de Daniel Barker

Cum se automatizează instalările Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

Cum se automatizeaza instalarile Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

TL; DR

Vă chinuiți să automatizați instalarea Anaconda pe instanțele AWS (Amazon Web Services) EC2 și să instalați pachetele Python necesare pentru proiectul dvs.? Am fost – așa că am scris un script bash simplu pentru a-l gestiona.

Citiți mai departe pentru un tutorial rapid sau consultați Repo Github care conține scriptul și șablonul CloudFormation.

Din anumite motive, nu înțeleg, Amazon insistă să folosească Python 2 pe instanțele lor standard Amazon Linux 2 EC2. Desigur, la un proiect la care lucram recent, aveam nevoie de Python3. În mod obișnuit, mediile virtuale de salvare.

În mod normal, aș instala doar Anaconda și aș fi bun pentru a merge. Cu toate acestea, proiectul meu folosește și instrumentele AWS CloudFormation pentru a implementa automat stive de resurse dintr-un șablon, așa că am avut nevoie de o modalitate de automatizare a instalării. De asemenea, am dorit ca instanțele EC2 proaspăt create să aibă pachetul AWS CLI și Boto3 Python instalat.

Din fericire, AWS oferă o cheie „UserData” atunci când provizionează instanțe EC2 care pot rula comenzi bash definite de utilizator și pot rula scripturi shell.

Așa cum se întâmplă adesea, ceva care am crezut că ar fi simplu a ajuns să dureze câteva ore, dar sperăm că acest script vă va ajuta să vă salvați aceeași durere de cap. Iată un tutorial rapid despre cum să utilizați scriptul și șablonul, pe care îl puteți obține la acest link:

** Github Repo Link aici **

Pasul 1: Deschideți șablonul CloudFormation în consola AWS

Obțineți fișierul șablon din linkul de repo de mai sus și deschideți-l în proiectantul CloudFormation.

1611443045 362 Cum se automatizeaza instalarile Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

Faceți clic pe „creați stiva” în colțul din stânga sus și introduceți parametrii necesari (cheia / secretul dvs. AWS API, numele cheii SSH etc.)

Cum se automatizeaza instalarile Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

Faceți clic pe restul solicitărilor cu „următor” și apoi creați stiva. Ar trebui să primiți un mesaj „CREATE_IN_PROGRESS” precum cel de mai jos …

1611443045 55 Cum se automatizeaza instalarile Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

… Și apoi un „CREATE_COMPLETE” când ați terminat (acest lucru poate dura destul de mult timp – 10 minute adesea – Anaconda este o instalare destul de grea):

1611443045 351 Cum se automatizeaza instalarile Anaconda pe AWS EC2 cu CloudFormation

Pasul 2: SSH în noua dvs. instanță pentru a verifica instalarea

Folosind clientul dvs. preferat SSH, conectați-vă la noua dvs. instanță. Ar trebui să puteți verifica rapid dacă Anaconda a fost instalat cu succes tastând:

conda activate python3

Verificați dacă solicitarea de pe clientul SSH se modifică pentru a afișa activarea „python3” activă. De asemenea, puteți verifica dacă AWS CLI este instalat corect, tastând:

cd ~/.awsls

Ar trebui să vedeți fișierul „acreditări” creat în acel director.

Dacă îndepliniți verificările de mai sus, ar trebui să terminați. Mult succes cu restul proiectului tău!