Cum se adaugă liste rapide de fișiere recente în Ubuntu Unity Launcher

Cum se adaugă liste rapide de fișiere recente în Ubuntu Unity Launcher
⏱️ 4 min read

Indiferent de profesia dvs., dacă munca dvs. implică computere, nu puteți nega importanța instrumentelor de îmbunătățire a productivității care fie vă ușurează munca, fie consumă mai puțin timp.

Dacă sunteți pe Ubuntu Linux, ar fi rezonabil să presupunem că ați folosi o versiune livrată cu desktopul Unity. Dacă acesta este cazul, atunci trebuie să lansați cu siguranță aplicații făcând clic pe pictogramele corespunzătoare fixate pe bara de lansare Unity.

Acum, unele dintre aceste aplicații – cum ar fi gedit, LibreOffice Writer și multe altele – se ocupă de fișiere. Ce se întâmplă dacă ai putea lansa direct o aplicație cu unul dintre fișierele recent deschise? Asta nu vă va salva o parte din timpul prețios? În acest articol vom discuta despre o aplicație, Listele rapide Ubuntu-Recent, care vă permite să faceți acest lucru.

Notă: Toate comenzile, instrucțiunile și caracteristicile menționate în acest articol au fost testate pe Ubuntu 14.04.

Horoscop chinezesc 2023 anul iepure...
Horoscop chinezesc 2023 anul iepurelui de apă neagră.

Listele rapide Ubuntu-Recent

Ubuntu-Recentquicklists este practic un script Python care adaugă fișiere recente în meniul cu clic dreapta al aplicațiilor fixate pe bara de lansare Unity, permițându-vă să lansați direct o aplicație cu unul dintre fișierele recent deschise.

Instrumentul oferă, de asemenea, câteva opțiuni de configurare care, de exemplu, vă permit să specificați vârsta maximă a fișierelor (cât de vechi ar trebui să aibă acestea), dacă să produceți sau nu o notificare despre faptul că încercați să deschideți un fișier redenumit / mutat / șters și multe altele .

Descarca si instaleaza

Puteți descărca și instala cu ușurință instrumentul pe cutia dvs. Ubuntu executând următoarele comenzi într-un terminal:

Apoi, executați următoarele comenzi pentru a configura corect instrumentul pentru lansare:

În cele din urmă, executați următoarea comandă pentru a lansa aplicația:

După cum este clar din ultima comandă menționată mai sus, trebuie să aveți Python3 instalat pe sistemul dvs. Când este lansat Ubuntu-Recentquicklists, veți vedea o notificare similară cu cea afișată în captura de ecran de mai jos.

Utilizare și configurare

Odată ce ați lansat instrumentul, nu trebuie decât să faceți clic dreapta pe pictograma aplicației fixată pe bara de lansare Unity și veți vedea numele unor fișiere deschise recent în meniu.

urql-tool-working

Faceți clic pe oricare dintre ele și aplicația se va lansa cu acel fișier special deschis.

Ubuntu-Recentquicklists oferă, de asemenea, câteva opțiuni de configurare care se află într-un fișier numit „urq.conf”. Găsit în același director cu scriptul principal Python, fișierul de configurare conține următoarele opțiuni:

  • maxage [integer]: O valoare întreagă care îi spune instrumentului să ignore fișierele care au fost deschise sau modificate mai devreme de atâtea zile
  • numai critic [True/False]: Înregistrează doar evenimente care împiedică executarea instrumentului
  • verboselogging [True/False]: Permite instrumentului să înregistreze activități minore
  • startupsplash [True/False]: Afișează un balon de notificare la lansarea instrumentului
  • shortnagging [True/False]: Dacă este activat, îi spune instrumentului să afișeze o notificare scurtă atunci când este deschis un fișier redenumit / mutat / șters
  • showfullpath [True/False]: Afișați numele fișierelor cu calea completă
  • maxentriesperlist [integer]: Specifică câte nume de fișiere deschise recent pot fi afișate în meniul cu clic dreapta

Site-ul oficial al instrumentului spune că ar trebui să funcționeze cu orice aplicație care gestionează fișiere, deși unele aplicații au fost confirmate în mod explicit. Acestea includ Libre Office (Writer1, Calc, Impress), gedit2 (editor de text simplu), Google-chrome (html local), Firefox3 (html local), VLC, Audacity, Clementine, Evince (cititor pdf standard), browser Vivaldi, și editor de text Atom.

Concluzie

Ubuntu-Recentquicklists poate părea un instrument foarte de bază axat pe o singură caracteristică, dar adevăratul său potențial poate fi judecat doar atunci când îl faceți parte din munca dvs. zilnică. Acel număr mic de secunde pe care le economisește de fiecare dată când îl utilizați se adaugă la un număr valoros de minute la sfârșitul fiecărei zile și ore în fiecare săptămână.

În ceea ce privește instrumentul în sine, practic nu există o curbă de învățare și o cantitate decentă de documentație este disponibilă pe site-ul oficial, ceea ce îl face ideal atât pentru începători, cât și pentru utilizatori cu experiență Ubuntu.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x