Cum se activează modul offline în Google Chrome

Cum se activează modul offline în Google Chrome
⏱️ 4 min read

Mozilla Firefox și Internet Explorer vin ambele cu modul „Lucrare offline”, care vă permite să răsfoiți paginile web deja vizitate offline. Dacă vă place funcția de acolo, veți fi încântați să știți că o puteți folosi și pe Chrome. Cu toate acestea, este încă o caracteristică experimentală și încă nu a fost lansată oficial, deci nu este atât de simplă să o găsești și ar putea avea încă unele erori (deși până acum funcționează bine pentru mine).

În modul offline, Chrome va crea un cache local cu toate paginile web pe care le vizitați. Dacă vizitați din nou oricare dintre aceste pagini web fără conexiune la Internet, Chrome vă va permite să încărcați o copie anterioară a paginii web din cache. Să vedem cum să activați modul offline în Chrome și cum funcționează.

Notă: această caracteristică funcționează pe Chrome pentru Windows, Mac, Linux, Chrome OS și Android, iar instrucțiunile de mai jos funcționează pe toate aceste sisteme de operare.

Activați modul offline în Chrome

Înainte de a activa modul offline, trebuie să știți că va trebui să activați caracteristica din steagurile Chrome. Acestea sunt caracteristici de subdezvoltare care nu sunt finalizate și pot afecta negativ experiența dvs. de navigare. Dacă nu știți ce faceți, atunci nu activați / dezactivați alte caracteristici enumerate aici sau veți fi singurul responsabil pentru orice daune. Doar urmați instrucțiunile cu precizie și nu ar trebui să aveți nicio problemă.

În bara de adrese Chrome, tastați chrome://flags și apăsați Enter. Ar trebui să vedeți o listă mare de funcții cu un avertisment de la Google pentru a nu vă încurca cu aceste funcții.

Aici trebuie să găsiți o caracteristică numită „Afișare buton copiere salvată”. Va fi puțin greu de găsit între atâtea alte caracteristici, așa că tastați „arată salvat” în caseta Căutare steaguri pentru a o găsi rapid.

activate-offline-mode-google-chrome-flags

Odată găsit, faceți clic pe butonul „Implicit” de lângă acesta pentru a deschide meniul derulant.

Veți vedea două moduri de a activa butonul „Afișați copia salvată”: „Enable: Primary” și „Enable: Secondary”.

„Enable: Primary” va pune butonul în pagina de eroare și „Enable: Secondary” va pune butonul lângă butonul „Reîncărcați”. Cu toate acestea, în cazul meu, „Enable: Primary” pune butonul în pagina de eroare, iar „Enable: Secondary” doar transformă butonul respectiv din albastru în gri (funcționează bine, totuși). Este probabil o eroare, dar atâta timp cât funcția rămâne aceeași, nu există nicio problemă.

activate-offline-mode-google-chrome-show-saved-copy

Selectați opțiunea „Activați” dorită și veți vedea un buton „Reporniți acum” în partea de jos a ferestrei Chrome. Faceți clic pe acesta pentru a reporni Chrome, iar modul offline va fi activat.

Deschideți paginile web offline

Acum că modul offline este activat, puteți naviga pe web așa cum faceți în mod normal. Chrome va continua să creeze un cache cu toate paginile web pe care le vizitați. Acum, când sunteți offline, dacă vizitați din nou oricare dintre paginile web, veți vedea un buton „Afișați copia salvată” pe pagina de eroare. Faceți clic pe el și pagina va fi încărcată.

activate-offline-mode-google-chrome-show-saved-copy-2

Chrome va memora în cache imagini, conținut HTML, JavaScript, foi de stil CSS și tot ceea ce nu necesită o conexiune activă la Internet pentru a funcționa. Pagina ar trebui să arate aproape la fel ca cea originală. Deși, conținut cum ar fi widget-uri și videoclipuri active nu vor fi încărcate și, dacă pagina va fi actualizată de la ultima vizită, nu vor fi afișate nici actualizările noi.

Chrome-Offline-Mode-Cache-pagina web

Notă: toate paginile web sunt salvate ca „Internet Cache”, iar dacă „Internet Cache” este șters, toate datele stocate vor fi șterse. Un instrument de curățare a browserului – cum ar fi CCleaner – poate șterge „Internet Cache” în procesare, deci evitați utilizarea unui astfel de instrument sau debifați „Internet Cache” Chrome din lista de curățare.

Concluzie

A putea accesa paginile web offline poate fi foarte util în multe situații. De exemplu, dacă mergeți într-o zonă în care este posibil să nu aveți o conexiune la internet adecvată, puteți crea o memorie cache a paginilor web necesare și să le vizitați offline oricând doriți. Dacă navigarea offline v-a ajutat în vreun fel sau ați găsit unele erori în timp ce o utilizați în Chrome, menționați în comentarii pentru a ajuta pe alții.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x