de Ayo Isaiah

Cum se alege laptopul potrivit pentru programare

Cum se alege un laptop pentru programare

Alegerea laptopului potrivit pentru programare poate fi un proces dificil.

Este ușor să vă confundați în timpul cercetării diferitelor opțiuni. Există multe modele de laptopuri diferite, fiecare cu un set diferit de compromisuri.

Puteți scrie cod pe majoritatea laptopurilor. Cu toate acestea, productivitatea dvs. se va îmbunătăți dacă utilizați o mașină adecvată tipului de sarcini pe care le efectuați.

Există diferite tipuri de dezvoltare și sunt necesare diverse instrumente cu fiecare specializare. Deci, nu există o abordare unică pentru cumpărarea unei mașini de dezvoltare.

Am făcut următoarele ipoteze în acest articol:

  • Sunteți dezvoltator web
  • Laptopul dvs. este mașina dvs. principală de dezvoltare

Iată câteva considerații înainte de a achiziționa următorul laptop.

Mobilitate

Laptopurile sunt de toate formele și dimensiunile. Trebuie să vă dați seama cât de portabil doriți să fie laptopul dvs.

Dacă nu aveți nevoie să vă transportați laptopul des, vă recomandăm să luați în considerare un laptop de 15 inci. Acestea vor avea, de obicei, specificații mai bune și mai multe proprietăți de ecran pentru multitasking.

Dacă lucrați în diferite locații sau călătoriți mult, un laptop de 13 sau 14 inch poate fi cel mai potrivit pentru dvs. Sunt mai ușoare și asigură o durată mai mare de viață a bateriei.

Cu excepția cazului în care cumpărați un laptop 2-în-1, un ecran tactil nu oferă suficiente beneficii pentru a justifica costul suplimentar. Vă sugerez să evitați ecranul tactil.

1611662165 342 Cum se alege un laptop pentru programare

Afişa

Ecranul unui laptop este una dintre cele mai importante caracteristici ale sale, în special pentru programatori. Dezvoltarea aplicațiilor implică privirea fixă ​​pe ecran pentru perioade lungi de timp. Trebuie să acordați o atenție deosebită detaliilor.

Majoritatea laptopurilor bugetare sunt livrate cu un ecran de 1366 x 768, pe care, în cel mai bun caz, îl consider mediocru. Afișajul nu are suficient spațiu pentru multitasking. De asemenea, textul nu este suficient de clar pentru a avea o experiență de citire confortabilă.

Un afișaj de 4k este suprasolicitat pentru un laptop, mai ales când luați în considerare costurile suplimentare și consumul de baterii pe care îl veți întâlni.

Orice ai face, nu cumpăra un laptop cu mai puțin de un ecran Full HD 1920 x 1080 (1080p). Dacă trebuie să plătești puțin în plus pentru a obține 1080p, fă-o.

De asemenea, asigurați-vă că afișajul are unghiuri de vizualizare bune; ecranul laptopului dvs. nu ar trebui să se dubleze ca o oglindă!

Putere de procesare (CPU)

CPU-ul laptopului dvs. are o influență uriașă asupra performanței, astfel încât nu vă puteți permite să economisiți pe acesta. Există multe tipuri diferite de procesoare cu specificații diferite. Asigurați-vă că luați în considerare aceste specificații. Unele dintre cele mai importante sunt dimensiunea cache-ului, numărul de nuclee, frecvența și puterea de proiectare termică.

În general, un procesor Intel Core i5 sau i7 cu o frecvență de 3GHz sau mai mare ar trebui să fie suficient pentru majoritatea oamenilor.

Memorie (RAM)

Nu cred că se poate face o programare serioasă pe un laptop cu mai puțin de 4 GB RAM. Cea mai mică recomandare a mea RAM este de 8 GB. Chiar și asta abia ajunge cu apariția aplicațiilor Electron, cărora le place să consume cantități mari de memorie RAM. Dacă aveți bani în plus, investiți în 16 GB RAM.

Tipul și capacitatea de stocare

Obținerea unui SSD (Solid State Drive) ar trebui să fie aproape de prioritățile dvs. Acest lucru vă va oferi îmbunătățiri semnificative ale performanței față de un hard disk standard. Fiecare operație va fi mult mai rapidă cu un SSD: inclusiv pornirea sistemului de operare, compilarea codului, lansarea aplicațiilor și încărcarea proiectelor.

Un SSD de 256 GB ar trebui să fie linia de bază. Dacă aveți mai mulți bani, este mai bine un SSD de 512 GB sau 1 TB. Dacă costul este un factor, alegeți un SSD mai mic, unde sistemul dvs. de operare va locui alături de aplicațiile dvs. și de documentele accesate frecvent (cum ar fi fișierele de proiect). Lucrurile rămase, cum ar fi muzică sau videoclipuri, se pot odihni pe un hard disk extern mai mare.

Tastatură

1611662165 173 Cum se alege un laptop pentru programare

Nu vă puteți permite să faceți compromisuri cu privire la calitatea tastaturii laptopului dvs., deoarece acesta este ceea ce veți folosi pentru a scoate codul toată ziua. Tind să aleg laptopuri cu un aspect mai compact al tastaturii.

Cel mai important lucru este să încercați bine tastatura unui laptop înainte de a cumpăra. Asigurați-vă că tastele sunt confortabile și ușor accesibile la călătorii bune. O tastatură retroiluminată este utilă dacă intenționați să lucrați deseori în condiții de lumină slabă.

Suc

Este posibil ca durata de viață a bateriei să nu fie atât de importantă pentru dvs. dacă vă petreceți cea mai mare parte a timpului lângă o priză. Cu toate acestea, fotografiați pentru cel puțin 6 ore de viață a bateriei.

Nu vă bazați pe durata de viață preconizată a bateriei, așa cum a declarat producătorul. Citiți evaluări terțe de pe site-uri web de încredere și vedeți ce spun utilizatorii reali despre produs în forumuri și recenzii.

Sistem de operare

Alegerea sistemului dvs. de operare va determina ce laptop să cumpărați în mare măsură. Utilizatorii Windows au o mulțime de opțiuni, dar dacă preferați macOS, sunteți limitat la una dintre ofertele Macbook.

1611662165 423 Cum se alege un laptop pentru programare

Linux va funcționa pe majoritatea hardware-ului, dar este mai bine să cumpărați laptopuri care au suport oficial Linux. Unii furnizori, cum ar fi Dell și Sistemul 76, furnizează mașini de calitate superioară cu Linux preinstalat. S-ar putea să doriți să vă uitați mai întâi la acestea.

În caz contrar, faceți-vă cercetările pentru a vă asigura că laptopul pe care intenționați să îl cumpărați se joacă bine cu distribuțiile Linux preferate.

Grafică dedicată sau integrată?

O placă grafică dedicată (cunoscută și sub numele de discretă) nu este foarte importantă în scopuri de codificare. Economisiți bani mergând cu o placă grafică integrată. Investiți banii economisiți într-un SSD sau într-un procesor mai bun, care va oferi mai multă valoare pentru bani.

Mi-ar plăcea să știu ce factori considerați că sunt cei mai importanți pentru o mașină de dezvoltare și cum vă afectează munca în fiecare zi.

Dacă ți-a plăcut acest articol, te rog să-l împărtășești cu prietenii tăi dezvoltatori și să dai clic pe inima verde „❤” de mai jos pentru ca și alții să îl poată găsi. Mulțumesc pentru lectură

Cum se alege un laptop pentru programare