Cum se combină două sau mai multe foi de calcul Excel

Cum se combină două sau mai multe foi de calcul Excel
⏱️ 5 min read

Microsoft Excel este o aplicație excelentă pentru a vă menține datele organizate și funcționând pentru dvs., dar toate aceste numere pot deveni uneori dificile atunci când sunt împrăștiate pe prea multe foi de calcul. Din fericire, aveți câteva opțiuni încorporate care facilitează combinarea foilor de calcul Excel în fișiere individuale sau chiar pagini simple. Instrumentele de mai jos sunt suficient de puternice pentru a satisface nevoile majorității utilizatorilor – deși, dacă vă aflați în încercarea de a face față sutelor de foi de calcul, vă recomandăm să folosiți macro-uri sau Visual Basic.

Copiaza si lipeste

Această metodă sună aproape ridicol de simplă, dar nu o respingeți prea repede. Dacă trebuie doar să mutați datele între câteva foi de calcul, aceasta este cea mai rapidă și simplă cale – deși nu este practic pentru lucrările la scară largă. Nici opțiunile de copiere-lipire Excel nu vin într-o singură aromă! Când copiați datele și mergeți la lipire, faceți clic dreapta pe locul în care doriți să lipiți și verificați opțiunile „Lipire specială”. Iată câteva dintre cele mai utile:

Valori / formule: Dacă aveți o celulă numerică care este calculată utilizând o formulă, puteți alege fie să copiați doar valoarea, fie să păstrați formula. Opțiunea implicită de copiere-lipire din Excel păstrează formula.

Transpune: Schimbă rândurile în coloane și coloanele în rânduri. Acest lucru poate fi foarte util dacă, de exemplu, ați primit foi de calcul de la persoane cu idei diferite despre unde ar trebui să meargă etichetele.

excel-special-paste-2

Lipește link-ul: Aceasta este o caracteristică utilă atunci când combinați date din mai multe surse. Aceasta va lega celula lipită de celula sursă, indiferent dacă sursa se află în același registru de lucru sau în altă parte. Ori de câte ori sursa este actualizată, celula lipită este actualizată și ea, așadar, dacă doriți să combinați date din foi de calcul într-o foaie principală actualizată continuu, puteți utiliza această funcție de lipire pentru a lega cu ușurință celulele.

Utilizați funcția „Mutați sau copiați” pentru a combina registrele de lucru

Dacă lucrați cu mai mult de câteva registre de lucru / foi de lucru, copierea-lipire va deveni veche rapid. Din fericire, Excel are o funcție încorporată care va muta foile de lucru între registrele de lucru.

1. Deschideți registrul de lucru în care doriți să mutați foile și registrele de lucru din care doriți să mutați foile. Excel necesită ca registrul de lucru sursă și destinația să fie deschis pentru a muta foile de lucru. Exemplul de mai jos le arată pe amândouă pe același ecran folosind opțiunea „View Side by Side”.

2. Faceți clic dreapta pe una dintre foile pe care doriți să le mutați și, când se deschide meniul, faceți clic pe butonul „Mutați sau copiați”.

excel-muta-și-copia-1

3. Meniul ar trebui să vă afișeze o listă derulantă cu toate foile de calcul deschise. Selectați una pentru a fi destinația dvs. Alegeți dacă doriți ca foaia dvs. să fie la începutul, sfârșitul sau undeva în mijlocul foilor de lucru existente ale registrului de lucru de destinație. Nu ignora caseta de selectare „Creați o copie”! Dacă nu o verificați, foaia dvs. va fi ștearsă din registrul de lucru sursă.

excel-muta-și-copia-2

4. Verificați registrul de lucru de destinație. Foaia de lucru mutată sau copiată ar trebui să apară cu același nume ca în registrul de lucru sursă, dar poate avea un (2) sau un alt număr după acesta, dacă există un nume duplicat în destinație.

excel-muta-sau-copia-3


Utilizați caracteristica Consolidare pentru a combina foi de lucru

Funcția Consolidare este un mod foarte flexibil de a împinge mai multe foi de lucru într-una. Cel mai bun lucru este că detectează și organizează automat etichetele rândurilor și coloanelor și fuzionează celule identice din foi diferite.

1. Creați un nou registru de lucru sau foaie de lucru pentru datele dvs. consolidate, apoi deschideți foile de lucru sursă.

excel-consolidate-1-2

excel-consolidate-11

2. Deschideți noua foaie de calcul și accesați butonul „Consolidare” din fila „Date”.

excel-consolidate-1

3. Observați că există mai multe funcții enumerate aici. Fiecare funcție va combina celulele cu aceleași etichete în moduri diferite – sumă, medie, păstrează valoarea minimă / maximă etc.

excel-consolidate-2

4. Casetele de sub funcții vă întreabă unde ar trebui să vă găsească etichetele. Dacă aveți etichete în rândul de sus sau coloana din stânga, bifați casetele corespunzătoare. În caz contrar, foile dvs. de calcul se vor amesteca doar ca o copiere-lipire.

5. Caseta „Creați linkuri către date sursă” va face ca celulele din foaia de calcul de destinație să facă referire la cele din foile de calcul sursă, astfel încât datele să se actualizeze automat.

excel-consolidate-3

6. Apăsând butonul „Răsfoire” se deschide exploratorul de fișiere. Selectați foaia de calcul pe care doriți să o consolidați.

excel-consolidate-5

7. Faceți clic pe butonul „Referință” și deschideți foaia de calcul pe care tocmai ați selectat-o. Aici puteți evidenția datele pe care doriți să le îmbinați.

excel-consolidate-6

excel-consolidate-7

8. Apăsați tasta Enter și apoi butonul „Adăugați”. Aceasta ar trebui să plaseze datele selectate într-o listă de îmbinare.

excel-consolidate-8

9. Repetați pașii de mai sus pentru câte foi de lucru / registre de lucru doriți să combinați.

excel-consolidate-9

10. Faceți clic pe „OK” pentru a combina datele selectate în noua dvs. foaie de calcul și verificați dacă a funcționat corect.

excel11

Concluzie

Aceste metode combină o interfață ușor de utilizat cu o cantitate decentă de putere. Nu sunt multe joburi pe care aceste trei instrumente, într-o combinație, nu le vor putea aborda și nu necesită nicio experimentare cu cod VB sau macrocomenzi. La fel ca în toate lucrurile din Excel, totuși, ajută destul de mult dacă datele dvs. sunt bine organizate înainte de a începe – denumiți în mod logic registrele de lucru și foile de lucru, verificați dacă rândurile și coloanele dvs. sunt așezate așa cum doriți și asigurați-vă că referințele se aliniază!

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x