Cum se blochează urmărirea pixelilor în Apple Mail

Cum se blochează urmărirea pixelilor în Apple Mail
⏱️ 6 min read

Când primiți e-mailuri de marketing în căsuța de e-mail, indiferent dacă este sau nu pentru un serviciu la care vă abonați, există șanse mari să fie încorporat un software de urmărire. Având în vedere confidențialitatea în prim-planul discuțiilor din aceste zile, este important să știți cum puteți evita urmărirea fără voie. Să aruncăm o privire de ce contează acest subiect și cum puteți bloca pixelii de urmărire în Apple Mail.

De ce este importantă blocarea urmăririi pixelilor

Dacă nu sunteți familiarizați cu urmărirea pixelilor, este important să înțelegeți cum funcționează aceștia. Pentru e-mailurile HTML, care sunt în general ceea ce primiți, există de obicei un link către o imagine ascunsă în interiorul e-mailului. Acesta este cel mai popular loc pentru a insera un tracker. Când faceți clic pentru a deschide acea imagine, aceasta obține imaginea de la un server la distanță. Când se întâmplă acest lucru, oricine v-a trimis e-mailul acum știe că ați deschis e-mailul, ceea ce îi face să creadă că sunteți interesat de materialul subiect.

Totuși, nu aici se termină povestea. Făcând un pas mai departe, există șanse mari când faceți clic pe această imagine ca adresa dvs. IP să fie trimisă înapoi la server, ceea ce înseamnă că locația dvs. este acum disponibilă pentru expeditor. În plus față de locația dvs., există, de asemenea, o mare șansă ca aceștia să poată spune ce tip de dispozitiv utilizați, ceea ce poate duce și la direcționarea mai directă a e-mailurilor. Deci, ce puteți face pentru a vă asigura că sunteți în siguranță de acest tip de urmărire invazivă a e-mailurilor?

Oricine dorește să dezactiveze acest tip de urmărire în aplicația implicită Apple Mail o poate face cu ușurință atât pe macOS, cât și pe iOS.

Blocare urmărire pe macOS

1. Deschideți Apple Mail, apoi mergeți la bara de meniu din partea de sus și localizați „Mail -> Preferences”.

Blocați urmărirea preferințelor de e-mail pentru pixeli

2. Când vă aflați la această fereastră, uitați-vă la fila „Vizualizare” și localizați opțiunea „Încărcați conținut la distanță în mesaje”. Veți vedea aici un avertisment pentru „Mesajele de e-mail pot conține imagini sau conținut stocat pe servere la distanță”. Deși acest lucru se face probabil pentru a menține dimensiunile e-mailurilor la un nivel minim, acesta este și modul în care sunt încorporate aceste trackere.

Blocați urmărirea vizualizării e-mailurilor Pixeli

3. Debifați caseta, reporniți și redeschideți Apple Mail și verificați dacă caseta „Încărcare conținut la distanță în mesaje” rămâne debifată.

Blocați urmărirea e-mailurilor Pixels Mail

După ce ați făcut acest lucru, veți avea acum opțiunea de a deschide manual imaginile atunci când acestea ajung în căsuța de e-mail. Dacă sunteți sigur că e-mailul este de la un expeditor sigur și / sau de la cineva care nu vă deranjează să aibă acces la informațiile dvs., o casetă apare în partea de sus a fiecărui e-mail individual, solicitându-vă să încărcați imaginile lipsă. A face acest lucru poate fi o dificultate dacă deschideți multe e-mailuri în mod regulat, dar este, de asemenea, cel mai sigur mod de a evita urmărirea prin intermediul aplicației de e-mail Mac.

Blocați urmărirea pe iOS

Așa cum urmărirea se poate face cu ușurință prin intermediul imaginilor serverului de la distanță pe macOS, la fel se poate face și pe iOS. Din fericire, ca și macOS, este incredibil de ușor să puneți capăt acestui lucru.

1. Începeți direcționându-vă la Setări, apoi derulați în jos până găsiți aplicația Mail.

Blocare Urmărire Pixeli Mail Ios

2. În timp ce deschideți setările aplicației Mail, derulați până la jumătatea drumului până când găsiți opțiunea „Încărcați imagini la distanță”.

Blocare Urmărire Pixeli Mail Ios Toggle

3. Dezactivați acest buton (astfel încât să fie gri în loc de verde) pentru a opri încărcarea imaginilor la distanță în căsuța de e-mail.

Blocați urmărirea Pixels Mail Ios Email 1

Asta este tot ce trebuie să faceți pe iOS.

Aplicații terțe

Blocați urmărirea Pixels Mail Gmail

Fiți siguri că, deși acești pași sunt descriși pentru macOS, puteți efectua cu ușurință modificări similare ale setărilor în Gmail și Outlook. Pentru Gmail în iOS, puteți accesa „meniul hamburger” din stânga sus (trei bare), accesați „Setări -> [Your Email Address] -> Imagini ”și comutați opțiunea„ Întrebați înainte de a afișa imagini externe ”.

Gânduri finale

Fiți siguri că confidențialitatea va continua să fie o problemă în viitorul apropiat, ceea ce face ca blocarea pixelilor de urmărire din Apple Mail să fie o sarcină imperativă. Dacă nu sunteți un fan al Apple Mail, utilizați în schimb aceste alternative.

Legate de:

  • Cum se configurează criptarea PGP în ProtonMail
  • Cum să setați aplicația Mail pentru a șterge Gmail în loc să arhiveze
  • E-mailurile cu pixeli de urmărire au devenit „endemice”

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 0 / 5. Vote count: 0

No votes so far! Be the first to rate this post.

You may also like...

Font Resize
Contrast