Cum se afișează fișierele și folderele ascunse în Windows 10

Cum se afișează fișierele și folderele ascunse în Windows 10
⏱️ 4 min read

Știați că pentru a preveni ștergerea fișierelor importante, Windows vă ascunde câteva fișiere de sistem vitale? Face acest lucru atunci când căutați fișierele pe hard disk. Dacă doriți să puteți vedea întotdeauna fiecare fișier de pe computer, acest lucru poate fi deranjant.

Dacă nu doriți ca computerul dvs. să controleze ceea ce vedeți și nu vedeți, există opțiuni pentru ca Windows să vă arate fiecare fișier pe care nu vă va permite să îl vedeți. Vestea bună este că opțiunile nu sunt dificile și sunt potrivite pentru începători. Aceste zile de ascundere a fișierelor s-au încheiat în sfârșit.

De ce Windows ascunde anumite fișiere?

La început, ideea că Windows ascunde automat anumite fișiere nu are prea mult sens. Dar când aflați de ce Windows face acest lucru, vă este ușor de suportat. Fișierele ascunse de Windows nu sunt fișiere precum imaginile și folderele cu documente pentru serviciu sau școală. Fișierele pe care le ascunde sunt fișiere care au date esențiale pe care nu ar trebui să le deranjați. Acestea sunt de obicei fișiere vitale legate de sistemul de operare.

Cum să dezvăluie fișierele ascunse Windows 10 din panoul de control

Pentru a afișa acele fișiere ascunse, va trebui să accesați Panoul de control. Puteți face acest lucru tastând panoul de control în instrumentul de căutare. Când apare Panoul de control, faceți clic pe Vizualizare în meniul derulant din dreapta casetei. Alegeți pictograme mici sau mari.

Derulați în jos și căutați opțiunile File Explorer și faceți clic pe aceasta. Faceți clic pe fila Vizualizare (fila din mijloc) și căutați opțiunea care spune „Afișați fișierele, folderul și unitățile ascunse”. Acest element trebuie verificat. Câteva opțiuni în jos ar trebui să vedeți o opțiune care spune „Ascundeți fișierele protejate ale sistemului de operare (recomandat)”. Acest element ar trebui, de asemenea, verificat.

Veți vedea un avertisment care vă spune că ați ales să afișați fișiere protejate ale sistemului de operare. Nu te panica. Asigurați-vă că dați clic pe Da. Ar trebui să reveniți la caseta Opțiuni Explorer fișier. Faceți clic pe OK. Toate fișierele care erau ascunse anterior ar trebui să fie acum vizibile.

Accesați fișierele ascunse din File Explorer

hidden-fileexplorer

Pentru a dezvălui acele fișiere ascunse utilizând File Explorer, faceți clic pe meniul Start și selectați File Explorer. Extindeți bara de meniu făcând clic pe săgeata îndreptată în sus în colțul din dreapta sus.

Explorator de fișiere ascunse

Faceți clic pe fila Vizualizare; ar trebui să fie a patra filă din dreapta. Selectați meniul derulant Afișați / Ascundeți și debifați caseta pentru opțiunea care spune Articole ascunse.

Utilizați registrul pentru a face să apară fișierele ascunse

Registrul vă poate ajuta, de asemenea, să vedeți acele fișiere ascunse. Pentru a face ca registrul să apară, apăsați tasta Victorie + R chei. Când apare caseta de dialog Executare, tastați regedit și apăsați Enter.

ascuns-microsoft

Accesați „HKEY_CURRENT_USER -> Software -> Microsoft -> Windows -> CurrentVersion -> Explorer -> Advanced”. Căutați opțiunea care vă permite să setați valoarea pentru Ascuns și setați-o pe „1”, deoarece va face ca fișierele ascunse să apară. Dacă vreodată vă răzgândiți și doriți să ascundeți din nou fișierele, setați valoarea la „2.”

De asemenea, puteți seta „ShowSuperHidden” la „1” dacă doriți să vedeți acele fișiere Windows protejate. Opțiunea numărul doi va ascunde din nou fișierele.

Concluzie

Chiar dacă este de înțeles de ce Windows ascunde acele fișiere pentru propria dvs. siguranță, ar trebui să fiți cel care decide dacă acele fișiere sunt sau nu protejate. Deoarece sunt ascunse în mod implicit, acum le puteți recupera atunci când aveți nevoie de ele. Ce metodă folosiți pentru a prelua fișierele Windows ascunse? Lasă un comentariu și anunță-ne.

Acest articol a fost publicat pentru prima dată în septembrie 2009 și a fost actualizat în aprilie 2018.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x