Cum se activează opțiunea „Partajare setări” în aplicația Setări Windows 10

Cum se activează opțiunea „Partajare setări” în aplicația Setări Windows 10
⏱️ 4 min read

Noua caracteristică Share din Windows a fost introdusă pentru prima dată în Windows 8 și nu s-au schimbat multe în Windows 10. Această caracteristică vă permite să partajați documente, e-mailuri, imagini și alte fișiere direct din Windows însuși folosind farmecul Share. De fapt, majoritatea aplicațiilor moderne din Windows 10 utilizează această caracteristică pentru a permite utilizatorilor să partajeze lucrurile rapid. Pe cât de bun este, în mod implicit, nu există nicio modalitate de a personaliza ce opțiuni vedeți în meniul Partajare. Microsoft, indiferent de motiv, a ales să ascundă opțiunile de personalizare. Cu toate acestea, îl puteți activa cu ușurință printr-o simplă modificare a registrului. Următorul este modul de activare a paginii Setări partajare în Windows 10.

Verificați versiunea Windows

Un lucru pe care trebuie să-l știți înainte de a continua este că acest truc funcționează numai în versiunea Windows 1607 și în sus. Dacă nu știți ce versiune utilizați, pur și simplu apăsați tipul „Win + R” winver și apăsați butonul Enter.

Această acțiune va deschide fereastra „Despre Windows”. Aici veți vedea numărul curent de versiune Windows 10. După cum puteți vedea, folosesc Windows 10 versiunea 1607.

win10-enable-hidden-settings-page-winver

Activați pagina Setări de partajare ascunse – (Metodă de registry)

Notă: înainte de a continua, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a registrului. Acest lucru vă permite să reveniți dacă se întâmplă ceva rău.

Activarea paginii de setări de partajare ascunse în Windows 10 utilizând Registrul este destul de ușoară. Pentru a începe, căutați „regedit” în meniul Start și deschideți-l.

win10-enable-hidden-settings-page-regedit-start-menu

Odată ce Editorul de registru a fost deschis, navigați la următoarea locație:

win10-enable-hidden-settings-page-navigate-the-key

Glisați tasta „Panou de control” din panoul din stânga, faceți clic dreapta pe panoul din dreapta și selectați opțiunea „Nou” și apoi „Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

win10-enable-hidden-settings-page-create-dword-value

Acțiunea de mai sus va crea o nouă valoare DWORD necompletată. Denumiți noua valoare „EnableShareSettings” și apăsați butonul Enter de pe tastatură.

win10-enable-hidden-settings-page-dword-value-data-created

În mod implicit, noua valoare DWORD va avea „0” ca valoare. Pentru a schimba acest lucru, faceți dublu clic pe valoare, introduceți datele despre valoare ca „1” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

win10-enable-hidden-settings-page-enter-value-data

Așa arată când ați terminat modificările.

win10-enable-hidden-settings-page-value-data-modified

Reporniți sistemul și sunteți bine să plecați. Pentru a vedea noua pagină Setări partajare, faceți clic pe pictograma Notificări și apoi selectați opțiunea „Toate setările”. Alternativ, puteți utiliza și comanda rapidă de la tastatură „Win + I” pentru a deschide aplicația Windows 10 Settings.

În aplicația Setări, navigați la „Sistem”.

Odată ce sunteți aici, veți vedea o nouă opțiune numită „Distribuiți” chiar sub opțiunea „Despre” în panoul din stânga. Dacă navigați la pagină, puteți vedea opțiunile pentru activarea sau dezactivarea articolelor de partajare, numărul de opțiuni de partajare care pot apărea într-o listă etc.

win10-enable-hidden-settings-page-new-share-page

Pentru a dezactiva un articol de partajare, pur și simplu comutați butonul de lângă acesta.

win10-enable-hidden-settings-page-disable-share-items

Dacă vreți vreodată să reveniți înapoi, pur și simplu schimbați datele valorii înapoi la „0” sau ștergeți valoarea „EnableShareSettings”.

Activați pagina de setări de partajare ascunsă utilizând UWT

Dacă nu doriți să vă amestecați cu Editorul de registry, puteți utiliza Tweaker final pentru Windows să facă același lucru. Descărcați aplicația de pe site-ul său oficial, extrageți folderul și executați fișierul .exe.

win10-enable-hidden-settings-page-execute-uwt-exe

Odată ce Ultimate Windows Tweaker a fost deschis, navigați la fila „Personalizare” din panoul din stânga. Aici, bifați caseta de selectare „Activați pagina de partajare în setări”, apoi faceți clic pe butonul „Aplicați modificări”.

win10-enable-hidden-settings-page-apply-tweaks

Închideți aplicația și reporniți sistemul pentru a vedea noua pagină Share Settings din aplicația de setări Windows 10.

Pentru a elimina pagina Setări de partajare, debifați pur și simplu opțiunea „Activați pagina de partajare în Setări” și aplicați modificările. Este atât de ușor.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodei de mai sus pentru a activa pagina de setări de partajare ascunsă în Windows 10

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x