Cum se compară alte motoare de căutare cu Google

Cum se compară alte motoare de căutare cu Google
⏱️ 9 min read

Există un singur motor de căutare care a reușit să devină un verb recunoscut în dicționar – chiar și Microsoft a recunoscut înfrângerea în campania sa de a atrage oamenii la „Bing”. În general, este acceptat că, dacă trebuie să găsiți ceva pe Internet, mergeți la Google. Dar ați încercat celelalte opțiuni? Sigur, Bing nu a intrat în Oxford English Dictionary, dar este încă în jur, alături de alți câțiva concurenți Google care promit totul, de la aspecte mai bune la mai multă confidențialitate.

Ce folosesc oamenii?

Conform urmăritorului de statistici web NetMarketShare, defalcarea globală a utilizatorilor de motoare de căutare pe desktop / laptop și mobil este de aproximativ:

 1. Google: 80% (E destul de impresionant)
 2. Baidu: 11% (numai în limba chineză; ajutat de faptul că Google este blocat în China)
 3. Bing: 5% (Doar 5% în întreaga lume, dar până la 33% în SUA!)
 4. Yahoo: 3% (11% din cota de piață din SUA)
 5. Yandex: 0,6% (peste 50% din piață în regiunile de limbă rusă)
 6. Cere: 0,19% (Ei bine, este încă în jur)
 7. DuckDuckGo: 0,18% (Nu vă urmărește; excelent pentru confidențialitate)
 8. Naver: 0,11% (Are până la 74% din piața sud-coreeană; Daum, concurentul său are încă 16%, lăsând Google cu doar 10%)
 9. Dogpile: 0,05% (la mijlocul anilor 2000 acesta a fost cel mai bun motor de căutare de acolo, cumulând rezultate de la alte câteva motoare)
 10. AOL: 0,03% (fără CD-uri gratuite pe internet)

Pentru testul nostru, vom analiza primele cinci motoare de căutare (cu excepția Baidu, care nu este disponibilă în limba engleză), precum și DuckDuckGo (pentru confidențialitate) și Dogpile (pentru că odată a domnit suprem).

Metode de testare

Cum măsurați dacă rezultatul căutării este sau nu „bun?” Poate fi destul de subiectiv, dar întrebarea de bază este „Cât de utile sunt rezultatele de pe această pagină?” Nici nu este o întrebare pur informativă: trebuie să luați în considerare aspectul și prezentarea, deoarece acestea pot afecta vizibilitatea a ceea ce căutați. Acest test nu va fi teribil de științific, dar procesul va merge cam așa:

Constatarea faptelor

 • „Cine a inventat vioara electrică?” (faptic)

Informații de călătorie

 • „Restaurante coreene în Philadelphia”

Căutare imagine

 • “lebada neagra”

Știri

 • “politică”

De asemenea, voi face încă cinci până la zece căutări pe motor pe categorie pentru a mă asigura că am o imagine destul de echilibrată a modului în care funcționează fiecare.

Pentru a mă asigura că propriul meu istoric de căutare / activitatea de navigare nu influențează rezultatele, voi folosi o filă privată în Firefox cu o întreagă suită de instrumente de confidențialitate și anti-urmărire activate, deschizând fiecare motor de căutare în propriul său separat fila container și navigarea în spatele unui VPN situat în New York. Acest lucru ar trebui să mențină rezultatele destul de generice.

Căutarea 1: aflarea faptelor

Prima întrebare este „Cine a inventat vioara electrică?”Este dificil, deoarece nu este o întrebare foarte obișnuită, iar răspunsul este parțial o„ cea mai bună presupunere ”. Potrivit Wikipedia, este posibil să fi fost muzician de blues Stuff Smith, așa că în mod ideal, acest nume va apărea pe primul loc.

1. Google

2. Bing

compararea-motoarelor-1-2

3. Yahoo

compararea-motoarelor-1-3

4. Yandex

compararea-motoarelor-1-4

5. DuckDuckGo

compararea-motoarelor-1-5

6. Dogpile

compararea-motoarelor-1-6

Google câștigă această rundă, deoarece a fost singurul motor de căutare care a dat Stuff Smith ca rezultat de top. A făcut-o uitându-se la același articol din Wikipedia despre viorile electrice pe care toate celelalte motoare de căutare le-au returnat ca rezultat principal, dar a avut avantajul fiind suficient de inteligent pentru a extrage informațiile relevante. Toate celelalte motoare de căutare mi-au oferit o grămadă de link-uri care conțineau aceste informații, așa că eram la doar câteva clicuri distanță de răspuns, dar fragmentul prezentat de Google era clar. Dogpile intră în casă – a returnat articolul Wikipedia, dar cea mai mare parte a paginii sale de rezultate este preluată de reclame.

Nimic nu s-a schimbat cu adevărat la căutările mele ulterioare. Google este, în general, cel mai bun în găsirea faptelor.

Primul scaun: Google

Un pic ascuțit: Bing, Yahoo, Yandex, DuckDuckGo

Insane Clown Posse mosh pit: Dogpile

Căutare 2: Găsirea locurilor

Cu “Restaurante coreene din Philadelphia”Căutăm un tip de restaurant relativ rar într-un oraș destul de mare, ceea ce înseamnă că un rezultat bun al căutării va aduce în general aceleași câteva restaurante, de preferință cu acces rapid la recenzii, locații și informații despre prețuri.

1. Google

compararea-motoarelor-2-1

2. Bing

compara-motoare-2-21

3. Yahoo

compararea-motoarelor-2-3

4. Yandex

compararea-motoarelor-2-4

5. DuckDuckGo

compararea-motoarelor-2-5

6. Dogpile

compararea-motoarelor-2-6

Google Maps are mai multe informații utile, dar rezultatele de pe prima pagină ale lui Bing sunt mult mai bune. Afișează o listă de rezultate cu evaluări, prețuri și imagini chiar în partea de sus a ecranului – integrarea cu Yelp ajută destul de mult. Google ar mai lua ceva de lucru pentru a găsi un restaurant, în timp ce, teoretic, ar putea să aruncați o privire la rezultatele lui Bing și să găsiți unul care să arate bine.

Yahoo și DuckDuckGo sunt de fapt aproape egale cu Google aici; din nou, dacă profitați de integrarea Google Maps, nu există niciun concurs. Yandex este doar un zid de rezultate oarecum utile și, din nou, Dogpile iese destul de rău – nu există nicio hartă, nu există recomandări clare și există diviziuni neclare între anunțuri și rezultate.

Căutările mele ulterioare au dat rezultate similare, deși Google a obținut câteva puncte înapoi pentru că a putut oferi mai multe informații despre zboruri și alte opțiuni de transport.

Restaurant de patru stele: Bing

Lanț fără suflete: Google, Yahoo, DuckDuckGo

Scufundări aleatorii pe autostradă: Yandex

Inspecția sanitară a eșuat: Dogpile

Căutare 3: Imagine

„Lebăda neagră” va fi un pic dificilă. Nu numai că este un animal real, dar este un film bine cunoscut și o carte populară despre risc și întâmplare de Nassim Taleb. În mod ideal, vom vedea imagini referitoare la toate acestea, dar Internetul este un concurs de popularitate, așa că șansele sunt bune, încât vom vedea mai mult din film decât orice altceva.

1. Google

compararea-motoarelor-3-1

2. Bing

compararea-motoarelor-3-2

3. Yahoo

compararea-motoarelor-3-3

4. Yandex

compararea-motoarelor-3-4

5. DuckDuckGo

compararea-motoarelor-3-5

6. Dogpile

compararea-motoarelor-3-6

Natalie Portman câștigă aceasta, alături de Bing. Returnează o varietate ușor mai largă de imagini, iar termenii săi de căutare sugerați mai sus sunt mai buni decât cei de la Google. Google pare să presupună în principal că căutați ceva legat de filmul Black Swan, în timp ce Bing oferă o varietate de opțiuni care nu sunt legate de film în cazul în care căutați pasărea sau cartea. DuckDuckGo și Yahoo au rezultate bune, dar filtrele și sugestiile lor lipsesc puțin.

Și apoi este Dogpile. Această căutare de imagini a reprezentat un nou nivel minim pentru aceasta. A returnat imagini similare tuturor celorlalte motoare, dar reclamele au fost deranjante pentru a derula și au existat doar câteva imagini pe pagină. Este 2018 – vreau ca imaginile mele să apară în mod magic în timp ce derulez, vă rog.

După alte câteva căutări, Bing pare să aibă avantajul în ceea ce privește găsirea și clasificarea imaginilor, dar Google a fost adesea mai ușor de utilizat atunci când a venit să parcurgă fotografiile.

Lebăda albă: Bing

Lebăda Neagră: Google

Lebede normale: DuckDuckGo, Yahoo

Rățușă foarte urâtă: Dogpile

Căutare 4: Știri

Aproximativ jumătate din site-urile testate au propriile pagini de știri dedicate, dar din motive de corectitudine, acest test a fost efectuat utilizând funcția de căutare și apoi făcând clic pe fila Știri. „Politica” este un termen de căutare destul de larg, dar, deoarece știrile sunt atât de largi și se schimbă rapid, cea mai mare parte a judecății de aici se va referi la modul în care sunt afișate rezultatele, mai degrabă decât conținutul în sine.

1. Google

compararea-motoarelor-4-1-1

2. Bing

compararea-motoarelor-4-2-1

3. Yahoo

compararea-motoarelor-4-3-1

4. Yandex

compararea-motoarelor-4-4-1

5. DuckDuckGo

compararea-motoarelor-4-5-1

6. Dogpile

compararea-motoarelor-4-6-1

În ceea ce privește prezentarea, Google și Bing sunt gât și gât; Feedul curat și minimalist de la Google funcționează bine, dar răspândirea mai lucioasă a lui Bing atrage atenția. Amândoi au acces ușor la etichete și filtre și ambele prezintă o bună varietate de surse și subiecte.

Prima pagină Yahoo are un aspect decent de știri, dar căutarea lor de știri nu oferă aceeași experiență. Se pare că Yandex returnează doar știri în limba rusă. Funcțiile de știri ale lui DuckDuckGo au impresia că faci o căutare normală, nimic prea mult acolo. Rezultatele Dogpile nu au nicio imagine, dar cel puțin au câteva sugestii de căutare decente.

Încă câteva căutări pentru anumite tipuri de știri – științifice, regionale etc. – și nu s-au schimbat prea mult. Atât Google, cât și Bing oferă rezultate destul de bune pentru majoritatea căutărilor, deși m-am trezit gravitând înapoi către aspectul mai frumos al lui Bing.

Știri din prima pagină: Google și Bing

Sub cutie: Yahoo

Necrologi: Yandex, DuckDuckGo, Dogpile

Verdict

 • Câștigători generali: Bing și Google

Din punct de vedere tehnic, Bing a câștigat mai multe categorii datorită aspectului său mai frumos, dar Google câștigă cea mai importantă sarcină: căutarea informațiilor.

 • Primul finalist: DuckDuckGo

Rezultatele căutării și aspectul DuckDuckGo lasă destul de dorit, dar obține locul doi, deoarece are de fapt ceva care îl diferențiază de câinii de top: protecții puternice ale confidențialității.

 • Al doilea finalist: Yahoo

Yahoo nu este grozav. De asemenea, nu este groaznic. Pur și simplu nu are suficient pentru a-l deosebi de celelalte opțiuni.

 • Menționare onorabilă: Yandex

Probabil că e mai bine dacă ești rus.

 • Mențiune dezonorantă: Dogpile

Se pare că nimeni nu a actualizat nimic despre Dogpile din 2010, ceea ce este păcat – este încă o idee destul de bună.

Credit de imagine: Faceți clic pe un buton de căutare de Minerva Studio / Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x