Cum se activează subtitrări live pentru videoclipuri în Chrome pentru desktop

Come abilitare i sottotitoli in tempo reale per i video in Chrome per desktop
⏱️ 5 min read

Popularul browser Chrome Google pentru desktop a câștigat recent capacitatea de a genera subtitrări în timp real pentru conținutul video și audio redat în browser, chiar și cu sunetul dezactivat.

Introduceți subtitrarea live

În timp ce YouTube oferă deja funcții similare de transcriere automată, noua funcție Chrome numită „Live Caption” va funcționa pentru orice videoclip (nu doar pentru YouTube), precum și pentru podcast-uri, apeluri video sau orice fișier audio / video pe care l-ați fi stocat în localul dvs. hard disk.

Noua subtitrare live este acum disponibilă pe toate computerele și Mac-urile, precum și pe Chromebookuri. La lansare, Live Caption acceptă doar limba engleză, dar Google va spera să sprijine și alte limbi în viitorul apropiat.

Cea mai recentă adăugare Chrome este o caracteristică la îndemână pentru oricine se află ascultând audio / video într-un mediu zgomotos sau care pur și simplu nu vorbește limba engleză.

Credeți că noua funcție Chrome ar putea să vă ajute să creșteți productivitatea? Apoi, urmați-ne în acest ghid, în timp ce vă demonstrăm cum puteți profita de subtitrarea live pe propriul computer desktop.

Cum se activează subtitrarea live în Chrome pentru desktop

Înainte să putem trece la treabă, va trebui să vă asigurați că browserul Chrome este actualizat. Trebuie să aveți Chrome 89 (sau o versiune ulterioară) pentru ca noua funcție să funcționeze. Verificați rapid dacă acesta este cazul urmând acești pași.

1. Deschideți browserul Chrome de pe computer.

2. Faceți clic pe meniul cu trei puncte situat în colțul din dreapta sus al ecranului.

Cum să activați setările pentru deschiderea desktopului Subtitrare live Chrome

3. Accesați Ajutor, apoi selectați „Despre Google Chrome”.

Cum să activați subtitrarea live Chrome Desktop Verificați versiunea browserului

4. Dacă există vreo actualizare disponibilă, instalați-o. Dacă Chrome este deja în versiunea 89 sau mai mare, sunteți bine să mergeți.

Cum se activează subtitrarea live Chrome Desktop Browser actualizat

Cu cea mai recentă versiune Chrome la bord, puteți continua să activați noua funcție de subtitrare live.

1. Rămâneți în aceeași fereastră și verificați partea stângă a afișajului. Faceți clic pe Avansat. Alternativ, puteți selecta din nou meniul cu trei puncte și selectați „Setări -> Avansat”.

Modul de activare a subtitrării live Setări desktop Chrome avansate

2. Selectați Accesibilitate din meniul derulant.

Cum se activează subtitrarea live Chrome Desktop accesibilitate avansată

3. Veți găsi opțiunea Live Caption în partea de sus. Activați-l și așteptați până când browserul descarcă toate fișierele de recunoaștere a vorbirii de care are nevoie pentru a începe subtitrarea live.

Cum se activează subtitrarea live Desktop Chrome Activați subtitrarea live

4. Odată ce procesul este finalizat, sunteți gata să începeți să utilizați caracteristica.

Cum să utilizați subtitrarea live Chrome pe computerul dvs.

1. Pe computer, deschideți un videoclip în browserul Chrome.

2. Faceți clic pe butonul de redare și o mică casetă neagră ar trebui să apară pe ecran cu subtitrările.

Cum se activează subtitrarea live Subtitrări Chrome pentru desktop în acțiune

3. Puteți repoziționa fereastra de pe ecran făcând clic lung pe ea și glisând-o.

Rețineți că, în acest moment, funcțiile de recunoaștere a vorbirii nu sunt nicidecum perfecte. Am observat unele incongruențe în toate videoclipurile pe care le-am vizionat cu Live Caption. Sperăm că Google va continua să lucreze la această funcție pentru a-și îmbunătăți precizia.

Acum, ori de câte ori se redă un videoclip în aspectul browserului dvs., pentru comenzile media (pictograma notei muzicale) în colțul din dreapta sus al afișajului (lângă fotografia de profil).

Cum se activează opțiunea Live Caption Chrome Desktop Media On On
Cum se activează subtitrări live pentru videoclipuri în Chrome pentru desktop

Faceți clic pe ele pentru a activa / dezactiva subtitrarea live. De exemplu, dacă ați trecut la vizionarea unui videoclip într-o altă limbă (alta decât engleza), caseta Subtitrare live vă va distrage atenția, astfel încât să puteți continua și să o dezactivați. Când treceți la următorul videoclip, subtitrările vor fi în continuare dezactivate, dar le puteți reporni la fel de repede prin intermediul comenzilor media.

Subtitrarea live este, de asemenea, disponibilă pe anumite telefoane Android, inclusiv gama Pixel. Dacă sunteți proprietarul unui telefon cu marca Google, vă recomandăm să aflați cum să activați funcția de pe dispozitiv. Alternativ, verificați cum puteți vizualiza subtitrările pe YouTube.

Legate de:

  • 8 site-uri pentru a descărca subtitrări pentru filme și emisiuni TV
  • Cum să vă sincronizați subtitrările automat cu SubSync
  • Cum să descărcați subtitrări automat în VLC

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x