Cum se actualizează Ubuntu 18.04 LTS la Ubuntu 20.04 LTS

Cum se actualizează Ubuntu 18.04 LTS la Ubuntu 20.04 LTS

Ubuntu 20.04 LTS a fost lansat pe 23 aprilie și este livrat cu multe funcții îmbunătățite și îmbunătățiri software. Dacă rulați în prezent Ubuntu 18.04 LTS, acest ghid vă va arăta cum să faceți upgrade de la Ubuntu 18.04 LTS la 20.04 LTS.

Faceți backup și testați mai întâi

Înainte de a face ceva, asigurați-vă că faceți mai întâi o copie de siguranță a datelor importante. Din fericire, Ubuntu vine cu un utilitar de rezervă încorporat, astfel încât să puteți folosi acest lucru.

Alternativ, puteți alege doar să faceți backup fișierelor individuale pe care știți că doriți să le păstrați. Instrumentele de backup precum Timeshift sunt, de asemenea, utile. Aveți chiar posibilitatea de a crea o imagine a instalării dvs. cu Gnome Disk Utility sau cu software precum Clonezilla.

Dacă doriți să fiți foarte precaut, puteți crea, de asemenea, un disc live Ubuntu 20.04 și utilizați acest lucru pentru a testa sistemul de operare de pe mașină. Acest lucru vă va permite să prindeți orice ciudățenii înainte de a efectua instalarea.

Înainte de a începe, trebuie să vă asigurați că instalați toate actualizările disponibile pentru versiunea dvs. curentă de Ubuntu. Puteți face acest lucru cu comanda:

Diferite metode de actualizare de la Ubuntu 18.04 la 20.04

Ubuntu Update Manager

Acum că Ubuntu 20.04.1 a fost lansat, ar trebui să puteți efectua actualizarea din managerul de actualizări Ubuntu. Puteți lansa managerul de actualizări tastând update-manager în terminal și rulați actualizarea de acolo. Cu această metodă, veți putea efectua actualizarea utilizând doar o interfață grafică. Pur și simplu selectați „Upgrade” și lăsați procesul să ruleze până la finalizare.

Actualizarea la 20.04 prin intermediul unui expert

Pentru a face upgrade, va trebui să executați următoarea comandă:

Aceasta începe procesul de actualizare cu o interfață grafică bazată pe Gtk3.

Actualizare Ubuntu 1804 2004 Actualizare Gui

Apăsați „Upgrade” și procesul va începe să ruleze pe mașina dvs.

Înainte de începerea actualizării, vi se va cere să confirmați că doriți să efectuați actualizarea.

Actualizare Ubuntu 1804 2004 Confirmare actualizare

Ecranul de blocare va fi dezactivat până la repornirea sistemului după finalizarea actualizării.

Ubuntu Upgrade 1804 2004 Upgrade Lock Screen dezactivat

Veți fi informat cu privire la progresul realizat prin GUI.

Actualizare Ubuntu 1804 2004 Notificare actualizare

Acest proces va dura câteva minute până la finalizarea acestui proces, așa că vă rugăm să aveți răbdare. Reporniți mașina după finalizarea actualizării. Poate că va trebui să răspundeți la unele solicitări ici și colo.

Actualizare Ubuntu 1804 2004 completă
Actualizare Ubuntu 1804 2004 Verificare completă

Actualizarea GUI

Dacă nu vă pasă de GUI, puteți rula pur și simplu comanda de mai jos:

Aceasta va rula procesul de actualizare în terminal. Orice interacțiune a utilizatorului va avea loc prin intermediul liniei de comandă cu această metodă.

Alte lucruri de luat în considerare

Dacă aveți instalat un software terță parte, poate fi necesar să adăugați -allow-third-party semnalizați la comanda de actualizare de mai sus. Unele programe precum VirtualBox, Skype și Google Chrome sunt actualizate prin canale software în afara arhivelor standard Ubuntu.

Încheierea

Dacă încă vă întrebați dacă Ubuntu 20.04 merită actualizat, consultați recenzia noastră pe Ubuntu 20.04. Dacă ați decis să faceți upgrade de la Ubuntu 18.04 la 20.04, vă rugăm să citiți cu atenție aceste informații, astfel încât să puteți face upgrade în siguranță fără probleme.

Legate de:

Scroll to Top