Cum se adaugă informații despre vreme în tava de sistem din Ubuntu

Cum se adaugă informații despre vreme în tava de sistem din Ubuntu
⏱️ 3 min read

Deși există multe aplicații meteo bogate în caracteristici disponibile pentru Linux (atât bazate pe GUI, cât și pe linia de comandă), din perspectiva utilizatorului final nu va fi complet greșit să spunem că de cele mai multe ori aceste aplicații sunt utilizate doar pentru cunoaște informații de bază, cum ar fi temperatura.

Dacă sunteți unul dintre cei care doresc doar să se țină la curent cu temperatura actuală, este mai bine să alegeți un instrument care să ofere informații meteorologice minimaliste și, mai mult, o face într-un mod în care nu trebuie să schimbați aplicațiile la aruncați o privire la informații. În acest articol vom discuta despre un astfel de instrument – Indicator simplu de vreme.

Notă: toate comenzile și instrucțiunile menționate în acest tutorial au fost testate pe Ubuntu 16.04.

Indicator simplu de vreme

Indicator simplu de vreme – sau UbuntuIndicatorWeather așa cum îi place dezvoltatorului să o numească – este o mică aplicație cu indicatori care afișează informații de bază despre vreme pe tava de sistem Ubuntu. Este dezvoltat folosind Python și folosește două apeluri de servicii web – Ip-api.com și Weather-api.madadipouya.com (bazat pe Open Weather Map) – pentru a detecta locația și, respectiv, temperatura unui utilizator.

Descarca si instaleaza

Instalarea Simple Weather Indicator este foarte ușoară – tot ce trebuie să faceți este să rulați următoarele trei comenzi:

Odată ce comenzile menționate mai sus sunt executate cu succes, instrumentul va fi instalat pe sistemul dvs. Puteți verifica acest lucru căutând indicatorul meteo simplu în Dash.

Merită să știți că instrumentul are următoarele dependențe:

  • Python> = 2.7
  • Librărie Python gtk
  • Gir1.2-appindicator3-0.1
  • Pyllon urllib
  • Biblioteca Python json

Și, în afară de Xenial Xerus 16.04 LTS, suportă și Ubuntu Wily Werewolf 15.10, Vivid Vervet 15.04 și Trusty Tahr 14.04 LTS.

Utilizare

Când instrumentul este lansat, nu există GUI – așa cum am menționat mai devreme, veți observa doar informațiile de bază despre vreme pe tava de sistem. De exemplu, următoarea captură de ecran arată informațiile de pe tava de sistem după lansarea instrumentului.

swi-system-tray

Informațiile – după cum puteți vedea – constau dintr-o pictogramă (cu soare, nori și toate acestea), temperatură și locație. Ca orice altă pictogramă din bara de sistem, puteți face clic pe această zonă de informații și accesați meniul Preferințe al instrumentului.

swi-pref-option

Următoarea imagine prezintă opțiunile disponibile în meniul Preferințe al instrumentului.

preferințe SWI

Aici puteți selecta dacă doriți ca instrumentul să vă detecteze automat locația sau să ridice locația pe baza datelor de latitudine și longitudine pe care le furnizați. În plus, există și o opțiune pentru a ascunde numele locației în tava de sistem.

Există, de asemenea, setări legate de temperatură – puteți alege o scală de temperatură (Celsius sau Fahrenheit), precum și dacă doriți sau nu ca instrumentul să afișeze temperatura într-o formă rotunjită. Și, în cele din urmă, prin opțiunea Autostart, vă puteți asigura că instrumentul este executat imediat ce sistemul pornește.

Concluzie

Fidel numelui său, Simple Weather Indicator este un instrument de bază pentru vreme, dar adevăratul său punct forte constă în faptul că informațiile pe care le oferă sunt întotdeauna în fața ta – în tava de sistem. Aș spune că merită să încercați instrumentul.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x