Cum se actualizează un Raspberry Pi în Raspbian Buster

Cum se actualizează un Raspberry Pi în Raspbian Buster
⏱️ 4 min read

Mai întâi Raspberry Pi 4B lansat la sfârșitul lunii iunie 2019și, odată cu aceasta, a apărut o nouă versiune a Raspbian, sistemul de operare oficial al Raspberry Pi. Nu după mult timp, Debian, sistemul de operare pe care se bazează Raspbian, a lansat și ultima sa versiune, Debian 10 Buster.

Datorită cadrului deja existent de la Debian, actualizarea sistemului de operare al Raspberry Pi este foarte simplă. În plus, dacă doriți să utilizați o instalare Raspbian existentă pe un nou Raspberry Pi 4, puteți, odată ce a fost actualizat la Buster.

Actualizați Pi

Înainte de a actualiza Pi, este o idee bună să vă asigurați că instalarea Raspbian existentă este complet actualizată. Cu cât este mai mică distanța dintre versiunile de software în actualizare, cu atât mai bine. Efectuarea unor salturi mari înainte poate provoca conflicte care nu pot fi rezolvate cu ușurință și pot rupe lucrurile permanent. Raspbian este conceput pentru a trece fără probleme de la o instalare Stretch complet actualizată la Buster, deci aceasta este cea mai bună cale de urmat.

Accesați Pi. Dacă aveți un monitor, această parte este ușoară. Doar deschideți un terminal. Dacă rulați un Pi fără cap, va trebui să faceți SSH. Utilizatorii Windows 10 pot utiliza funcționalitatea OpenSSH încorporată pe care o oferă. Dacă sunteți pe Mac sau Linux, puteți deschide un terminal și puteți utiliza SSH.

Apoi, rulați o actualizare și faceți upgrade pe Pi așa cum se află.

Acest lucru poate dura sau nu, în funcție de cât de depășit este Pi. Confirmați instalarea pachetului și așteptați să se finalizeze. Când ați terminat, poate fi o idee bună să reporniți Pi-ul și să vă reconectați pentru a vă asigura că rulați cel mai recent nucleu de pe sistem.

Schimbați fișierul surse

Odată ce Pi revine online și vă reconectați, puteți începe să configurați Pi pentru o actualizare. Raspbian, ca și Debian, folosește un fișier de configurare la „/etc/apt/sources.list” pentru a controla depozitele sale de software. Fișierul respectiv specifică, de asemenea, pentru ce versiune a sistemului de operare trebuie extrase pachetele. Deci, schimbarea acelui fișier pentru a utiliza Buster în loc de Stretch va permite Raspbian să se actualizeze singur.

Folosind editorul de text Nano Pi, deschideți configurația surselor.

Fișierul ar trebui să arate ca imaginea de mai jos.

Parcurgeți fișierul și schimbați oriunde scrie „Stretch” la „Buster”. Rezultatul final va arăta ca imaginea de mai jos.

Surse Raspbian Buster

Salvați fișierul și ieșiți.

Rulați actualizarea distribuției

Cu fișierul în poziție, puteți rula o actualizare de distribuție pe Raspberry Pi pentru a descărca toate pachetele și a trece formal la noua versiune, Buster. Rulați comanda de mai jos în terminalul Pi pentru a începe procesul.

După actualizarea depozitelor și evaluarea pachetelor necesare, managerul de pachete vă va întreba dacă doriți să instalați pachetele noi, trecând efectiv la noua versiune. Confirmați pentru a începe actualizarea.

Acest lucru va dura ceva timp, în special pe o versiune mai veche a lui Pi sau una care se conectează prin Wi-Fi. Aveți răbdare și așteptați să se termine totul. Vă va anunța când ați terminat.

Reporniți și testați-l

Înainte de a putea începe să utilizați Raspbian Buster, va trebui să reporniți din nou Pi.

După ce Pi revine online, accesați-l din nou. Puteți rula următoarea comandă pentru a vă asigura că rulați Buster.

Informații despre lansarea Raspbian

Dacă se întoarce ca imaginea, rulați Buster pe Raspberry Pi și totul este complet actualizat. Acum puteți să vă transferați fără probleme cardul microSD într-un Raspberry Pi 4 sau îl puteți continua să îl utilizați în mod normal în Pi-ul curent cu un software actualizat.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...