Cum se ascunde bara de meniu în OS X El Capitan

Cum se ascunde bara de meniu în OS X El Capitan
⏱️ 2 min read

Bara de meniu este locul de unde puteți accesa diverse caracteristici ale unei aplicații pe Mac. Din meniurile standard precum Fișier, Vizualizare și Fereastră, aproape tot ce oferă o aplicație poate fi accesat din bara de meniu. Uneori, nu aveți nevoie de acces la bara de meniu și devine un lucru nu atât de util și rămâne acolo doar pentru a ocupa prețioasa proprietate imobiliară a ecranului.

În astfel de momente, ceea ce puteți face este să ascundeți bara, astfel încât să nu mai pară să smulgă proprietățile imobiliare în care o aplicație poate funcționa uimitor. Odată cu lansarea OS X El Capitan, Apple a anunțat o caracteristică care permite utilizatorilor să ascundă meniul bar. În acest fel, nu veți vedea bara de meniu în niciuna dintre aplicațiile dvs., cu excepția cazului în care duceți cursorul acolo și îl forțați să apară.

Deși unele aplicații nu afișează bara de meniu atunci când au dimensiunea ecranului complet, funcția este cea mai utilă pentru desktop-ul dvs., unde bara de meniu Finder este întotdeauna prezentă. Urmând acest ghid, ar trebui să puteți scăpa de bara respectivă și să obțineți mai mult spațiu.

Ascunderea barei de meniu

Nu aveți nevoie de o aplicație terță parte, deoarece o puteți face chiar din panoul de setări al Mac-ului.

1. Faceți clic pe sigla Apple din colțul din stânga sus al ecranului și selectați „Preferințe sistem …”

2. Când panoul de sistem se lansează, selectați opțiunea „General”. Aici puteți modifica setările generale, cum ar fi setările barei de meniu.

hidemenu-general

3. În următorul ecran ar trebui să vedeți o opțiune care spune „Ascundeți automat și afișați bara de meniu”. Bifați caseta de selectare pentru aceasta pentru a activa opțiunea.

Aceasta este opțiunea care vă permite să ascundeți bara de meniu pe Mac. Când este activată, bara de meniu nu va mai apărea decât dacă duceți cursorul în partea de sus a aplicației.

hidemenu-hide

4. Ieșiți din panoul sistemului.

Ați ascuns cu succes bara de meniu la nivel de sistem pe Mac. De acum înainte, indiferent în ce aplicație vă aflați sau chiar dacă vă aflați pe desktop, nu veți vedea bara de meniu.

Concluzie

Dacă nu vă jucați des cu bara de meniu des și doriți să recuperați spațiul pe care îl ocupă, puteți face acest lucru folosind ghidul de mai sus.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x