Cum se activează sau se dezactivează pictogramele aplicației Centrul de acțiune în Windows 10

Cum se activează sau se dezactivează pictogramele aplicației Centrul de acțiune în Windows 10
⏱️ 3 min read

În Windows 10, ori de câte ori există o nouă notificare de orice fel, aceasta vă va fi afișată ca o notificare de toast prin intermediul Centrului de acțiune. De fapt, Centrul de acțiune va acționa ca un hub central pentru toate notificările din aplicațiile acceptate. În afară de afișarea și stocarea notificărilor în Centrul de acțiune, pictograma implicită a Centrului de acțiune va fi suprapusă temporar de pictograma aplicației care este responsabilă pentru notificare. Această funcție vă permite să știți rapid ce aplicație a trimis notificarea de toast.

Dacă credeți că acest comportament nu este necesar sau dacă nu doriți ca pictogramele aplicației să se suprapună peste pictograma de notificare, este foarte ușor să activați sau să dezactivați pictogramele aplicației Centrul de acțiune.

Activați sau dezactivați pictogramele aplicației din centrul de acțiune utilizând opțiunile încorporate

Windows 10 Action Center are opțiunea încorporată pentru a activa sau dezactiva rapid pictogramele aplicației Action Center. Pentru a dezactiva pictogramele aplicației Action Center, faceți clic dreapta pe pictograma Action Center care apare în colțul din dreapta jos al ecranului, apoi selectați opțiunea „Nu afișa pictogramele aplicației”.

Cu acțiunea de mai sus, nu veți mai vedea nicio pictogramă a aplicației care se suprapune peste pictograma Centrului de acțiune.

Dacă doriți să reveniți înapoi, faceți clic dreapta pe pictograma Centrul de acțiune și apoi selectați opțiunea „Afișați pictogramele aplicației”.

windows-10-action-center-app-icons-select-show-app-icons

În plus, puteți afișa sau ascunde numere pentru notificări noi. Pentru a face acest lucru, faceți clic dreapta pe pictograma Centrul de acțiune și selectați opțiunea „Nu afișați numărul pentru notificările noi”.

windows-10-action-center-app-pictograme-ascunde-numere-notificări

Activați sau dezactivați pictogramele aplicației Centrul de acțiune utilizând Registry

Notă: pentru a face modificările necesare, trebuie să creăm și să edităm chei de registry. Deci, înainte de a continua, asigurați-vă că aveți o copie de rezervă bună a registrului Windows. Acest lucru vă ajută să vă restaurați sistemul dacă se întâmplă ceva rău.

Alternativ, puteți realiza același lucru și editând registrul Windows. Pentru a începe, apăsați „Win + R”, tastați regedit și apăsați butonul Enter.

windows-10-action-center-app-icons-regedit-run-command

Acțiunea de mai sus va deschide Editorul de registry Windows. Aici, navigați la următoarea locație:

windows-10-action-center-app-icons-navigate-to-key

Faceți clic dreapta pe panoul din dreapta, apoi selectați opțiunea „Nou -> Valoare DWORD (pe 32 de biți)”.

windows-10-action-center-app-icons-select-dword-value-option

Acum, denumiți noua cheie ca „NOC_GLOBAL_SETTING_GLEAM_ENABLED” și apăsați butonul Enter pentru a confirma numele.

windows-10-action-center-app-icons-name-dword-value

După crearea cheii, faceți dublu clic pe valoarea nou creată. Introduceți datele despre valoare ca „0” și faceți clic pe butonul „OK” pentru a salva modificările.

ferestre-10-acțiune-centru-aplicație-pictograme-introduceți-valoare-date

Asta e tot ce trebuie făcut. Fie reporniți Windows Explorer, fie reporniți sistemul pentru a vă asigura că modificările au efect. Pentru a reporni Windows Explorer, deschideți Managerul de activități, selectați „Windows Explorer” în fila Procese și faceți clic pe butonul „Reporniți”.

windows-10-action-center-app-icons-restart-explorer

Dacă doriți să afișați pictogramele aplicației Action Center, pur și simplu ștergeți cheia nou creată și reporniți sistemul. Această acțiune va restabili comportamentul anterior în cazul în care pictogramele aplicației se suprapun peste Centrul de acțiune pentru o fracțiune de secundă.

Faceți comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele dvs. despre utilizarea metodelor de mai sus pentru a activa sau a dezactiva pictogramele aplicației Action Center din Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x