Cum se activează și dezactivează corectarea automată pentru Android

Cum se activează și dezactivează corectarea automată pentru Android
⏱️ 3 min read

Cred că este ceva care s-a întâmplat cu toată lumea: scrieți un mesaj pe WhatsApp, SMS sau e-mail, iar corectorul automat v-a făcut să tastați ceva ce nu ați vrut. Acest lucru poate fi deranjant și jenant, mai ales dacă mesajul pe care îl tastai a fost pentru șeful tău și i-ai spus din greșeală ceva pe care nu l-ai face niciodată pe fața lui.

Nici aceste greșeli nu sunt doar legate de muncă. Trimiterea mesajelor către prietenii tăi ai fost la un concert „Lady Gagarin” nu îi va impresiona prea mult. Nici unul dintre ei nu le va spune că ai arătat câteva „filme” bune la club aseară. Vestea bună este că această caracteristică uneori enervantă poate fi dezactivată, așa că de acum înainte, dacă există greșeli în mesajele dvs., va fi 100% vina ta.

Dezactivarea corecției automate pe Android este foarte ușoară. Accesați meniul principal și faceți clic pe Setări. Odată ajuns acolo, apăsați pe „Limbi și tastatură” (sau introducere) și pe tastatura pe care o utilizați și selectați setările dințate.

În „Setări tastatură” ar trebui să vedeți ceva de genul „Înlocuire automată;” pur și simplu atingeți-l. De asemenea, în Setări veți găsi Auto-Capitalization, Auto-Spacing și Auto-Punctuate.

Auto_Corrector_Settings2

Dacă nu doriți să îl opriți, ci doriți doar să ajustați cât de agresiv va fi, puteți face acest lucru și în Lollipop. După ce derulați în jos la „Corecție text” și apăsați pe Corecție automată, vi se vor oferi diferite opțiuni cu privire la cât de agresiv va fi corectorul automat. Puteți alege dintre Dezactivat, Modest, Agresiv sau Foarte agresiv. În acest fel veți obține doar cantitatea de sugestii dorite.

Auto_corrector_Lollipop

Dacă sugestia de corecție Google este, de asemenea, enervantă, o puteți dezactiva în „Afișați setarea de corecție”. Veți putea alege dintre Afișați-le întotdeauna, Afișați-le numai atunci când telefonul este în portret și Ascundeți-le complet. Având în vedere că există atât de multe opțiuni când vine vorba de tastaturi, este o idee bună să rețineți că cele mai multe dintre ele vă oferă opțiunea de a opri corectorul automat din panoul Setări. Dacă ați căutat deja sau nu ați putut găsi acea opțiune, v-aș sugera să încercați o tastatură diferită. Crede-mă, nu vei avea dificultăți în a alege, deoarece există diverse aplicații de tastatură care oferă această opțiune.

Concluzie

Auto-Corrector ne poate scuti de a face greșeli prostești atunci când tastăm un mesaj, mai ales dacă ne grăbim, dar ne poate face și să arătăm rău prin selectarea cuvintelor pe care nu le dorim. Dacă vă simțiți suficient de încrezători încât nu veți face nici o greșeală (sau tot atâtea) fără corecția automată, atunci puteți dezactiva această caracteristică (pe riscul dvs., desigur). Dacă vi s-a părut utilă această informație, nu uitați să îi transmiteți o parte și informați-ne dacă ați decis să lăsați această funcție activată sau dezactivată în comentarii.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x