Cum se blochează un site web în Windows 10 folosind fișierul Hosts

Cum se blochează un site web în Windows 10 folosind fișierul Hosts

Există nenumărate motive pentru care este posibil să nu doriți ca anumite site-uri web să fie accesibile din browserul dvs. Poate că nu doriți ca copiii din casa dvs. să acceseze conținut obraznic sau poate doriți să blocați acele site-uri de „știri false” care fac toate titlurile în aceste zile.

Sau poate pur și simplu nu doriți să faceți clic instinctiv pe Facebook sau YouTube la fiecare cinci minute când ar trebui să lucrați? Nu este nevoie să explic. Iată ghidul nostru despre cum să blocați site-urile web folosind fișierul gazdă în Windows 10. Nu este nevoie de extensii terță parte sau ceva de genul acesta – doar modificări bune de fișiere gazdă de modă veche.

Spuneți salut fișierului gazdelor

Dacă ați făcut modificări la setările de Internet pentru Windows 10 înainte, este posibil să fiți familiarizat cu fișierul hosts. În ciuda faptului că este un fișier foarte simplu, acesta joacă un rol important în gestionarea comunicării computerului dvs. cu Internetul. Mai exact, vă permite să înlocuiți sistemul de nume de domeniu (DNS), care atribuie nume de domenii / site-uri web la anumite adrese IP și vă conectează la acestea.

În termeni simpli, vă permite să decideți cu ce site-uri web doriți să comunice computerul dvs. și cum doriți să comunice cu ei. Prin urmare, folosind fișierul hosts puteți bloca site-uri, le puteți redirecționa și alte mici trucuri distractive. Cu toate acestea, pentru astăzi ne vom concentra doar asupra blocării.

Blocați site-urile web folosind fișierul gazdelor dvs.

Toate acestea pot suna cam complicate, dar chiar nu este.

Mai întâi, navigați la directorul System32 din Windows, care implicit ar trebui să fie „C: Windows System32 Drivers etc .”

Creați o copie de rezervă a fișierului gazdelor dvs. în caz că faceți ceva greșit. (Sunt sigur că nu o veți face!) Faceți clic dreapta pe fișierul hosts, faceți clic pe „Copiere”, apoi găsiți un loc în care doriți să păstrați copia de rezervă și lipiți-o acolo.

După ce ați făcut acest lucru, înapoi în folderul „etc” faceți clic dreapta pe fișierul numit „gazde”, faceți clic pe Deschidere cu, apoi selectați Notepad.

cum se poate bloca un fișier web-windows-10-open-hosts-file

Acum veți vedea fișierul gazdelor afișat în format Notepad. Ar trebui să vedeți mai multe intrări cu numerele 127.0.0.1. Acestea sunt protocoale de loopback care se traduc în principiu prin „computerul dvs.”. Orice site web pe care îl atribuiți cu această adresă IP va căuta acel site web pe computerul dvs. și nu reușește să facă acest lucru, deoarece acel site web, desigur, nu este stocat pe computerul dvs. În acest fel, site-ul web este blocat efectiv.

Deci, pentru a bloca un site web (sau mai multe site-uri web), tot ce trebuie să faceți este să începeți o nouă linie în partea de jos a documentului Notepad și să tastați 127.0.0.1 www.facebook.com sau oricare ar fi numele site-ului pe care doriți să îl blocați.

cum se poate bloca un fișier web-windows-10-hosts

Pentru fiecare site nou pe care doriți să îl blocați, începeți o nouă linie și parcurgeți aceeași procedură. Când ați terminat, faceți clic pe „Fișier”, apoi pe „Salvați”, iar acele site-uri web neplăcute pe care nu le doriți în viața dvs. nu vor mai fi accesibile din niciunul dintre browserele dvs. Dacă decideți că ratați aceste site-uri și le doriți înapoi, deschideți din nou fișierul hosts din Notepad și ștergeți intrările specifice pentru site-urile pe care le doriți înapoi. (Aveți grijă la ceea ce ștergeți și orice faceți, NU ștergeți fișierul gazdelor în sine!)

Concluzie

Am crezut întotdeauna că, dacă există o modalitate de a face ceva intern în Windows, ar trebui să faci asta în loc să folosești aplicații de la terți. Cu toate acestea, dacă nu sunteți pe deplin confortabil cu acest lucru, atunci există extensii bune pentru fiecare browser individual care va face treaba. Consultați lista noastră de extensii pentru blocarea site-urilor web din Chrome pentru a vă face o idee. Firefox are unul bun numit LeechBlock NG, și există o mulțime de alții acolo.

Acestea fiind spuse, nu simt nevoia să le folosesc atunci când am fișierul gazdelor mele umile chiar aici.

Scroll to Top