edge, această opțiune este vizibilă. Navigați la fila „Videoclipuri” pentru a obține previzualizări YouTube legate de cuvintele cheie.

Sidebar Search Edge Youtube

4. Wikipedia

Firefox

La fel ca motoarele de căutare anterioare, Firefox are o extensie numită Bara laterală Wikipedia pentru a prelua intrări Wikipedia pentru alegerea termenilor de căutare.

Bara laterală Căutare Firefox Wikipedia

Chrome / Edge

Utilizatorii Chrome / Edge nu au acces la nicio bară laterală pentru căutarea Wikipedia, dar pot folosi o extensie numită Căutare Wikipedia pentru a adăuga funcții de căutare Wikipedia. După ce extensia este adăugată în browserele Chrome sau Edge, faceți clic dreapta pe orice cuvinte cheie selectate și alegeți „Căutați Wikipedia”.

Bara laterală Căutare Wikpedia Chrome Edge

5. Twitter

Firefox

Doriți să căutați în întregul dvs. feed Twitter un nume de utilizator selectat fără a deschide o filă nouă? Extensia relevantă se numește Bara laterală Twitter. Odată adăugat, îl puteți comuta „pe” astfel încât fluxul Twitter să fie vizibil pe panoul lateral.

Bara laterală Căutare Twitter Firefox

Chrome / Edge

Deși din punct de vedere tehnic nu este o căutare în bara laterală, utilizatorii Chrome / Edge pot vizualiza tot fluxul Twitter fără a deschide o filă nouă. Pentru aceasta, trebuie să adăugați o extensie a motorului de căutare numită Omnibox Twitter. Pur și simplu tastați „@” în caseta polivalentă Edge / Chrome urmată de numele Twitterati. Aceasta va deschide un nou flux Twitter, dacă este disponibil.

Bara laterală Căutare Twitter Chrome

Acum, că am învățat cum să folosim bare laterale pentru motoarele și site-urile dvs. de căutare preferate, vă recomandăm să căutați tehnici pentru utilizarea căutării Google ca utilizator puternic. Căutați cele mai bune motoare de căutare pentru confidențialitate? Te-am acoperit.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x