Cum se activează modul Split Screen în Chromebook

So aktivieren Sie den geteilten Bildschirmmodus in Chromebook
⏱️ 5 min read

Uneori trebuie să aveți două aplicații deschise simultan. Asta nu înseamnă că aveți nevoie de două dispozitive sau două ecrane. În schimb, puteți efectua mai multe activități activând modul ecran divizat în Chromebook. De fapt, puteți urma același proces pentru majoritatea dispozitivelor cu sistem de operare Chrome pentru a vă împărți ecranul în jumătate pentru a funcționa simultan pe două aplicații diferite.

Porniți modul ecran divizat în Chromebook

Primul pas este să deschideți prima aplicație pe care doriți să o utilizați. În mod implicit, fereastra este de obicei maximizată. Faceți clic sau atingeți pictograma redimensionare a ferestrei din colțul din dreapta sus al ecranului. Odată ce este mai mic, folosiți mouse-ul sau degetul pentru a trage fereastra în partea stângă sau dreaptă a ecranului.

Aceasta fixează fereastra în poziție, ocupând jumătate din ecran. Nu vă faceți griji – puteți regla lățimea mai târziu.

Adăugarea unui al doilea ecran

Pentru a finaliza activarea modului ecran divizat în Chromebook, deschideți a doua aplicație normal. Faceți clic pe redimensionarea ferestrei pentru a micșora fereastra. Trageți fereastra în partea opusă a ecranului din prima aplicație.

Cum se activează modul Split Screen în Chromebook Second

Se va fixa automat la locul său, umplând a doua jumătate a ecranului.

În timp ce vă aflați în ecran divizat, puteți face și capturi de ecran, care funcționează bine pentru crearea de tutoriale sau pentru colaborarea la proiecte pentru muncă.

Reglarea dimensiunilor ferestrei

În mod implicit, modul ecran divizat în Chromebook împarte ecranul 50/50. Deși este în regulă pentru unele aplicații, nu aveți întotdeauna nevoie de dimensiuni egale.

Cum se activează modul Split Screen în Chromebook Adjust

Există o linie verticală între cele două ferestre. Trageți-l la stânga sau la dreapta pentru a modifica dimensiunea ferestrelor. Puteți schimba acest lucru oricând în funcție de nevoile dvs. Este important să rețineți că Chromebookul nu vă va aminti preferințele, așa că va trebui să vă ajustați manual de la împărțirea 50/50 de fiecare dată.

Cum se activează modul Split Screen în Chromebook Redimensionat

Împărțirea aplicațiilor este deja deschisă

Dacă aveți deja aplicații deschise, există o a doua modalitate de a activa modul ecran divizat. Totuși, veți avea nevoie de un ecran tactil.

Glisați în jos din partea de sus a ecranului pentru a vedea toate ferestrele active. Trageți una dintre ferestre pe fiecare margine a ecranului. Apoi, atingeți a doua fereastră pe care doriți să o adăugați. Va umple automat cealaltă jumătate a ecranului.

Cum se activează modul Split Screen în Chromebook Pull

Lucrul între Windows

Dacă aveți aceeași aplicație deschisă în ambele ferestre, cum ar fi Chrome, puteți să glisați și să fixați file între ele. Acest lucru funcționează bine dacă lucrați la un document într-o singură fereastră, dar aveți cercetările deschise în a doua.

Folosiți degetul sau mouse-ul pentru a trage fila aleasă dintr-o fereastră în cealaltă. Se va adăuga la orice filă existentă în noua fereastră. Aceasta este o metodă bună pentru a vă organiza mai bine filele în timp ce lucrați.

Modul Split Screen în modul Tablet

Dacă Chromebookul dvs. acceptă modul tabletă, procesul funcționează similar. Puteți glisa în jos din partea de sus a ecranului pentru a vizualiza aplicațiile și ferestrele deschise. Trageți una în partea stângă sau dreaptă a ecranului și apoi alegeți a doua aplicație.

Cum se activează modul Split Screen în modul Chromebook Tablet

De asemenea, puteți deschide aplicații și trage-le pe ambele părți. Dacă utilizați Chrome și doriți două ferestre Chrome, deschideți o filă nouă în prima fereastră a ecranului divizat și trageți-o pe cealaltă parte a ecranului.

Există o problemă cu modul tabletă. În timp ce funcția de ajustare este disponibilă, nu funcționează așa cum v-ați aștepta. Cel mai adesea, ambele ecrane rămân egale. Este una dintre ciudățenii acestui mod.

Ieșirea din modul Split Screen din Chromebook

Odată ce ați terminat cu modul ecran divizat, tot ce trebuie să faceți este fie să închideți ferestrele, fie să le maximizați. Va trebui să faceți acest lucru cu ambele ferestre sau veți avea în continuare o fereastră în modul ecran divizat.

Care sunt aplicațiile dvs. preferate pentru a împărți ecranul? Dacă doriți să vă împărțiți ecranul cu aplicațiile Windows, puteți face și asta.

Legate de:

  • Cele mai bune 14 jocuri pe care le puteți juca pe Chromebook în 2021
  • Cum să tipăriți de pe Chromebook
  • Cum să aflați spațiul de stocare rămas pe Chromebook

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...