Cum se activează Oculus Air Link pe Oculus Quest 2

Come abilitare Oculus Air Link su Oculus Quest 2
⏱️ 4 min read

Oculus Air Link este una dintre cele mai importante actualizări care au ajuns vreodată la o cască VR. Funcția este încă în versiune beta, dar vă permite să transmiteți în mod wireless jocurile VR pe PC pe căștile dvs. Oculus Quest 2. Asta înseamnă că puteți juca acum jocuri precum Half-life: Alyx complet fără fir (presupunând că îl dețineți pe PC și un PC suficient de puternic pentru a rula jocul în primul rând).

Unii oameni vor observa, în acest moment, că excelenta aplicație Virtual Desktop oferă această funcționalitate de ceva vreme, dar este nevoie de un pic de jocuri pentru ca aceasta să funcționeze perfect și are sens să ai o soluție de primă parte integrată în setul cu cască. Mai multe opțiuni sunt întotdeauna un lucru bun!

Iată cum puteți activa Oculus Air Link în Quest 2.

Notă: această caracteristică este încă în versiune beta la momentul scrierii, deci s-ar putea să nu funcționeze la fel de bine (sau deloc) pentru toată lumea. De asemenea, ar trebui să utilizați o conexiune wireless de 5 GHz și să vă conectați computerul la rețea printr-un cablu Ethernet.

Instalați aplicația Oculus PC

Dacă sunteți proprietarul Quest 2, dar nu l-ați conectat la computerul dvs. prin Oculus Link pentru a juca jocuri VR pe PC, este posibil să nu fi descărcat și instalat încă aplicația Oculus PC. Trebuie să descărcați-l și instalați-l acum deoarece aplicația pentru computer va acționa ca o conductă între setul cu cască și colecția de jocuri VR pentru PC.

La momentul scrierii, versiunea aplicației Oculus din linkul de mai sus este v28, care va permite Air Link ca o caracteristică experimentală în setul cu cască.

După ce ați instalat aplicația Oculus PC, conectați setul cu cască la computer printr-un cablu USB 3 (cablul de încărcare furnizat cu setul cu cască ar trebui să o facă), deschideți aplicația Oculus PC, apoi urmați instrucțiunile pentru a sincroniza setul cu cască cu PC. (Faceți clic pe Dispozitive în aplicație dacă nu se întâmplă nimic automat.)

Când vă aflați în secțiunea Dispozitive a aplicației, veți ști că setul cu cască este conectat corect dacă aveți un cerc verde lângă cască cu notificarea „Conectat”.

Configurați Oculus Air Link Oculus Pc App Connected

Activați Air Link

Apoi, în aplicația Oculus, accesați „Setări -> Beta”, apoi activați glisorul Air Link.

Configurați glisorul Oculus Air Link Oculus Pc Air Link

Puneți-vă căștile și asigurați-vă că rulați versiunea software v28 sau mai mare accesând „Setări -> Despre” și verificând versiunea software acolo.

Configurați versiunea software Oculus Air Link Oculus Pc

Dacă nu sunteți încă în v28, ar trebui să existe un mesaj lângă Actualizare software care să spună „Actualizare disponibilă”. Dacă nu este acolo, atunci va trebui să așteptați ca Oculus să lanseze actualizarea în regiunea dvs. Scuze!

După ce setul cu cască este pe v28 (sau mai sus), accesați „Setări -> Caracteristici experimentale” și porniți Air Link acolo. (Este posibil să trebuiască să reporniți dispozitivul pentru ca opțiunea să apară.)

Configurați setul cu cască Oculus Air Link Oculus Pc Air Link

Apoi, accesați „Setări -> Acțiuni rapide -> Oculus Air Link”. Urmați instrucțiunile pentru a asocia dispozitivul cu computerul dvs. prin Air Link, apoi apăsați Lansare.

Configurați acțiuni rapide Oculus Air Link Oculus Pc

Si asta e! Dacă doriți să faceți mai multe cu setul cu cască, consultați lista noastră cu cele mai bune jocuri SideQuest și cum să încărcați jocurile în Quest 2.

Legate de:

  • Oculus Quest 2 de la Facebook va aduce VR în masă?
  • Oculus Quest vs. Oculus Rift S: Care este cel mai bun în 2020?
  • 5 Căști de realitate virtuală bune și accesibile pentru încercarea jocurilor VR

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x