Cum se adaugă modul întunecat la Google Chrome

Cum se adaugă modul întunecat la Google Chrome
⏱️ 4 min read

Google Chrome este de departe cel mai popular browser web din lume. Dar odată cu aceasta, utilizatorii au ajuns să aibă anumite așteptări. Unul dintre acestea este un mod întunecat. Ideea modului întunecat este că vă face ecranul mai ușor pentru ochi într-o setare cu lumină slabă sau fără lumină. Desigur, există încă câteva întrebări cu privire la măsura în care temele întunecate sunt cu adevărat mai bune pentru ochii tăi, dar este cu siguranță utilă în anumite circumstanțe.

Există câteva modalități diferite de a activa modul întunecat în Chrome, deși în mod ciudat nu este la fel de simplu și evident pe cât ar trebui. Iată cum să o faci.

Activați modul întunecat Chrome pe desktop

Indiferent dacă utilizați Windows 10 sau macOS, cel mai simplu – deși nu este cel mai eficient – mod de a activa modul întunecat în Google Chrome este să îl faceți prin desktop. Rețineți că această metodă va activa modul întunecat în toate ferestrele de pe computerul dvs., nu doar Chrome și va schimba doar fereastra Chrome în modul întunecat, nu conținutul online real. Dar este un început.

Pentru a face acest lucru în Windows 10, faceți clic dreapta pe fundalul desktopului și faceți clic pe Personalizare. Apoi faceți clic pe Culori și schimbați „modul de aplicație implicit” la Întunecat.

În macOS, ajungeți la „Preferințe sistem -> General -> Aspect” și faceți clic pe opțiunea Întunecat.

Activați modul întunecat Chrome în steaguri

Opțiunea anterioară are limitările sale. În aplicațiile Windows, acesta poate inversa toate culorile negre și albe, dar nu schimbă conținutul real al site-urilor pe care le veți naviga. Pentru a converti conținutul fiecărui site web pe care îl vizitați în modul întunecat, va trebui să accesați Chrome Flags (rețineți că această metodă funcționează și pentru versiunea Android a Chrome).

Cum să adăugați steaguri Google Chrome în mod întunecat

În bara de adrese Chrome, tastați chrome: // steaguri apoi în fereastra „Căutare steaguri”, tastați „modul întunecat”.

Din opțiunile care apar, faceți clic pe meniul derulant de lângă „Forțare mod întunecat pentru conținut web”, faceți clic pe Activat, apoi relansați browserul.

Activați Chrome Dark Mode pe iOS

Așa cum se întâmplă adesea cu caracteristicile de personalizare, iOS rămâne puțin în urma celorlalte în ceea ce privește implementarea unui mod întunecat. Nu există încă nicio vorbă despre suportul oficial al modului întunecat, așa că cel mai apropiat lucru pe care îl puteți face este să inversați culorile pe întregul sistem de operare.

Pentru a face acest lucru, accesați „Setări -> General -> Accesibilitate -> Afișare spații de cazare”. Odată ce sunteți pe acest ecran, atingeți „Inversați culorile”, apoi comutatorul de lângă „Inversare inteligentă” pentru a-l activa.

Utilizați extensia de mod întunecat de la terți

După cum puteți vedea mai sus, activarea modului întunecat nu este un proces la fel de simplu pe cât ar trebui. Deci, în loc să treceți prin aceste cercuri, puteți descărca în schimb o extensie Chrome gata făcută de la o terță parte, care vă va permite să activați modul întunecat printr-un clic pe un buton.

Cum se adaugă modul întunecat Google Chrome Mod super întunecat

Mod Super Dark este o opțiune bună, oferindu-vă nu numai o comutare în modul întunecat, ci și o mulțime de opțiuni, inclusiv o listă albă pentru a opri anumite site-uri folosind modul întunecat. De asemenea, are un mod întunecat specializat pentru multe dintre cele mai populare site-uri și platforme de socializare de pe internet.

Concluzie

Și cam atât pentru activarea modului întunecat în Chrome. Există câteva modalități de a face acest lucru, metoda Chrome Flags ascunsă fiind probabil cea mai eficientă – dacă nu chiar cea mai ușoară – de implementat. Aici sperăm că modul întunecat devine o caracteristică corectă și stabilită într-o versiune viitoare a browserului.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x