Actualizare septembrie 2020: YouTube și-a întrerupt instrumentele de contribuție a subtitrării comunității. Totuși, acest articol vă poate fi de folos ca creator YouTube.

Doriți o modalitate ușoară de a vă susține creatorul YouTube preferat? Puteți adăuga subtitrări sau traduceri la unul dintre videoclipurile lor. De asemenea, puteți adăuga subtitrări și traduceri la propriile videoclipuri dacă sunteți creator YouTube. Subtitrările și traducerile fac videoclipurile accesibile unui public mai larg.

Da, YouTube va face subtitrări video automat. Cu toate acestea, aceste subtitrări create cu AI includ deseori multe greșeli. De asemenea, YouTube nu poate capta automat videoclipuri foarte lungi, cum ar fi multe dintre cursurile gratuite de programare de pe canalul YouTube Routech.org.

Acest ghid va acoperi mai întâi cum să adăugați subtitrări la videoclipurile altor persoane. Apoi, va acoperi modul de adăugare a subtitrărilor la videoclipurile de pe propriul canal.

Notă: puteți adăuga subtitrări / traduceri numai într-un browser web, nu în aplicația mobilă YouTube.

Contribuirea subtitrărilor și traducerilor la canale

Puteți contribui la subtitrări și traduceri la videoclipuri numai dacă proprietarul canalului a activat contribuțiile comunității. Sunt pornite pentru canalul Routech.org. ?

Primul pas

Pe pagina de vizionare a videoclipului la care doriți să contribuiți, faceți clic pe roată și apoi faceți clic pe „Subtitrări / CC”.

Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul doi

Faceți clic pe butonul „Adăugați subtitrări / CC”.

1611918485 135 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

O altă modalitate de a ajunge la pagină pentru a adăuga subtitrări dintr-o pagină video este să faceți clic pe cele trei puncte de sub videoclip și apoi să faceți clic pe „Adăugați traduceri”.

1611918485 114 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul trei

Selectați limba subtitrărilor pe care doriți să o adăugați. Dacă creatorul videoclipului a selectat deja limba videoclipului, limba respectivă va fi în partea de sus.

1611918485 635 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul patru

Adăugați subtitrări sau traduceri. Dacă un videoclip este foarte lung, această pagină poate dura ceva timp să se încarce.

Dacă YouTube are deja subtitrări generate automat, acestea vor apărea. Subtitrările vor apărea, de asemenea, dacă un alt utilizator a adăugat deja subtitrări. Redați videoclipul și ascultați ce se spune. Fie corectați subtitrările, fie adăugați altele noi folosind interfața.

1611918485 307 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in
Acest videoclip are subtitrări care au fost generate automat. Subtitrările trebuie corectate.

Pasul cinci

După ce ați terminat de adăugat subtitrări sau o traducere, dați clic pe „Trimiteți contribuția”.

1611918485 934 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul șase

Indicați dacă subtitrările sunt terminate sau dacă alte persoane ar trebui să continue să lucreze la ele. Apoi faceți clic pe „Trimiteți”.

1611918485 697 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Ai terminat!

După cum s-a menționat mai sus, pagina poate dura foarte mult până se încarcă pagina pentru a adăuga subtitrări. O metodă alternativă este să tastați toate cuvintele dintr-un videoclip într-un fișier text și apoi să trimiteți fișierul prin e-mail persoanei care rulează canalul. Un creator de canal poate încărca un script de fișier text, iar YouTube va alinia automat scriptul la cuvintele din videoclip.

Dacă doriți să ajutați la adăugarea de subtitrări la un videoclip de pe canalul Routech.org, puteți trimite prin e-mail fișiere script la beau@freecodecamp.org.

Adăugați subtitrări sau subtitrări la propriile videoclipuri

Primul pas

Mergi la Studio YouTube și faceți clic pe linkul „Subtitrări” din bara de navigare din partea stângă.

1611918485 112 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul doi

Veți vedea o listă cu toate videoclipurile de pe canalul dvs., sortate după data la care au fost încărcate.

Găsiți videoclipul la care doriți să adăugați subtitrări. Mai întâi, faceți clic pe pictograma chevron pentru a derula limbile. Apoi, faceți clic pe cele trei puncte de lângă subtitrările publicate automat. (Notă: aceasta va spune doar „Adăugați” dacă YouTube nu a creat automat subtitrări.)

După ce faceți clic pe cele trei puncte, se va deschide un meniu. Faceți clic pe „Editați în Classic Studio”.

1611918485 508 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Pasul trei

Faceți clic pe butonul „Editați”.

1611918485 260 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Apoi puteți începe să editați sau să adăugați subtitrări folosind interfața. După ce ați terminat, faceți clic pe „Publicați modificările”.

1611918485 787 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Adăugarea unei alte limbi

Dacă doriți să adăugați subtitrări în altă limbă, începeți accesând pagina de editare a videoclipului individual. Apoi, faceți clic pe „Subtitrări”. Apoi, faceți clic pe „Adăugați o limbă”.

1611918485 693 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Selectați limba pe care doriți să o adăugați. Apoi, faceți clic pe „Adăugați”.

1611918486 263 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Mod alternativ de a adăuga subtitrări

De asemenea, puteți adăuga subtitrări încărcând un fișier. În funcție de pagina pe care vă aflați, puteți accesa pagina fișierului de încărcare prin meniul „Acțiuni” sau făcând clic pe butonul „Încărcați un fișier”.

1611918486 330 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in
1611918486 869 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Apoi, trebuie să alegeți tipul de fișier pe care doriți să îl încărcați. Dacă alegeți „Transcriere”, puteți încărca un fișier text script fără coduri de timp, iar YouTube va potrivi automat scriptul cu cuvintele rostite în videoclip. De asemenea, puteți încărca toate tipurile comune de fișiere de subtitrare care includ informații de sincronizare.

1611918486 157 Cum se adauga subtitrari la un videoclip pe YouTube in

Concluzie

Acum puteți începe să adăugați subtitrări și traduceri la mai multe videoclipuri! Subtitrările și traducerile îți deschid conținutul către un public mai mare, inclusiv spectatori surzi sau cu deficiențe de auz sau cei care vorbesc alte limbi decât cea vorbită în videoclipul tău.