Cum se activează copierea-lipirea în linia de comandă Windows 10

Cum se activează copierea-lipirea în linia de comandă Windows 10
⏱️ 7 min read

Una dintre problemele enervante cu promptul de comandă Windows este că nu vă permite să copiați și să lipiți lucruri în interior. Pentru a aborda acest lucru, vă oferim cel mai recent ghid pentru activarea funcționalității de copiere și lipire în linia de comandă din Windows 10.

De asemenea, vom discuta despre selectarea textului pe linia de comandă și despre curățarea curentă a liniei, deoarece acestea merg mână în mână cu tehnicile de copiere-lipire. Puse împreună, toate aceste soluții alternative vă pot ajuta să utilizați promptul de comandă ca instrument tipic de procesare Word.

Notă: aceste sfaturi ar trebui să funcționeze cel mai bine pentru Windows 10, cele mai recente versiuni 1909 sau 1903. Dacă nu ați făcut upgrade de la versiunile anterioare de Windows 10, vă recomandăm să faceți acest lucru chiar acum din „Setări sistem -> Verificați actualizările”. În cazul oricăror probleme, puteți autodiagnostica și rezolva orice probleme în așteptare folosind Actualizați instrumentul de depanare sau SetUpDiag.

Semnificația tatuajului Medusa Ru
Semnificația tatuajului Medusa Ru

Activați CTRL + V în linia de comandă Windows

Mai întâi vom examina cum să rezolvăm problema CTRL + V în terminalul de comandă, deoarece este mai ușor de remediat. Asigurați-vă întotdeauna că sistemul dvs. este actualizat.

1. Faceți clic dreapta oriunde în linia de comandă și selectați „Proprietăți”.

2. Mergeți la „Opțiuni” și bifați „Utilizați CTRL + SHIFT + C / V ca copiere / lipire” în opțiunile de editare.

3. Faceți clic pe „OK” pentru a salva această selecție. Acum ar trebui să activeze în mod eficient comenzile de copiere-lipire din promptul de comandă Windows.

Cmd Copy Paste Select Options 1

Verificați dacă există un text de browser adecvat sau alt cod legitim online. Puteți copia această selecție folosind clic dreapta pe „Copiere” sau Ctrl + C, oricare ți se pare mai ușor.

Cmd Copy Paste From Online 1

4. Utilizați comanda rapidă de la tastatură aprobată Ctrl + Schimb + V pentru a lipi textul în interiorul terminalului. De asemenea, puteți lipi cu un clic dreapta.

5. Puteți utiliza și cel mai simplu Ctrl + V pentru lipire fără tasta Shift confuză. Astfel de variații nu prea au sens decât pentru dezvoltatorii Windows! Astfel, dacă există probleme, reveniți întotdeauna la Ctrl + Schimb + V ca implicit pentru lipire.

Cmd Copiere Lipire Ctrl V din exterior Cmd 1

Activați CTRL + C în textul la linia de comandă

Utilizarea CTRL + C în linia de comandă este puțin mai complexă decât CTRL + V. Acest lucru se datorează faptului că nu puteți selecta niciun text folosind un cursor de mouse. Din fericire, există o soluție pentru acest lucru.

Cmd Copy Paste nu poate fi selectat cu mouse-ul 1

1. Folosiți oricare Ctrl + A sau „Selectați tot” dintr-un meniu cu clic dreapta pentru a evidenția întregul text în promptul de comandă. Acesta este doar un simplu tweak pentru a selecta o linie de text dată pentru copiere.

Cmd Copie Lipire Selectați tot textul Cmd 1

2. Pur și simplu eliberați mouse-ul. Va deselecta întregul ecran, dar este activat un mic afișaj al cursorului mouse-ului.

Cmd Copy Paste Release Mouse Selectați 1

3. Puteți selecta cu ușurință orice element rând din terminal și acesta va prelua proprietatea afișajului cursorului mouse-ului. Indiferent dacă utilizați un trackpad pentru laptop sau un mouse adecvat, există un indicator care poate selecta cât de mult sau cât de puțin din textul țintă doriți.

Cmd Copy Paste Drag Pointer 1

Puteți utiliza trucul de mai sus pentru a selecta orice linie de text așa cum se arată aici. Acest lucru poate fi acum copiat folosind Ctrl + C. Din păcate, clic dreapta poate să nu funcționeze, deoarece pur și simplu deselectează totul și va trebui să repetați procedura din nou. Din acest motiv, este recomandat să utilizați Ctrl + C scurtătură. Puteți utiliza, de asemenea Ctrl + Schimb + C dacă e nevoie.

Cmd Copy Paste Selectați linia specifică 1

Următoarea imagine arată utilizarea simultană a „CTRL + C / CTRL + V” în fereastra terminalului de comandă.

Cmd Copiere Lipire Ctrl C în Cmd 1

Alte chei importante de editare a textului în Cmd

În afară de CTRL + C / CTRL + V, ar trebui să știți cum să remediați câteva erori simple de editare în terminalul de comandă. Una dintre erorile frecvente este copierea-lipirea unui cod greșit sau o greșeală de scriere. Desigur, puteți accesa backspace, dar poate lua mult timp pentru o linie lungă de cod.

Cmd Copy Paste Eliminarea liniei selectate 1

Pur și simplu apăsați ESC tasta de pe tastatură, iar linia de eroare va dispărea.

Cmd Copy Paste Escape Buton 1

Tot textul dintr-o linie curentă poate fi șters cu ajutorul tastei ESC.

Cmd Copy Paste Escape Text șters 1

La fel, folosind cls comanda va șterge întregul terminal de comandă curat.

Cmd Copy Paste Cls Cleanup 1

În mod implicit, Windows 10 copy-paste nu funcționează nici din clicul dreapta, nici din comenzile rapide de la tastatură. Aceasta este o funcție atât de vitală, dar din motive ciudate, mulți utilizatori se plâng că nu pot folosi CTRL + C / CTRL + V în linia de comandă Windows.

Acum, că știți cum să copiați și să inserați în promptul de comandă, puteți continua să configurați comenzile pentru a rula automat la pornirea promptului de comandă sau să stăpâniți această listă de trucuri la promptul de comandă.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x