Cum se adaugă și se sincronizează subtitrări în VLC Media Player

Cum se adaugă și se sincronizează subtitrări în VLC Media Player
⏱️ 4 min read

De la redarea videoclipurilor YouTube la transcodarea oricărui fișier media și de la ascultarea unui radio live la telecomandă, playerul media VLC poate face orice este legat de mass-media. Nu este o surpriză faptul că VLC poate gestiona și subtitrări video. VLC facilitează adăugarea și gestionarea subtitrărilor și oferă opțiuni simple, dar puternice, pentru a obține cea mai bună experiență.

În această postare vă vom arăta cum să adăugați subtitrări în VLC player și apoi să-l sincronizați cu videoclipul (dacă este necesar) pentru a obține o experiență confortabilă.

Adăugați subtitrări în VLC Media Player

Deși VLC este capabil să descarce automat subtitrări, aici vă vom arăta cum să adăugați manual subtitrări în VLC. Dacă nu aveți deja fișierul de subtitrare pentru videoclipul dvs., îl puteți descărca gratuit de pe Internet (OpenSubtitles este un loc bun).

Redați videoclipul dorit în VLC și faceți clic pe „Subtitrare” în bara de sus. Din meniu, faceți clic pe „Adăugare fișier subtitrare …” și selectați fișierul subtitrării de pe computer. (Ar trebui să aibă extensia .srt, .sub sau .sbv)

Subtitrările vor fi încărcate și afișate imediat fără a reporni videoclipul.

Sincronizați subtitrările cu videoclipul

Fișierul subtitrărilor nu se sincronizează întotdeauna perfect cu pista video, deci este posibil să trebuiască să întârziați sau să accelerați subtitrările, după cum este necesar. Mai jos veți vedea două moduri de sincronizare a subtitrărilor.

Sincronizați subtitrările folosind comenzile rapide de la tastatură

Dacă doriți doar să întârziați sau să accelerați rapid subtitrările, atunci este doar o apăsare a tastei. Puteți apăsa tasta „G” de pe tastatură pentru a accelera subtitrările, adică subtitrarea se va reda mai repede decât audio. Dacă doriți să întârziați subtitrările, puteți apăsa tasta „H” de pe tastatură, care va reda subtitrările mai lent decât audio. Fiecare apăsare a tastei va întârzia sau accelera subtitrările cu 50 ms (milisecundă).

VLC-Subtitrări-Ajustare-Subtitrări

Continuați să experimentați cu tastele „G” și „H” pentru a sincroniza perfect subtitrările cu sunetul.

Sincronizarea subtitrărilor folosind opțiunea de sincronizare

Dacă doriți mai mult control asupra subtitrărilor, atunci ar trebui să sincronizați subtitrările din opțiunea Sincronizare video / audio / subtitrări. Pentru a accesa opțiunile de sincronizare, faceți clic pe „Instrumente” din bara de sus și apoi faceți clic pe „Urmăriți sincronizarea”.

VLC-Subtitrări-Instrumente-Sincronizare

Veți vedea o mulțime de opțiuni pentru a adăuga efecte video / audio și pentru a sincroniza audio, video și subtitrări. Avem nevoie doar de opțiunile de sincronizare a subtitrărilor, așa că faceți clic pe fila „Sincronizare” și veți vedea toate opțiunile în panoul „Subtitrări / Video”.

VLC-Subtitrări-Sincronizare-subtitrări

Aici puteți introduce valoarea dorită în „Sincronizarea pistei subtitrărilor” pentru a accelera sau a întârzia subtitrările. Acest lucru este mult mai rapid decât apăsarea tastelor tastaturii de mai multe ori.

VLC-Subtitrări-Ajustare-Întârziere

De asemenea, puteți controla cât timp va fi afișat un subtitlu înainte ca acesta să dispară. Puteți utiliza opțiunile „Factorul duratei subtitrării” și „Viteza subtitrării” pentru a ajusta acest lucru.

VLC-Subtitrări-Ajust-Subtitrări-Durată

Modificările nu vor intra în vigoare în timp real, așa că va trebui să faceți clic pe micul buton „Sincronizare” din colțul din dreapta sus pentru a aplica modificările și a le vedea în videoclip.

VLC-Subtitrări-Sincronizare-Modificări

Concluzie

VLC media player simplifică adăugarea și gestionarea subtitrărilor. Regulile de mai sus ar trebui să fie mai mult decât suficiente pentru a adăuga și sincroniza corect subtitrările în VLC. Cu toate acestea, dacă doriți mai multe opțiuni legate de subtitrări, puteți accesa „Instrumente -> Preferințe -> Subtitrări”. Aici puteți regla tipul de font, dimensiunea, culoarea și câteva alte opțiuni de personalizare. Puteți utiliza, de asemenea, un editor de subtitrări, cum ar fi Editare subtitrare pentru a obține control deplin asupra subtitrărilor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x