Cum se adaugă și se actualizează cuprinsul în Documente Google

Cum se adaugă și se actualizează cuprinsul în Documente Google
⏱️ 4 min read

Când scrieți un document în Documente Google, vă recomandăm să adăugați un cuprins. Din fericire, o mulțime de procesoare de text înțeleg valoarea cuprinselor generate automat, iar Google Docs nu diferă. Acest lucru vă scutește de efortul de a vă crea manual propriul tabel, tastând numerele paginilor și numele capitolelor. Din fericire, este foarte simplu să creați și să actualizați un cuprins în Google Docs.

Utilizarea titlurilor

Pentru a crea un tabel, trebuie să „spunem” Google Docs cum să îl construim. Google Docs nu este suficient de avansat pentru a ști automat cum să construiți un cuprins decent numai prin scrierea dvs. Trebuie să-i anunțăm unde se află capitolele și subcapitolele noastre, astfel încât să își poată forma corect cuprinsul. Acest lucru se face folosind formatarea „Headings” într-un document.

Dacă faceți clic pe „Text normal” în partea stângă sus a unui document Google, veți vedea o serie de opțiuni. Cele care ne interesează sunt cele care încep cu „Headings”.

Acesta este aspectul Google Docs atunci când generează un cuprins. La realizarea tabelului, Google Docs va pune tot textul care are un format de titlu pe același nivel de importanță. „Titlul 1” este cel mai înalt nivel al titlului, „Titlul 2” este al doilea cel mai înalt și așa mai departe. Orice rubrică utilizată sub o rubrică de nivel superior va fi tratată ca subrubrică. De exemplu, dacă pun textul „Alpha” în formatul Heading 1, „Beta” în Heading 2 și „Charlie” în Heading 3, Google Docs va vedea „Alpha” ca antet principal, „Beta” ca sub-antet al lui Alpha, și „Charlie” ca subtitlu al Betei.

google-table-exemple

Adăugarea și modificarea titlurilor

Puteți crea titluri în două moduri. Puteți plasa cursorul acolo unde doriți titlul, selectați-l, apoi tastați ceea ce doriți să fie titlul. Dacă ați tastat deja textul, îl puteți evidenția și selecta antetul în care doriți să formatați textul.

Dacă nu vă place formatarea Google Docs pentru un titlu, îl puteți modifica. Pur și simplu formatați un text în stilul în care doriți să fie antetul și evidențiați-l. Faceți clic pe caseta „Text normal”, apoi pe săgeata spre dreapta de lângă titlul pe care doriți să îl modificați, apoi pe „Actualizați„ Antet ”pentru a se potrivi”.

google-table-change-heading

Puteți reseta stilurile de antet făcând clic pe „Opțiuni” și apoi „Resetați stiluri”.

google-table-reset-heading

Realizarea unui cuprins

Odată ce toate anteturile dvs. au fost definite, puteți spune Google Docs să genereze un cuprins. Faceți acest lucru făcând clic pe „Inserați”, apoi pe „Cuprins”, apoi selectând tabelul care vă place.

google-table-insert

După cum puteți vedea aici, Google Docs nu a generat doar un cuprins, ci și le-a formatat pe baza titlurilor pe care le-am folosit:

google-table-formatare

Aceasta înseamnă că ar trebui să vă gândiți la modul în care doriți să vă structurați documentul înainte de a utiliza titluri. Să presupunem că am scris o carte electronică despre hardware-ul computerului. Fiecare capitol va acoperi o piesă hardware diferită. Putem seta titlurile capitolelor cu titlul 1 (capitolul 1: procesor), apoi titlurile care definesc fiecare aspect cu titlul 2 (mărci), apoi detaliile fiecărui aspect cu titlul 3 (Intel, AMD). Când generăm cuprinsul, va arăta astfel:

google-table-computer-example

Actualizarea Cuprinsului

Pe măsură ce adăugați și editați documentul, veți observa că cuprinsul nu se actualizează în sine. Nu vă faceți griji – nu este rupt! Trebuie doar să i se spună manual să-și actualizeze titlurile. După ce ați terminat de modificat sau adăugat text, există două moduri de a actualiza acel cuprins în Documente Google. Fie clic dreapta pe cuprins și faceți clic pe „Actualizați cuprinsul” sau faceți clic pe butonul Reîmprospătare de lângă masă atunci când faceți clic pe el.

opțiuni de actualizare-google-table

Cuprinsul va „prinde din urmă” ceea ce ați introdus.

google-table-actualizat

Conținut cu tabele

Când doriți să creați sau să actualizați un cuprins în Google Docs, nu trebuie să o faceți manual! Doar marcați titlurile după cum considerați potrivit, apoi lăsați Google Docs să facă tot eforturile pentru dvs.

Folosiți în mod regulat cuprinsul în documente? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x