Cum se actualizează și se reinstalează Realtek HD Audio Manager

Cum se actualizează și se reinstalează Realtek HD Audio Manager
⏱️ 4 min read

Realtek HD Audio Manager se numără printre cele mai comune și utile programe pe care utilizatorii de Windows le au pe computerele lor fără să-și dea seama. HD Audio Manager este în esență capătul GUI al driverului audio HD Realtek, care este driverul de sunet implicit pentru majoritatea plăcilor de sunet ale computerului (inclusiv cele integrate în placa de bază). Destul de des este pe computerul dvs., dar nici măcar nu îl găsiți folosind căutarea Windows.

Deci, cum găsiți Realtek HD Audio Manager și cum actualizați și reinstalați driverele Realtek? Avem tot ce trebuie să știți aici.

Unde este Realtek HD Audio Manager?

Înainte de a modifica Realtek HD Audio Manager, trebuie să știți de fapt unde să îl găsiți. Directorul de instalare implicit pentru Realtek ar trebui să fie „C: Program Files Realtek Audio HDA”. Aici veți găsi un număr mare de fișiere aparent executabile (.exe), dar cel care contează cu adevărat este „RtkNGUI64”. Dacă faceți dublu clic pe acesta, se va deschide Realtek HD Audio Manager.

Aici puteți face diverse modificări la setările de sunet pe care nu le puteți face în altă parte. (De exemplu, faceți clic pe pictograma roată, apoi pe Opțiune și puteți activa funcția la îndemână pentru a face ca două dispozitive audio separate să redea simultan sunet – bine dacă doriți să folosiți difuzoare pentru a asculta sunetele jocului în timp ce discutați cu cineva de pe căști.

update-reinstall-realtek-hd-audio-manager-options

O altă opțiune utilă este „Afișați pictograma în zona de notificare”, care vă va permite să accesați HD Audio Manager din zona de notificare, mai degrabă decât în ​​directorul său bine ascuns.

De asemenea, faceți clic pe pictograma roată, apoi „Despre” pentru a vedea versiunea driverului. Acest lucru este important dacă doriți să instalați manual driverele Realtek.

Cum se actualizează driverele audio Realtek HD

Actualizarea Realtek HD Audio Manager ar trebui să fie simplă. Faceți clic pe butonul Start, apoi tastați „dispozitiv manager” și faceți clic pe Manager dispozitive atunci când apare.

Apoi, faceți clic pe săgeata de lângă Intrări și ieșiri audio pentru a afișa o listă a dispozitivelor dvs. audio. Ar trebui să vedeți ceva de genul „Difuzoare (Realtek High Definition Audio)”. Faceți clic dreapta pe acesta și faceți clic pe „Actualizați driverul”. (Windows ar trebui să mențină acest driver actualizat automat, dar se știe că nu funcționează.)

actualizare-reinstalare-realtek-hd-audio-manager-update-driver

Pentru a reinstala driverul, faceți clic dreapta pe acesta în Manager dispozitive, faceți clic pe „Dezinstalare dispozitiv”, apoi reporniți computerul.

Dacă Realtek se actualizează, aceasta este o veste bună, dar un alt avertisment este că cel mai recent driver nu este întotdeauna cel mai bun și poate că doriți să alegeți o versiune diferită a driverului. Sau, uneori, cele mai recente drivere furnizate de placa de bază nu sunt cele mai recente disponibile și este posibil să pierdeți cea mai bună calitate a sunetului.

Instalați manual driverul audio Realtek HD

Pentru a vă actualiza manual driverul Realtek HD Audio, ar trebui să accesați acest fir la Tenforums unde oferă în mod regulat linkuri către cele mai recente drivere audio Realtek din catalogul Microsoft. (Acest fir face o treabă bună de a explica diferențele dintre driverele Realtek Audio). Oamenii de acolo au opinii diferite cu privire la care șoferii sună cel mai bine, așa că citiți și luați propria decizie.

Când vine vorba de instalarea driverelor reale din Catalogul Microsoft, acestea apar ca fișiere CAB. După descărcarea fișierului CAB, trebuie să utilizați un instrument de extracție, cum ar fi 7-Zip sau WinRAR, pentru a extrage fișierul CAB în propriul său folder.

După ce ați extras-o, reveniți la Device Manager, faceți clic dreapta pe driverul Realtek High Definition Audio și faceți clic pe „Actualizați driverul”.

După aceea, faceți clic pe „Răsfoiți computerul pentru software-ul driverului”, apoi pe ecranul următor faceți clic pe „Permiteți-mi să aleg dintr-o listă de drivere disponibile”.

update-reinstall-realtek-hd-audio-manager-brows-for-drivers

Faceți clic pe „Have Disk”, Răsfoiți, apoi accesați folderul CAB extras și alegeți primul fișier „.inf” din acesta.

actualizare-reinstalare-realtek-hd-audio-manager-hdx861a

După ce ați făcut acest lucru, faceți clic pe OK și driverul ar trebui să se instaleze.

Concluzie

Acest lucru ar trebui să vă pună la curent cu funcționarea misterioasă a Realtek HD Audio Manager și a driverelor sale. Merită să ne amintim că Windows este, în general, bun la actualizarea și potrivirea driverului audio potrivit pentru computerul dvs., așa că, dacă sunteți mulțumit de calitatea sunetului și nu aveți probleme, atunci nu are rost să faceți multe discuții.

Oricum ar fi, merită întotdeauna să știți unde se ascunde aplicația Manager, deoarece are câteva funcții îngrijite.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x