Cum se afișează sau se ascunde indicatorul de intrare și bara de limbă în Windows 10

Cum se afișează sau se ascunde indicatorul de intrare și bara de limbă în Windows 10

⌛ Reading Time: 4 minutes

Windows facilitează instalarea mai multor limbi atât pentru afișare, cât și pentru introducere. Când instalați un nou pachet lingvistic în Windows, acesta încearcă, de asemenea, să instaleze orice aspect aplicabil de tastatură atunci când este disponibil. Dacă sunteți ca mine și comutați frecvent între diferite limbi pentru introducerea tastaturii, atunci activarea indicatorului de introducere sau a barei de limbă vă va ajuta să comutați între limbi cu un singur clic. Permiteți-mi să vă arăt cum să afișați sau să ascundeți bara de limbă și indicatorul de intrare pe Windows 10.

Afișați sau ascundeți indicatorul de intrare pe Windows 10

Indicatorul de intrare se află în general în bara de activități. Ca atare, trebuie să schimbăm setările pictogramei sistemului din bara de activități pentru a afișa sau a ascunde indicatorul de intrare.

1. Pentru aceasta, deschideți aplicația Setări. Accesați „Personalizați -> Bara de activități”.

2. În panoul din dreapta derulați la secțiunea „Zona de notificare” și faceți clic pe „Activați sau dezactivați pictogramele sistemului”.

3. Găsiți opțiunea Indicator de intrare și comutați butonul de lângă acesta în poziția „Pornit”.

indicator de intrare-win10-comutator-comutare

4. Această acțiune va afișa instantaneu indicatorul de intrare în bara de activități. Pentru a comuta între limbi, trebuie doar să faceți clic pe Indicatorul de intrare și să selectați limba din lista derulantă. Windows va schimba instantaneu limba de introducere la cea aleasă de dvs.

indicator-de-intrare-win10-indicator-de-intrare-în-acțiune

Dacă doriți să dezactivați indicatorul de intrare, pur și simplu comutați butonul în poziția „Off” și ați terminat.

Afișați sau ascundeți bara de limbă pe Windows 10

Bara de limbă este foarte asemănătoare cu indicatorul de intrare. Cu toate acestea, spre deosebire de Indicatorul de intrare care apare printre pictogramele sistemului, bara de limbă apare chiar în fața pictogramelor sistemului din bara de activități. Acest lucru este util dacă doriți să separați pictograma barei de limbi de alte pictograme de sistem din bara de activități. Unul dintre avantajele utilizării barei de limbă față de indicatorul de intrare este că îl puteți debloca din bara de activități și îl puteți plasa oriunde doriți pe desktop.

1. Spre deosebire de Indicatorul de intrare, Bara de limbă este îngropată adânc în aplicația Setări și poate fi greu de găsit dacă nu știi unde să cauți. Pentru a începe, căutați Setări în meniul Start și deschideți aplicația Setări PC.

2. Odată ce aplicația de setări a fost deschisă, accesați pagina „Dispozitive” și selectați „Tastare” din panoul din stânga.

3. Derulați până la capăt și faceți clic pe linkul „Setări avansate de tastatură”.

indicator-de-intrare-win10-selectați-setările-avansate-de-tastatură

4. În pagina „Setări avansate”, bifați caseta de selectare „Utilizați bara de limbă pentru desktop când este disponibilă”.

input-indicator-win10-select-language-bar-option

5. De îndată ce bifați caseta de selectare, o nouă opțiune va fi disponibilă pe bara de activități. Faceți clic pe noua opțiune pentru a selecta limba de introducere.

input-indicator-win10-language-bar-in-action

6. Pentru a debloca bara de limbi din bara de activități, faceți clic stânga pe pictograma limbii și selectați opțiunea „Afișați bara de limbă”.

indicator de intrare-win10-undock-language-bar

7. Bara de limbă va fi detașată instantaneu de bara de activități. Puteți să-l mutați oriunde doriți făcând clic pe partea din stânga a barei de limbi și trăgând-o. Pentru a-l andoca, trebuie doar să faceți clic pe pictograma de minimizare care apare în colțul din dreapta sus al barei de limbi.

indicator-de-intrare-win10-undocked-language-bar

Dacă doriți să dezactivați bara de limbă în întregime, tot ce trebuie să faceți este să debifați opțiunea „Utilizați bara de limbă a desktopului când este disponibilă” în pagina Tastare.

Comentează mai jos, împărtășind gândurile și experiențele tale despre utilizarea metodei de mai sus pentru a activa sau a dezactiva indicatorul de intrare și bara de limbă pe Windows 10.