Cum se activează / dezactivează luminozitatea adaptivă în Windows 10

Cum se activează / dezactivează luminozitatea adaptivă în Windows 10
⏱️ 3 min read

Ați observat vreodată că, după ce ați mutat laptopul Windows 10 dintr-un loc în altul, luminozitatea afișajului se reglează fără să faceți nimic? Dacă da, nu vă faceți griji; nu este un virus care v-a preluat computerul. Numai funcțiile Adaptive Brightness sunt integrate în sistemul de operare (Windows 10).

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

Ce este Luminozitatea Adaptivă

Dacă rulați o versiune modernă de Windows 10, probabil că vă „bucurați” de o caracteristică numită Luminozitate adaptivă. Ce face această caracteristică este să folosiți senzorii de lumină ai laptopului pentru a regla luminozitatea afișajului în funcție de lumina care vă înconjoară. Această reglare a luminozității poate fi foarte enervantă, deoarece poate doriți ca luminozitatea ecranului să fie mai strălucitoare, dar această caracteristică nu vă permite să o reglați. Deci, dacă nu dezactivați caracteristica Adaptive Brightness, mă tem că sunteți blocat cu luminozitatea actuală.

Cum să dezactivați / activați luminozitatea adaptivă în Windows 10

Vestea bună este că, indiferent dacă doriți să o activați sau să o dezactivați, pașii pentru ambele lucruri sunt la fel. Nu trebuie să vă faceți griji dacă încercați să vă amintiți doi pași complet diferiți. Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să faceți clic pe butonul Start, iar în bara de căutare tastați „Opțiuni de alimentare”.

Selectați „Schimbați setările planului” pe oricare plan de alimentare pe care îl utilizați în prezent sau pe care doriți să îl modificați. În partea de jos a ecranului va trebui să faceți clic pe „Modificați setările avansate de alimentare” (cuvintele în albastru).

W10_Advanced_Settings

Odată ce ați terminat, ar trebui să vedeți următoarea casetă.

W10_Adaptive_Brightness_Display

Derulați încet în jos până când vedeți opțiunea Afișare și faceți clic pe semnul plus plus de lângă ea. După ce faceți clic, ar trebui să apară mai multe opțiuni, iar printre aceste opțiuni ar trebui să vedeți „Activați luminozitatea adaptivă”. Efectuați modificările pe care doriți să le faceți și faceți clic pe OK pentru a vă putea salva opțiunile.

Luminozitatea adaptivă nu este întotdeauna un lucru rău și, atunci când sunteți mobil, vă poate ajuta să economisiți o durată de viață a bateriei pentru a vă menține în funcțiune. Cel mai bun lucru pe care îl puteți face este să îl mențineți pornit atunci când rulați bateria laptopului și să îl opriți când sunteți conectat și nu trebuie să vă faceți griji că rămâneți fără alimentare. Prefer să reglez manual luminozitatea afișajului laptopului meu, în loc să fac Windows 10 să facă asta pentru mine.

Comutați Luminozitatea adaptivă prin Setările sistemului

Un alt mod prin care puteți modifica luminozitatea afișajului este accesând „Setări -> Sistem -> Afișare” și derulând în jos până când vedeți „Reglarea automată a luminozității ecranului”. Fie comutați-l, fie dezactivați, orice doriți să faceți.

W10_Adjust_display_brightness

Dacă nu vedeți această opțiune pe laptop, este probabil că computerului dvs. îi lipsesc senzorii de lumină necesari pentru ca funcția să funcționeze. Prin urmare, nu vă arată opțiunea.

Concluzie

Schimbarea setărilor de luminozitate adaptivă a fost la fel de ușoară ca plăcinta și, dacă vreți vreodată să o schimbați la cum era înainte, acum știți cum să o faceți. Spuneți-ne în comentarii ce părere aveți despre caracteristica de luminozitate adaptivă și dacă o aveți activată sau nu. Nu uitați să trimiteți postării o parte din conturile dvs. de socializare!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x