Cum se activează modul Enterprise în Internet Explorer 11

Cum se activează modul Enterprise în Internet Explorer 11
⏱️ 4 min read

Internet Explorer 11 are o caracteristică ascunsă numită “Mod Enterprise” care vă permite să accesați site-uri web concepute pentru o versiune mai veche a Internet Explorer fără probleme de compatibilitate cu privire la problemele de redare. Modul Enterprise este foarte util pentru proiectanții și dezvoltatorii care reproiectează sau lucrează pe un site web construit cu standarde vechi sau pentru orice utilizator care are probleme la redarea unor site-uri web vechi. Ceea ce face Enterprise Mode în culise este că emulează configurația browserului și agentul de utilizator al Internet Explorer 8 chiar în interiorul browserului modern.

Acest lucru permite Internet Explorer 11 să capteze răspunsul utilizând comenzile ActiveX și afișează informațiile într-un mod de compatibilitate. Deși aceasta este o caracteristică utilă pentru dezvoltatorii web, Microsoft a ales să o ascundă adânc în setările politicii de grup. Deci, dacă vă întrebați, iată cum puteți activa modul Enterprise în Windows.

Notă: Modul Enterprise este disponibil numai pentru versiunile Pro și Ultimate ale utilizatorilor Windows 8.1 update 1 și Windows 7 cu Internet Explorer 11 instalat.

Activați modul Enterprise în Internet Explorer

Puteți activa modul Enterprise în Internet Explorer utilizând fie Editorul de politici de grup Windows, fie editorul de registru obișnuit. Dacă este posibil, luați în considerare utilizarea metodei de politică de grup, deoarece oferă mult mai multă flexibilitate.

Utilizarea Editorului de politici de grup Windows

Pentru a activa modul Enterprise folosind metoda de politică de grup, apăsați “Win + R”, tastați gpedit.msc și apăsați butonul Enter.

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de politici de grup Windows. Aici, în panoul din stânga, navigați la “Configurare computer -> Șabloane administrative -> Componente Windows -> Internet Explorer”. Acum, în panoul din dreapta, găsiți și faceți dublu clic pe setarea “Permiteți utilizatorilor să activeze și să utilizeze modul Enterprise din meniul Instrumente”.

setare-politică-grup-mod-întreprindere

Acțiunea de mai sus va deschide fereastra de setări. Aici selectați butonul radio “Enable” și faceți clic pe butonul “Ok” pentru a salva modificările.

setare de activare-mod-întreprindere

Pentru a accesa modul Enterprise, deschideți Internet Explorer, navigați la opțiunea “Instrumente” și apoi selectați “Mod Enterprise”. Asta e tot ce trebuie făcut.

Enterprise-Mode-in-Explorer

Dacă vreți vreodată să dezactivați această caracteristică, trebuie doar să selectați oricare dintre butoanele radio “Dezactivat” sau “Neconfigurat” și salvați modificările. Această acțiune va dezactiva modul Enterprise.

Dacă doriți să activați modul Enterprise în mod automat pe anumite site-uri web, trebuie doar să enumerați toate site-urile web într-un fișier (format xml) și să introduceți adresa fișierului respectiv în opțiunea “Utilizați lista de site-uri Enterprise Mode IE”. După ce ați adăugat lista, Internet Explorer va reda automat lista site-urilor web folosind modul Enterprise.

lista întreprinderii-mod-site-web

Folosind Windows Registry Editor

Pentru a activa modul Enterprise folosind Editorul de registru, apăsați “Win + R”, tastați regedit și apăsați butonul Enter.

enterprise-mode-run-regedit

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de registry Windows. Aici navigați la următoarea cheie. Dacă nu găsiți cheile menționate mai jos, creați-le făcând clic dreapta și selectând opțiunea “Cheie”.

În panoul din stânga, faceți clic dreapta și selectați opțiunea “Valoare șir” pentru a crea un șir nou.

enterprise-mode-new-string

Denumiți șirul “Activați”. Asta este tot ce trebuie făcut; ați activat cu succes modul Enterprise. Dacă vreți vreodată să dezactivați funcția, ștergeți șirul nou creat și sunteți bine să mergeți.

numele întreprinderii-mod-șir

La fel ca în Editorul de politici de grup, puteți specifica, de asemenea, o listă de site-uri web în Editorul de registru pentru a activa automat modul Enterprise. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să creați un fișier XML nou cu o listă a tuturor site-urilor dorite și să copiați adresa locației respective. Acum creați un șir nou numit “SiteList” în Editorul de registry și introduceți adresa fișierului respectiv ca valoare “Date”. Asta e; ați adăugat cu succes lista.

Sperăm că acest lucru vă ajută și faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast