Cum se adaugă un cont de utilizator nou pe Mac

Cum se adaugă un cont de utilizator nou pe Mac
⏱️ 5 min read

Aproape toată lumea poate folosi un computer în epoca modernă. Ca atare, veți găsi desktopuri, laptopuri, dispozitive inteligente și articole portabile într-o gospodărie. Din acest motiv, mașinile dvs. Mac vor deservi adesea mai mulți masterat. Pentru a rezolva acest lucru, puteți adăuga un nou utilizator pe Mac. De fapt, puteți adăuga oricâte aveți nevoie.

În această postare, vă arătăm cum să adăugați un utilizator nou pe computerul dvs. Mac, să vorbim despre motivele pentru care doriți și să discutăm câteva dintre aspectele pe care va trebui să le notați atunci când parcurgeți procesul.

De ce ați dori să adăugați un utilizator nou pe Mac

Spre deosebire de computerele desktop, laptopurile, dispozitivele cu factor de formă mai mici și dispozitivele portabile precum Apple Watch, se simt mai „personale”. Cu alte cuvinte, telefonul și ceasul dvs. vor avea un singur utilizator. Deși poate părea așa pentru Mac Mini, MacBook sau iPad, acestea au adesea mai mulți utilizatori. De exemplu:

  • Mac-ul tău mini (sau mai probabil MacBook-ul tău) ar putea avea un impact asupra activității școlare pentru copiii tăi.
  • Un iPad este un mod bun de a oferi persoanelor mai tinere o activitate în timp ce vă ocupați de alte sarcini.
  • Este posibil să aveți un buget limitat, așa că veți distribui un MacBook tuturor celor cu care locuiți.
  • La un loc de muncă, un computer frontal poate avea mulți utilizatori pe parcursul unei zile, în funcție de natura afacerii.

Există mult mai multe scenarii, dar ai înțeles aici. Calculatoarele sunt comune în multe feluri. De aceea este o idee bună să păstrați diferiți utilizatori separați, astfel încât fiecare să poată avea propriile documente, aplicații, configurări și multe altele. Acest lucru oferă tuturor celor care folosesc o mașină o modalitate de a personaliza experiența.

Unul dintre modurile în care puteți pune acest lucru în practică este să adăugați un nou utilizator pe Mac. Vom arunca o privire la asta în continuare.

Cum să adăugați un utilizator nou pe computerul dvs. Mac

Veți găsi informații despre utilizator în ecranul „Preferințe sistem -> Utilizatori și grupuri”. Dacă începeți să tastați acest lucru în Spotlight sau Alfred, veți merge direct la el.

Pentru a adăuga un utilizator nou pe computerul dvs. Mac, faceți clic pe pictograma Plus din bara de instrumente din stânga.

Pictograma Plus pentru a adăuga un utilizator nou pe Mac.

Pe ecranul rezultat, va trebui să completați câmpurile goale. Toți sunt simpli și nu ar trebui să dureze mai mult de un minut.

Adăugarea unui nou utilizator pe Mac.

Un domeniu de care trebuie să avem grijă, totuși, este meniul derulant Cont nou. Acest lucru vă permite să modificați permisiunile globale pentru utilizator.

alegerea permisiunilor pentru noul utilizator.

Vă recomandăm să păstrați opțiunea ca standard sau numai pentru partajare. Setarea de grup vă permite să specificați un nume și să aplicați un set de permisiuni pe care le puteți atribui altora, în mare măsură cum pot fi valorile implicite.

După ce ați completat câmpul, faceți clic pe butonul „Creați utilizator” și lăsați Mac-ul să facă tot ce poate. După câteva secunde, veți vedea că noul utilizator apare în lista Alți utilizatori. În acest moment, puteți să vă deconectați ca utilizator din meniul Apple și să vă conectați ca alt utilizator.

Meniul Deconectare în macOS.

De asemenea, puteți seta unele opțiuni de conectare făcând clic pe opțiunea relevantă. Setarea cheie aici este capacitatea de a seta comutarea rapidă a utilizatorului.

Comutare rapidă de utilizator în macOS.

Acest lucru vă permite să schimbați utilizatorul conectat din bara de meniu fără a deconecta pe toți ceilalți. Este minunat pentru gospodăriile ocupate, care deseori transmit dispozitive în mod regulat.

În concluzie

Calculatoarele și dispozitivele sunt scumpe, iar acest lucru se dublează pentru produsele Apple. Ca atare, unele dispozitive se deplasează între membrii diferiți ai unei gospodării sau la locul de muncă. Cu toate acestea, dacă adăugați un nou utilizator pe Mac – sau un număr dintre ei – fiecare poate avea propriul spațiu fără a-i afecta pe ceilalți care folosesc aparatul.

Dacă doriți să ascundeți conturile de utilizator pe computerul dvs. Mac, am acoperit și acest lucru. Doriți să adăugați un utilizator nou pe computerul dvs. Mac și, dacă da, care sunt motivele? Spuneți-ne în secțiunea de comentarii de mai jos!

Legate de:

  • Cum să extrageți o pagină dintr-un document PDF pe Mac
  • Cele mai bune sfaturi pentru Mac pentru a lucra de acasă
  • Cum să marcați un folder în Finder pe Mac

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x