Cum se adaugă videoclipuri în Prezentări Google

Cum se adaugă videoclipuri în Prezentări Google
⏱️ 5 min read

Când creați un slideshow cu aspect profesional, vă recomandăm să adăugați un videoclip. Un videoclip bine plasat oferă o „pauză” bună în prezentare, amestecând lucrurile și menținând atenția publicului.

Desigur, nu doriți să întrerupeți prezentarea de diapozitive și să vă vânați prezentarea video la mijloc! Dacă folosești Prezentări Google, poți configura cu ușurință un videoclip pentru a fi redat în cadrul diapozitivului în sine, evitându-te să nu oprești spectacolul. Puteți chiar să-l setați să se redea automat când ajungeți la diapozitivul pe care este activat, precum și să modificați când să începeți și să vă opriți în videoclip.

Inserarea unui videoclip YouTube

Dacă doriți să adăugați un videoclip YouTube la prezentarea dvs., cea mai mare parte a muncii este deja făcută pentru dvs.! Tot ce trebuie să faceți este să îl introduceți în diapozitiv și să-l modificați după bunul plac.

Pentru a începe, navigați la diapozitivul în care doriți să puneți videoclipul YouTube. Apoi, faceți clic pe „Inserați” urmat de „Video …”

În fila „Căutare” puteți căuta un videoclip pe YouTube. Acest lucru este perfect dacă aveți idei despre ce fel de videoclip doriți pentru prezentarea dvs.

slide-video-search

Dând clic pe playerul video de lângă fiecare rezultat, puteți viziona videoclipul. Parcurgeți rezultatele și alegeți cea care se potrivește cel mai bine prezentării dvs.

slide-video-preview

Când găsiți o potrivire bună, faceți dublu clic pe videoclip sau faceți clic pe „Selectare” din partea de jos pentru a-l insera în diapozitiv.

slide-video-place

Dacă știți exact ce videoclip YouTube doriți să afișați, faceți clic pe fila „După adresă URL” din partea de sus și lipiți adresa URL a videoclipului în casetă. Faceți clic pe „Selectați” pentru a-l insera în diapozitiv.

diapozitive-video-url

Inserarea propriului videoclip

Dacă aveți un videoclip propriu pe care doriți să îl distribuiți, există două moduri de a-l adăuga. Primul este să îl încărcați pe YouTube și să efectuați pașii de mai sus. Dacă preferați să nu faceți asta, a doua metodă este să îl încărcați și să informați Google Slides unde este videoclipul.

Din fericire, deoarece Google Slides și Google Drive sunt conectate, puteți folosi videoclipuri în Drive în prezentare. Mai întâi, accesați Google Drive și încărcați videoclipul pe care doriți să îl utilizați. Puteți face acest lucru făcând clic pe butonul „Nou” urmat de „Încărcare fișier” sau glisând fișierul video în fereastra browserului.

slide-video-upload

După ce a terminat încărcarea, reveniți la Prezentări și faceți clic pe „Inserați” urmat de „Video …”

slide-video-insert

Faceți clic pe fila „Google Drive” din partea de sus.

slide-video-drive-tab

Aici puteți vedea toate videoclipurile pe care le-ați încărcat pe Drive. Găsiți videoclipul pe care doriți să îl inserați și faceți dublu clic pe el pentru a-l insera în diapozitiv. S-ar putea să trebuiască să așteptați puțin ca Slides să vă pregătească videoclipul din Drive.

slide-video-drive-select

Dacă cineva v-a distribuit videoclipul pe Drive, acesta nu va apărea aici. În schimb, dă clic pe fila „Partajat cu mine” pentru a găsi și a insera videoclipul.

diapozitive-video-partajate

Configurarea videoclipului

Dacă lăsați videoclipul așa cum este, va trebui să faceți clic manual pe butonul „Redare” în timpul prezentării. Dacă este bine, ești pregătit pentru prezentare. Cu toate acestea, există câteva opțiuni suplimentare disponibile care facilitează redarea videoclipurilor într-o prezentare.

Faceți clic dreapta pe videoclipul de pe diapozitiv și faceți clic pe „Opțiuni video …”

diapozitive-video-meniu-opțiuni

În dreapta va apărea o bară. Aici puteți seta o varietate de opțiuni pentru videoclipul dvs.

diapozitive-video-opțiuni

Prima opțiune stabilește ora de început și sfârșit. Dacă nu doriți să redați întregul videoclip, setați orele de la și către care doriți să redați. Acest lucru este deosebit de util dacă doriți să vă concentrați asupra unei anumite părți a videoclipului și nu doriți să îl căutați la prezentarea medie.

„Redarea automată la prezentare” va face ca videoclipul să înceapă redarea în momentul în care ajungeți la diapozitiv, deci nu trebuie să faceți clic manual pe redare. Dacă nu doriți redarea audio a videoclipului în timp ce vorbiți, faceți clic pe „Dezactivați sunetul”.

După ce ați terminat, redați prezentarea de diapozitive și verificați pentru a vă asigura că totul funcționează corect înainte de a merge la prezentarea dvs.

Diapozitive mai inteligente

Un videoclip este un plus excelent pentru orice prezentare de diapozitive profesionale. Acum știi cum să adaugi unul într-un Slide Google, indiferent dacă este deja încărcat pe YouTube sau pe computerul tău care așteaptă să fie încărcat. De asemenea, știți cum să o personalizați în funcție de nevoile dvs. pentru a vă asigura că prezentarea se desfășoară așa cum doriți.

Cât de importante sunt videoclipurile pentru dvs. atunci când realizați o prezentare de diapozitive? Aveți vreun sfat pentru a face o prezentare excelentă? Spuneți-ne mai jos!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x