Cum se activează criptarea în Facebook Messenger

Cum se activează criptarea în Facebook Messenger
⏱️ 3 min read

Numai anul trecut, datele Yahoo au fost încălcate – Krebs on Security s-a confruntat cu un atac DDoS, iar furnizorul de servicii DNS Dyn a fost lovit de cel mai mare atac DDoS din istorie. În iulie anul trecut (2016) Facebook a promis un nou sistem de criptare a mesajelor pentru a asigura securitatea consumatorilor, iar în octombrie această promisiune a fost respectată. În acest articol, vă vom arăta cum puteți activa criptarea în Facebook Messenger.

Poate părea dificil să activați această metodă de criptare, dar este de fapt surprinzător de simplă. În primul rând, veți dori să vă asigurați că aveți cea mai recentă versiune de Messenger, astfel încât să puteți utiliza această funcție de securitate.

Din punct de vedere tehnic, există două modalități de a activa funcția de securitate: una este pentru conversații individuale, iar cealaltă este pentru a cripta toate conversațiile dvs. din acel moment. Alegerea pe care o faceți depinde în totalitate de ceea ce încercați să asigurați. De exemplu, dacă intenționați să contactați mai multe contacte de afaceri prin Facebook, vă recomandăm să vă criptați toate mesajele, în timp ce, dacă comunicați mai des cu familia dvs., dar se întâmplă să contactați pe cineva cu informații personale transferate înainte și înapoi, criptarea individuală este mai logică.

Cum se criptează conversațiile individuale

După ce ați deschis aplicația Messenger, faceți clic pe butonul „Conversație nouă” și adăugați contactul dorit.

criptare-facebook-messenger-mesaj-nou

De acolo, faceți clic pe butonul Informații din dreapta sus și derulați în jos. Veți găsi butonul „Conversații secrete” cam la jumătatea drumului.

criptare-facebook-messenger-informații-individuale

Pur și simplu faceți clic pe acest buton și vă va întreba dacă doriți să activați Conversațiile secrete. Pur și simplu faceți clic pe opțiunea „Da”.

criptare-facebook-messenger-secret-individual

Acum, mesajele dvs. vor fi criptate cu succes între dvs. și această persoană la alegere.

Activați Criptarea pentru toate conversațiile

Dacă simțiți că mesajele dvs. sunt mult prea personale pentru a fi ușor disponibile pentru oricine are un sens mic de intruziune a datelor, acesta este un mod perfect de a vă asigura că nu eliberați în mod deschis aceste informații sensibile în mâinile greșite.

Pentru a activa criptarea pentru toate conversațiile Messenger, trebuie doar să faceți clic pe butonul Profil din partea dreaptă sus a aplicației.

profil de criptare-facebook-messenger

Aceasta vă va duce la pagina cu informații despre profil. De acolo, pur și simplu derulați în jos și faceți clic pe butonul „Conversații secrete” așa cum ați făcut înainte și activați Conversațiile secrete, care vor activa această funcție pentru orice conversație viitoare.

Criptare-Facebook-Messenger-Activare-Toate

Concluzie

Deși războiul împotriva securității cibernetice își continuă domnia, ia măsuri de securitate precum aceasta pentru a asigura cu adevărat securitatea consumatorilor în această lume modernă. Odată cu creșterea numărului de companii din ce în ce mai mari, putem în cele din urmă să vedem scăderea intruziunii datelor (sperăm) de care avem atât de mare nevoie anul acesta și, la rândul nostru, să putem folosi tehnologia modernă fără teama de furtul de identitate pe parcurs.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x