S-ar putea să știți deja că Git este ca un sistem de puncte de salvare. În general, ceea ce învățați cu Git inițial este să învățați să vă salvați modificările și să le transferați într-un depozit la distanță. Dar cum anulați o schimbare și reveniți la o stare anterioară?

Asta vom acoperi în acest articol.

Am acoperit conținutul acestui articol într-un videoclip dacă vă place să învățați vizionând în loc să citiți.

Local vs Remote

Este mai complicat să anulați ceva care se află deja pe telecomandă. Acesta este motivul pentru care doriți să păstrați lucrurile la nivel local până când acestea sunt confirmate.

Patru scenarii comune

Vom acoperi următoarele patru scenarii comune

  1. Eliminarea modificărilor locale
  2. Modificarea comiterii anterioare
  3. Revenind la o comitere anterioară
  4. Revenirea unui commit care a fost împins pe telecomandă

Notă: În capturile de ecran de mai jos, am folosit Furcă pentru Mac OS Client Git. Puteți face același lucru și în cazul altor clienți Git similari.

Scenariul 1: Eliminarea modificărilor locale

Primul scenariu este atunci când ați creat unele modificări. Nu s-au angajat încă. Și doriți să ștergeți aceste modificări.

Să presupunem că vrem să creăm o nouă funcție. Vom adăuga ceva HTML și CSS în proiect:

<!--In index.html-->
<div class="feature"></div>
```

```css
/* In CSS file */
.feature {
  font-size: 2em; 
  /* Other styles */
}

Pentru a elimina aceste modificări:

  1. Accesați zona de înscenare
  2. Selectați fișierele în care doriți să eliminați modificările
  3. Faceți clic dreapta pe fișiere
  4. Selectați eliminarea modificărilor
Cum se anuleaza modificarile din Git

Scenariul 2: Modificarea comiterii anterioare

Când ați creat un commit și ați pierdut unele modificări și doriți să adăugați aceste modificări în mesajul de commit anterior.

  1. Accesați zona de înscenare
  2. Etapa fișierelor pentru a comite
  3. Faceți clic pe caseta de selectare modificare
  4. Editați mesajul de confirmare
  5. Angajează-te
1611624125 205 Cum se anuleaza modificarile din Git

Scenariul 3: revenirea la o comitere anterioară

Aveți deja câteva confirmări în depozitul dvs. local. Decideți că nu mai doriți aceste comitere și doriți să „încărcați” fișierele dintr-o stare anterioară.

  1. Accesați Istoria Git
  2. Faceți clic dreapta pe comitetul la care doriți să reveniți
  3. Selectați resetare branch pana aici
1611624125 635 Cum se anuleaza modificarile din Git

Notă: Puteți reseta doar la un commit care nu a fost împins în telecomandă.

Scenariul 4: Revenirea unui commit care a fost împins la telecomandă

Dacă aveți un commit care a fost împins în ramura la distanță, trebuie să o reveniți.

Revenirea înseamnă a anula modificările prin crearea unui nou commit. Dacă ați adăugat o linie, această comitere de revenire va elimina linia. Dacă ați eliminat o linie, această comitere de revenire va adăuga linia înapoi.

Pentru a reveni, puteți:

  1. Accesați istoricul Git
  2. Faceți clic dreapta pe comitetul pe care doriți să îl reveniți
  3. Selectați reveniți la comitere
  4. A te asigura commit the changes este bifat.
  5. Faceți clic pe Reveniți
1611624125 215 Cum se anuleaza modificarile din Git
1611624126 159 Cum se anuleaza modificarile din Git

Alte scenarii

GitHub are un articol util care vă arată cum să anulați aproape totul cu Git. Va fi util dacă vă confruntați cu alte scenarii. Citește aici.

Mulțumesc pentru lectură. Acest articol v-a ajutat în vreun fel? Dacă a făcut-o, Sper să vă gândiți să îl împărtășiți. Ai putea ajuta pe cineva. Mulțumesc!

Acest articol a fost inițial postat la blo meug.
Înscrieți-vă pentru a mea buletin informativ dacă doriți mai multe articole care să vă ajute să deveniți un dezvoltator frontend mai bun.