Cum se activează deblocarea OEM pe dispozitivul Android [OEM Unlock]

⏱️ 7 min read

Activați deblocarea OEM pe dispozitivul Android: Natura open source a sistemului de operare Android este de așa natură încât deschide porți largi în lumea personalizării și a modificărilor. Acesta deschide diverse oportunități și modalități prin care cineva își poate modifica dispozitivul. Toate acestea sunt posibile prin diferite metode cum ar fi Înrădăcinarea, instalarea TWRP și așa mai departe.

Toate aceste metode pot fi accesate. Dar dacă vă întrebați cum, atunci puteți, desigur, să consultați site-ul nostru www.androidjungles.com pentru toate ghidurile legate de Android. De asemenea, înainte de a începe cu oricare dintre astfel de metode, există o cheie. De fapt doi. Pentru a vă rădăcina dispozitivul sau pentru a efectua orice modificări în acesta, va trebui mai întâi Deblocați Bootloader-ul dispozitivului dvs. Android.

Aceasta este cheia dvs. majoră care deschide porțile pentru lumea Android reală. Dar înainte de aceasta, pentru a debloca Bootloader-ul dispozitivului dvs., va trebui mai întâi să deblocați OEM. Practic, deblocarea OEM este condiția prealabilă sau cheia pentru a debloca Bootloader.

Acum nu vă faceți griji dacă este prima dată când auziți termenul „Deblocare OEM‘sau nu ați văzut niciodată în Setările dispozitivului. Este prezent în toate dispozitivele, dar într-o formă ascunsă.

Deci, dacă aștepți cu nerăbdare deblocare bootloader, tCând s-ar putea să știți, trebuie mai întâi să faceți deblocarea OEM. Dar dacă nu puteți găsi această opțiune ascunsă pe dispozitivul dvs., iată un ghid care vă va ajuta pe toți în activare Deblocare OEM.

Notă – Deblocarea OEM și, în consecință, deblocarea încărcătorului de încărcare pot duce la anularea garanției dispozitivului dvs. Poate, de asemenea, să șteargă datele de pe dispozitiv și să împiedice utilizarea tuturor funcțiilor care sunt activate DRM.

Cum se activează deblocarea OEM pe dispozitivul Android

Ce este deblocarea OEM?

Dacă aștepți cu nerăbdare să deblocarea Bootloader-ului de dumneavoastră Android dispozitiv, este obligatoriu din versiunea Android 5.0 Lollipop a dispozitivelor Android pentru a activa comutarea deblocării OEM din setări. Astfel, puteți spune că deblocarea OEM este condiția prealabilă pentru deblocarea încărcătorului de încărcare sau altfel vă veți confrunta cu o eroare.

Deblocarea OEM va oferi utilizatorilor opțiunea de a rula comanda de deblocare intermitentă rapidă care poate fi utilizată pentru a debloca bootloader-ul unui dispozitiv. După ce ați activat deblocarea OEM, aceasta va rămâne chiar și prin reporniri și resetări din fabrică. Puteți, desigur, să îl dezactivați manual.

Pentru a evita accesul neașteptat sau greșit la această opțiune, aceasta a fost ascunsă într-un mod similar cu Depanare USB.

De ce trebuie să activez deblocarea OEM?

Dacă sunteți un geek de tehnologie sau doriți să fiți un utilizator Android de nivel avansat sau cineva care dorește să își folosească telefonul la maxim, fără restricții din partea producătorului, atunci trebuie să activați Deblocarea OEM pe Android.

După cum sa menționat mai sus, puteți efectua a unsprezecea personalizare pe dispozitivul dvs. Android. Puteți descărca recuperări personalizate, cum ar fi – TWRP, OrangeFOX Recovery sau CWM Recovery. Mai departe, puteți instala și diverse ROM personalizatÎmi place – pe telefonul dvs. și schimbați complet funcționarea acestuia.

Toate acestea pot fi accesate dacă ați urmat câteva proceduri dintre care una este Deblocarea Bootloader-ului. Deoarece procesele menționate mai sus necesită acces la partiția dispozitivului, deblocarea încărcătorului de încărcare este o necesitate. Acum, din nou, pentru a debloca bootloader-ul, trebuie să activați Deblocarea OEM.

Rețineți că, dacă deblocați Bootloader-ul dispozitivului dvs., vor exista și câteva dezavantaje, cum ar fi pierderea tuturor datelor dispozitivului, pierderea garanției oficiale a dispozitivului dvs., cu excepția câtorva dispozitive precum OnePlus și, uneori, ar putea preveni, de asemenea, nu utilizați funcții sau aplicații protejate prin DRM precum Netflix, Amazon Prime etc.

Pentru a debloca bootloader-ul și pentru deblocarea OEM, va fi nevoie de un ghid, pe care l-am prezentat mai jos. Tot ce trebuie să faci este să-l urmezi –

Cum se activează deblocarea OEM pe Android

Condiție prealabilă pentru a activa deblocarea OEM pe Android –

  • Ia un complet Backup a dispozitivului dvs. Android. Acesta este un pas foarte important. Deși, dacă activați Deblocarea OEM, nu va șterge direct datele de pe dispozitiv, ci doar pentru orice eventualitate. Și dacă deblocați OEM pentru a debloca în continuare bootloader-ul, atunci este obligatoriu să faceți o copie de rezervă sau altfel veți pierde toate datele dispozitivului.
  • Așa cum aveți nevoie de deblocare OEM pentru deblocarea încărcătorului de boot, în același mod vi se va cere să activați opțiunile pentru dezvoltatori pentru a activa deblocarea OEM. Deci, pentru a activa opțiunile pentru dezvoltatori, accesați dispozitivul Setări> Despre telefon> Apăsați pe Număr compilare> Activați opțiunea Dezvoltatori. Apoi reveniți la Setări. Veți vedea o nouă opțiune în partea de jos – Opțiunea pentru dezvoltatori.

Activați deblocarea OEM pe dispozitivele Android

Presupunând că ați respectat condițiile prealabile de mai sus, puteți continua să deblocați OEM.

Pasul 1. Mergi la Setări.

Pasul 2. Alege Opțiuni pentru dezvoltatori filă pe care o veți vedea după ce faceți condiția prealabilă.

Pasul 3. Mergeți în partea de jos și căutați „Deblocare OEM”.

Pasul 4. Faceți clic pe Comutare care apare lângă ea.

Pasul 5. Vi se va cere să confirmați acțiunea. Doar click DA.

Aia este! Ați activat cu succes Deblocarea OEM pe dispozitivul Android.

Întrebări frecvente

Garantia dispozitivului OEM Unlocking Void?

Nu. Deblocarea OEM nu anulează garanția dispozitivului dvs. Vă permite să deblocați bootloader-ul dispozitivului, ceea ce anulează garanția, dar pur și simplu deblocarea OEM nu va anula garanția dispozitivului.

Deblocarea OEM este sigură?

Da, este. Deblocarea OEM este un proces total sigur. Cu toate acestea, Unlocking bootloader vine cu câteva fundaluri, împreună cu opțiunile excelente de modificare. Acest lucru deoarece, deblocarea încărcătorului de boot poate șterge datele dispozitivului și, de asemenea, ar putea anula garanția dispozitivului.

Deblocarea OEM este la fel ca înrădăcinarea?

Nu. Înrădăcinarea și deblocarea OEM sunt 2 procese foarte diferite. Deblocarea OEM este pur și simplu o modalitate de a accesa deblocarea încărcătorului de încărcare, care vă poate ajuta în continuare la înrădăcinarea dispozitivului. Înrădăcinarea, pe de altă parte, este un proces prin care puteți obține controlul la nivel de administrator al dispozitivului dvs. și puteți face oricâte modificări doriți.

Puteți rădăcina dispozitivul Android fără a debloca Bootloader?

Da. Este posibil să rădăcină dispozitivul Android fără a debloca bootloader-ul. Cu toate acestea, cel mai simplu mod de a înrădăcina Android este deblocarea bootloader-ului.

Cuvinte de încheiere –

Presupun că ați găsit cu toții articolul de utilizare și ați putea efectua cu ușurință deblocarea OEM. În consecință, acum puteți debloca bootloader-ul. Dacă nu știți cum, atunci consultați ghidul nostru de pe –

În caz de nelămuriri sau întrebări, anunțați-ne în secțiunea de comentarii de mai jos. Vom fi bucuroși să vă ajutăm.

Continuați să vizitați pagina noastră Jungles Android pentru mai multe astfel de articole sau vă puteți abona, de asemenea, la newsletter-ul nostru și puteți primi notificări în timp util ale postărilor noastre.

Androiding fericit ????

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x