Cum se adaugă opțiunea de hibernare în meniul Start Windows

Cum se adaugă opțiunea de hibernare în meniul Start Windows

Lucrați la laptop și trebuie să vă îndepărtați, dar nu doriți să închideți toate programele deschise. Doriți să săriți imediat înapoi când vă întoarceți, așa că închideți capacul pentru a adormi mașina. Modul de repaus duce computerul într-o stare de consum redus de energie, economisind bateria.

Dar, chiar dacă adormirea computerului va reduce cantitatea de golire a bateriei, va folosi totuși unele. Și dacă îl mențineți în modul de repaus prea mult timp, bateria va muri în cele din urmă și vă veți pierde munca.

Există o modalitate de a menține totul în funcțiune în timp ce nu utilizați absolut nici o energie a bateriei. Puteți pune computerul în hibernare.

Diferența dintre hibernare și somn

Există doar o mică diferență între aceste două stări de putere redusă. În ambele moduri, afișajul se oprește, iar aparatul întrerupe alimentarea tuturor componentelor computerului, cu o singură excepție.

În modul de repaus, alimentarea cu RAM continuă să funcționeze. Memoria RAM păstrează toate programele în funcțiune și fișierele deschise pe care le utilizați înainte de a opri computerul. În hibernare, și puterea RAM este întreruptă. Computerul nu folosește energie electrică, păstrând în același timp fișierele și programele disponibile de îndată ce porniți copia de rezervă a aparatului.

Utilizarea hibernării este ca și cum ai opri computerul fără a închide programe sau fișiere. Economisește cea mai mare energie a bateriei.

Cu toate acestea, hibernarea necesită mai multă memorie disponibilă decât modul de repaus. Când computerul dvs. hibernează, acesta scrie tot conținutul în RAM într-un fișier numit Hiberfil.sys. Dimensiunea Hiberfil.sys rezervat este aceeași cu cantitatea de memorie RAM din aparat. Deci, dacă aveți 4G de memorie RAM, trebuie să aveți acea cantitate de spațiu de stocare gratuit pentru a utiliza Hibernate.

Când să hibernezi

Utilizați hibernarea dacă sunteți sigur că nu veți folosi laptopul și nu puteți încărca bateria pentru o perioadă mai lungă de timp. Somnul extrage doar o cantitate mică de energie din baterie, dar pe o perioadă lungă de timp care se acumulează. Hibernarea nu trage bateria.

Hibernare Power Option Închideți imaginea capacului

Rețineți, de asemenea, că este nevoie de mai mult timp pentru ca computerul să pornească din hibernare decât din modul de repaus, deoarece sistemul trebuie să citească și să încarce conținutul din fișierul Hiberfil.sys.

Activarea hibernării

Mașinile Windows 10 activează modul Sleep în mod implicit, dar Hibernate nu este listat în opțiunile de alimentare din meniul de pornire Windows 10. Trebuie să modificați unele setări pentru a face opțiunea de hibernare ușor accesibilă.

Pentru a adăuga hibernare la opțiunile dvs.:

1. Deschideți Opțiuni de alimentare una din cele două modalități: fie faceți clic dreapta pe pictograma bateriei din colțul din dreapta jos al ecranului și alegeți Opțiuni de alimentare

Hibernare Power Option Faceți clic dreapta pe pictograma bateriei

sau tastați Panou de control în caseta de căutare.

Hibernare opțiune alimentare Căutare panou de control

Faceți clic pe Hardware și sunet

Hibernare opțiune alimentare Sunet hardware

și apoi faceți clic pe Opțiuni de alimentare.

Hibernare Power Option Faceți clic pe Power Options

2. Faceți clic pe „Alegeți ce face închiderea capacului”.

Hibernate Power Option Capac de închidere

3. Dacă nu puteți face clic pe Hibernare în partea de jos a ferestrei, faceți clic pe locul unde scrie „Modificați setările care sunt indisponibile în prezent” în partea de sus.

4. Faceți clic pe Hibernare-Afișare în meniul de alimentare.

Butonul de opțiune Hibernare

5. Dacă doriți să vă hibernați automat computerul ori de câte ori închideți capacul, schimbați opțiunea din opțiunile de alimentare a bateriei.

Opțiunea Hibernare Power Închideți opțiunile capacului

6. Faceți clic pe „Salvați modificările”.

Acum ar trebui să vedeți Hibernare ca opțiune atunci când faceți clic pe pictograma Power din meniul Start.

Opțiunea Hibernate Power Hibernate Present

Vă lăsați computerul cu programe și fișiere deschise și vă descărcați bateria prea des? Adăugarea Hibernate ca opțiune vă poate face să lucrați fără întrerupere.

Scroll to Top