Cum se adaugă tabele frumoase în postările WordPress

Cum se adaugă tabele frumoase în postările WordPress
⏱️ 5 min read

Ați căutat prin meniul de editare, ați trecut între filele text și vizuale și pur și simplu nu ați găsit opțiunea de a o face. În toți acești ani folosind WordPress, ați presupus întotdeauna că acest instrument standard era acolo. Simțul tău comun a spus că ar trebui să fie acolo.

Dar nu a fost.

Serios? Cel mai popular CMS din lume și nu are opțiunea de a crea un tabel?

Din fericire, jocul în mediul WordPress înseamnă că există întotdeauna un plugin sau două pentru toate.

Suspectul obișnuit

Cel mai comun mod de a insera un tabel în WordPress este de a „debloca” opțiunile de editare mai avansate folosind un plugin. Cel mai comun plugin pe care îl folosesc oamenii este TinyMCE Advanced. Puteți descărca și instala pluginul prin „Plugins -> Add New” în zona de administrare WordPress.

Tablepress-mte-TinyMCE-Advanced-Install

La instalare, veți observa că meniul de editare WordPress devine mai avansat cu meniuri și opțiuni de editare suplimentare. Una dintre noile abilități este introducerea unui tabel.

TablePress-mte-TinyMCE-insert-table

Dar, după cum puteți vedea din imaginea de mai jos, tabelul adăugat este doar rânduri și coloane simple, substituenți pentru conținutul dvs.

TablePress-mte-TinyMCE-table

Dacă sunteți bine, folosiți TinyMCE Advanced pentru a vă răspunde nevoilor de masă. Pentru a putea insera mese mai sofisticate, bogate în caracteristici și ușor de văzut, aveți nevoie TablePress.

Faceți cunoștință cu TablePress

Acest plugin este disponibil și din depozitul de pluginuri WordPress. O căutare rapidă și două clicuri de butoane sunt tot ce aveți nevoie pentru a începe să utilizați TablePress.

TablePress-mte-Tablepress-install

Dar utilizarea TablePress este puțin diferită de utilizarea opțiunilor TinyMCE. În loc să inserați un tabel și să completați conținutul în postările sau paginile dvs., TablePress cere să creați un tabel în prealabil și să îl inserați folosind un shortcode.

Principalul avantaj al acestei rute este că vă puteți actualiza tabelul fără a fi nevoie să vă editați postările sau paginile.

Pentru a crea sau modifica tabelele, utilizați meniul „TablePress” din bara laterală a zonei de administrare WordPress. Primul lucru pe care îl veți vedea este lista tuturor tabelelor disponibile. Dacă nu ați creat încă un tabel, puteți începe prin adăugarea sau importarea unuia.

TablePress-mte-Sidebar-Menu

Există mai multe file disponibile, fiecare având legătură cu funcțiile sale. Sunt „Adăugați noi”, „Importați”, „Exportați”, „Opțiuni plugin” și „Despre”.

TablePress-mte-Tabs

Ceea ce face TablePress extrem de util este capacitatea sa de a importa și exporta tabele. Deci, dacă ați creat deja foi de calcul, nu este nevoie să o creați din nou în WordPress. Și opusul este adevărat: tabelele pe care le-ați compilat în TablePress pot fi refolosite în afara WordPress.

Crearea și inserarea unui tabel

Pentru a crea un tabel, faceți clic pe fila „Adăugați nou”, completați numele și descrierea tabelului și decideți câte rânduri și coloane doriți pe masă.

TablePress-mte-Add-Table

După ce faceți clic pe butonul „Adăugați tabel”, veți primi codul scurt cu ID-ul tabelului. Acesta este codul pe care doriți să îl inserați în postarea sau pagina dvs.

TablePress-mte-Setting-Up-Table-1

Puteți insera conținutul tabelului și îl puteți personaliza în continuare folosind opțiunile disponibile sub tabel.

TablePress-mte-Setting-Up-Table-2

După ce totul este terminat, derulați în jos până la partea de jos a paginii și apăsați „Salvați modificările”. De asemenea, puteți copia, exporta sau șterge tabelul, dacă doriți.

TablePress-mte-Setting-Up-Table-3

Apoi copiați codul scurt al tabelului și introduceți-l în postarea sau pagina unde doriți să apară tabelul.

TablePress-mte-Inserting-Shortcode

TablePress vine cu un design de bază care arată mult mai bine decât masa barebone a TinyMCE. Îl puteți îmbunătăți în continuare utilizând stilul CSS. Dacă nu utilizați stilul CSS pentru a regla aspectul mesei, aspectul său se va baza foarte mult pe designul temei pe care o utilizați. Iată cum arată rezultatul pe o postare reală.

TablePress-mte-Result

Unele Extras

În timp ce aspectul singur este deja suficient pentru a vă cuceri, TablePress vine cu câteva extrase din cutie. Dacă observați imaginea „Rezultat” de mai sus, puteți vedea „Afișați 10 intrări” deasupra tabelului din stânga. Vizitatorii dvs. pot utiliza această opțiune derulantă pentru a seta câte rânduri doresc să vadă.

Există, de asemenea, o „Casetă de căutare” în partea dreaptă sus a tabelului și butonul „Precedent / Următor” din partea dreaptă jos. Și, ca și cum nu ar fi suficienți, vizitatorii pot face și „sortare” ascendentă / descendentă a unui rând individual.

O altă caracteristică suplimentară care ar fi foarte utilă pentru lucrătorii de birou este abilitatea de a utiliza „formule” în interiorul tabelului, așa cum faceți în mod normal în aplicațiile de calcul tabelar.

Există o mulțime de alte caracteristici pe care le acceptă acest plugin și le puteți explora pentru a le descoperi și a utiliza pe deplin toate caracteristicile. Însă TablePress este deja mai mult decât suficient pentru a satisface utilizatorii de zi cu zi ai WordPress chiar și fără alte modificări suplimentare.

În timp ce majoritatea utilizatorilor normali de WordPress s-ar putea să nu fie nevoie să folosească tabele în crearea de conținut, veți fi bucuroși să știți că TablePress este acolo pentru a vă acoperi spatele atunci când faceți acest lucru.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x