Cum se activează și se configurează funcția de lumină nocturnă în Windows 10

Cum se activează și se configurează funcția de lumină nocturnă în Windows 10
⏱️ 3 min read

Anterior v-am arătat o aplicație simplă și gratuită numită F.lux, care modifică temperatura culorii ecranului computerului pentru a reduce oboseala ochilor. În noua actualizare a creatorilor Windows 10, Microsoft introduce această funcție exactă cu numele „Night Light”. În acest articol vă vom arăta cum să activați și să utilizați funcția Night Light în Windows 10.

Notă: pentru a utiliza această caracteristică, trebuie să aveți instalată Actualizarea creatorilor.

De ce să folosiți funcția Night Light în Windows 10?

În general, monitoarele sau ecranele noastre emit lumină albastră. Această lumină albastră strălucitoare imită lumina albastră strălucitoare, dar rece, de la Soare. Când folosiți desktopul sau laptopul pe timp de noapte, lumina albastră care emite de pe ecran ne întrerupe ceasul intern al corpului și reduce hormonul somnului numit „melatonină”. Acest lucru vă încordează ochii și vă provoacă insomnie și alte probleme legate de ochi. Pentru a face față acestui lucru, la fel ca F.lux, Night Light modifică temperatura culorii ecranului pentru a reduce tensiunea și vă permite să dormiți mai bine.

Activați Night Light în Windows 10

Activarea și configurarea funcției Night Light în Windows 10 este ușoară și simplă. Pentru a începe, faceți clic pe pictograma Notificări, apoi faceți clic pe opțiunea „Toate setările”. Alternativ, puteți utiliza și comanda rapidă de la tastatură „Win + I” pentru a deschide aplicația Setări.

După deschiderea aplicației Setări, faceți clic pe opțiunea „Sistem”.

win10-night-light-select-system

În fereastra Sistem, selectați fila „Afișare” de pe panoul din stânga și comutați butonul sub „Lumina nopții”. Această acțiune activează funcția Night Light în Windows 10.

win10-night-light-enable-night-light

Chiar dacă ați activat Lumina de noapte, aceasta nu va intra în vigoare până în noapte sau la apus. Lucrul bun este că puteți configura temperatura și programarea culorii. Faceți clic pe opțiunea „Setări pentru lumina nopții”.

win10-night-light-click-night-light-settings

Aici, utilizați glisorul de culoare pentru a seta temperatura culorii. În timp ce alunecați, veți vedea reprezentarea în timp real a aspectului ecranului dvs. atunci când modul Night Light este activ.

win10-night-light-set-color-temperature

Deoarece aveți nevoie doar de Lumina Nopții noaptea, trebuie să o programați. Derulați în jos și comutați butonul de sub „Programați lumina de noapte”. Aici veți vedea două opțiuni: „Apus de soare până la răsărit” și „Set ore”.

Dacă selectați „Apus până la răsărit”, Windows 10 va utiliza GPS sau alte date de locație pentru a configura și programa Night Light. Dacă ați dezactivat serviciile de localizare, atunci Windows vă va solicita să îl activați.

Dacă preferați să vă setați propriile ore, selectați opțiunea „Setați orele”. Alegeți-vă propriile ore din meniurile derulante de sub „Activare” și „Dezactivare”. După cum puteți vedea din imaginea de mai jos, am configurat setările mele de iluminare nocturnă pentru a porni la 19:30 și a se opri la 7:00 AM.

win-night-light-set-hours

Din acest moment înainte, Night Light se va activa automat în funcție de setările dvs.

Dacă doriți să activați Night Light indiferent de setările dvs., faceți clic pe pictograma Notifications, apoi faceți clic pe butonul „Night Light”. Alternativ, îl puteți activa și din setările de lumină nocturnă din aplicația Setări.

win10-night-light-enable-nightlight-from-action-center

Fă comentarii mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre noua funcție Night Light din Windows 10.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x