Cum se activează HDR în Windows 10

Cum se activează HDR în Windows 10

Deși HDR a fost disponibil pe majoritatea televizoarelor importante care au loc acum trei ani, abia recent a început să apară pe monitoarele computerului. Acest lucru este probabil deoarece până în mai 2018, Windows nici măcar nu suporta tehnologia de afișare HDR. Acum, însă, utilizatorii pot profita de toate bonusurile oferite de HDR și pot vedea îmbunătățirea masivă a adâncimii și preciziei culorii pentru ei înșiși.

Asigurați-vă că puteți susține mai întâi HDR

După cum am aflat în timp ce colectam capturi de ecran și materiale pentru acest articol, se pare că Windows este destul de selectiv în ceea ce privește dispozitivele pe care vă va permite să afișați conținut HDR. În ciuda faptului că am computerul conectat la un televizor Samsung QF7 pregătit pentru HDR, foloseam un cablu HDMI 1.4 de 20ft pentru a ajunge la afișaj, ceea ce înseamnă că opțiunile HDR nu vor apărea pentru mine, deoarece HDR funcționează doar prin DisplayPort 1.4 sau Cabluri HDMI 2.0a.

Iată lista completă a cerințelor pe care un afișaj extern trebuie să le îndeplinească pentru a afișa conținut HDR prin Windows 10:

  • Afișajul HDR sau televizorul trebuie să accepte HDR10 și DisplayPort 1.4 sau HDMI 2.0 sau o versiune ulterioară. Vă recomandăm afișaje care sunt AfișareHDR certificat.
  • PC-ul Windows 10 trebuie să aibă o placă grafică care să accepte gestionarea drepturilor digitale hardware PlayReady 3.0 (pentru conținut HDR protejat). Aceasta ar putea fi oricare dintre următoarele plăci grafice: NVIDIA GeForce 1000 series sau mai mare, AMD Radeon RX 400 series sau mai mare sau Intel UHD Graphics 600 series sau mai mare. Vă recomandăm o placă grafică care acceptă decodarea video pe 10 biți accelerată hardware pentru codecurile video HDR.
  • PC-ul Windows 10 trebuie să aibă codecurile necesare instalate pentru decodarea video pe 10 biți (de exemplu, codecurile HEVC sau VP9).
  • Vă recomandăm să aveți cele mai recente drivere WDDM 2.4 instalate pe computerul dvs. Windows 10. Pentru a obține cele mai recente drivere, accesați Windows Update din Setări sau consultați site-ul web al producătorului computerului.

Porniți HDR în Windows 10

Dacă computerul, ecranul și cablul de afișare îndeplinesc toate cerințele și ați actualizat la cea mai recentă actualizare Fall Creator’s lansată la sfârșitul anului 2017, ar trebui să fiți gata să mergeți. Pentru a activa HDR în Windows 10 și începeți prin deschiderea meniului Start și accesarea aplicației Setări:

De aici, faceți clic pe „Afișare” și ar trebui să vedeți o comutare sub opțiunea Night Light pe care scrie „HDR și WCG:”

windows-10-hdr-settings-toggle1

Activați acest lucru pentru a activa HDR pe afișajul dvs., dar rețineți că tot conținutul care nu este pregătit pentru HDR va apărea mult mai spălat pe spectrul de culori ca urmare. Acest lucru se datorează faptului că Windows ajustează automat întregul profil de culoare al sistemului dvs. pentru a ține cont de conținutul HDR, ceea ce înseamnă că orice altceva (e-mail, navigare pe web etc.) care nu este configurat pentru HDR va apărea cenușiu și mult mai întunecat decât de obicei.

Pentru a schimba acest lucru, puteți face clic pe linkul pentru „Setări HDR și WCG” sub comutatorul menționat mai sus.

windows-10-hdr-settings-hdr-wcg1

De aici puteți utiliza glisorul „Conținut SDR” pentru a regla luminozitatea și paleta de culori pentru orice imagine sau videoclip non-HDR. Și, deși aceasta este o îmbunătățire, în general este dificil să obțineți aceleași culori non-HDR pentru a se afișa perfect în timp ce aveți HDR activat.

Pentru a evita cu totul această problemă, vă recomandăm să activați comutatorul HDR numai atunci când știți că urmează să vizionați conținut HDR sau să jucați un joc care acceptă în mod nativ gama de culori HDR și să îl opriți după ce ați revenit la navigarea obișnuită .

Scroll to Top