Cum se activează tema întunecată pe orice telefon Android

Cum se activează tema întunecată pe orice telefon Android
⏱️ 4 min read

În ultimii ani, milioane de utilizatori Android au insistat pe Google să activeze teme întunecate pe telefoanele lor Android. În afară de atracția căutării Gothic pentru atât de mulți, se dovedește că pot exista avantaje reale ale unui mod de noapte. Înlocuirea tuturor acelor spații albe cu un fundal întunecat consumă mai puțină energie, ceea ce este un avantaj pentru durata de viață a bateriei. De asemenea, poate ajuta la diminuarea tulburărilor oculare în timpul utilizării pe timp de noapte.

În funcție de instrumentul dvs. Android, puteți activa temele întunecate folosind pașii simpli de mai jos.

Pentru Android 9.0 Pie și versiuni superioare

Dacă aveți cel mai recent telefon care rulează pe Android 9.0 Pie, trecerea la o temă întunecată ar putea să nu fie deloc probleme. După mai multe solicitări ale clienților, Google a activat în cele din urmă teme manuale întunecate în Android 9.0 Pie (scalabile la versiuni superioare în viitor). Trebuie doar să verificați dacă telefonul dvs. poate fi actualizat la 9.0 Pie. După ce ați terminat, este ușor să activați modul întunecat. Tot ce trebuie să faceți este să vizitați „Afișare” în „Setări” și să alegeți modul întunecat printre alte opțiuni.

Odată comutat, nu toate lucrurile vor fi întunecate. Se pare că definiția Google a „întunericului” pentru Android se află, deocamdată, într-o fază beta. Toate ferestrele au ecrane albe la fel ca înainte, deși cu margini mai întunecate. Cu toate acestea, sertarul principal al aplicației, aplicația apelantului și pictogramele din meniul de sus dobândesc o temă neagră sau gri. Noul efect este, de asemenea, mai ușor pentru ochi.

Contacte Android Pie Dark Theme

În afară de dispozitivele Google Pixel și OnePlus 6 / 6T, actualizările 9.0 Pie vor fi disponibile în câteva exemple date mai jos. Lista este orientativă și nu este exhaustivă.

  • Samsung: Galaxy S9, A8 Star, J7 2018
  • Motorola: Moto Z2 Force, Moto Z3 2018
  • Xiaomi: Mi 8, Mi A2, Redmi 6 / Pro
  • Asus: Asus Zenphone 5
  • Huawei: Huawei Mate 10 Pro, Honor 10
  • Lenovo: Z5, S5

Pentru telefoanele care rulează Android 8 și versiuni ulterioare

Dacă utilizați Android Oreo 8.1 și versiuni ulterioare, este posibil să faceți upgrade la 9.0 Pie pe multe dispozitive. Orice altceva de mai jos, Google nu are spatele tău. Singura opțiune ușoară aici este să utilizați un popular lansator de aplicații cu teme întunecate. Întunecă este un exemplu popular care are o mare varietate de imagini de fundal pentru nevoile dvs. Întuneric beznă este o altă aplicație recomandată deoarece, așa cum sugerează și numele, obțineți o imagine complet întunecată în fundal.

Android Lollipop Dark Themes Aplicate cu aplicația Darkify

Cu toate acestea, efectul este în mare parte cosmetic, la fel ca în cazul modului tematic întunecat de la Google în 9.0 Pie. Acestea fiind spuse, veți observa un efect întunecat în ecranul paginii de pornire și în sertarele aplicației.

Fereastra aplicației Android Lollipop Dark Theme

Modul tehnic de a activa modul întunecat

Nu sunteți mulțumit de rezultatele de mai sus? Vom discuta despre o modalitate tehnică de a implementa setările telefonului întunecat la nivel de sistem. Mai întâi, asigurați-vă că dispozitivul dvs. Android este cel puțin înrădăcinată. Puteți utiliza un instrument precum Magisk pentru înrădăcinarea telefonului. După ce ați obținut acces root, instalați o aplicație numită XPosed Installer. Puteți descărca fișierul APK de la site-ul lor. Odată instalat, mergeți la „Module” unde va trebui să modificați setările întunecate ca fundal.

Xposed Installer în Android

Mergeți la „Descărcare”, unde puteți vedea o listă cuprinzătoare de module care trebuie importate în Xposed Installer. Acum trebuie să descărcați „Editor de setări / Editor Pro”Din Magazin Play.

Editor de setări Descărcabil din XPose Installer

Deschideți Editorul de setări cu Xposed. Nu uitați că această setare va funcționa numai pentru un dispozitiv înrădăcinat. În caz contrar, veți primi un ecran de eroare așa cum se arată mai jos.

setări-editor-accesate-de-xpose-instalator

Schimbați setările din interiorul aplicației și introduceți următoarele variabile așa cum se arată în ecranul de mai jos.

  • Filtrează culoarea pictogramei cu culoare HTML: #ffffffff (de 8 ori)
  • Culoare de fundal: # FF000000
  • Culoarea textului: #ffffffff

setări-editor-întuneric-ajustare temă

Și, iată, este tema întunecată pe care o așteptați! Spre deosebire de lansatoarele de aplicații tematice întunecate, această tehnică funcționează cu multe fișiere și foldere interne, dar nu cu browsere și în interiorul aplicațiilor. De asemenea, rețineți că această metodă va funcționa numai cu Android Lollipop (5.1) și versiunile superioare.

Dosar interior Android Lollipop Dark Theme

Efectul este permanent, deci este posibil să doriți să schimbați variabilele înapoi la ceea ce erau în timpul zilei.

Concluzie

Potrivit dezvoltatorilor XDA, multe aplicații individuale, cum ar fi YouTube acceptă acum modul întunecat. Nu trebuie să rădăcinați dispozitivul dacă vă concentrați în principal pe o anumită aplicație.

Ce metode ați folosit pentru a obține un efect întunecat sau un efect efect mod întunecat pe telefonul dvs. Android?

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x