Cum se compară Brave Browser cu Chrome

Cum se compară Brave Browser cu Chrome

Din când în când, un nou browser web este lansat pe piața computerelor și toată lumea pune aceeași întrebare: este mai bun decât Chrome? De mult timp standardul industriei, Chrome a devenit standardul de aur al navigării pe web. Browserul Brave este cea mai nouă intrare care încearcă să detroneze Chrome. Fondat de Brendan Eich, unul dintre cofondatorii unui alt concurent Chrome, Firefox Mozilla, Brave se concentrează foarte mult pe confidențialitate. Nu există nicio îndoială că va necesita mutarea munților pentru a duce utilizatorii de la Chrome la orice alt browser, dar Brave este pregătit pentru provocare.

Ce este curajos?

Ce este Brave? Simplu spus, CurajosScopul este de a arăta și de a acționa ca Chrome, în timp ce lucrează agresiv pentru a-și proteja utilizatorii de date personale / private. În anumite privințe, Brave nu este atât de diferit de Chrome. Brave folosește același cadru open source Chromium care alimentează toate lucrurile Chrome. În acest sens, Brave are un avantaj distinct de a putea utiliza puțul profund al extensiilor Chrome, sincronizându-se între dispozitive etc., fără niciunul dintre „punctele de durere” tipice ale Chrome. Brave susține chiar că poate încărca site-uri de știri majore de până la șase ori mai rapid decât Chrome, Safari sau Firefox.

Cel mai mare diferențiator – recompense curajoase

Pentru a înțelege cu adevărat ce este Brave, trebuie să considerați că vine pe piață cu un model de afaceri foarte unic și riscant. Datorită blocului publicitar încorporat, dezvoltatorii Brave recunosc că ar putea limita potențialul de venit pentru site-urile pe care le vizitează utilizatorii, așa că face ceva în acest sens cu Brave Rewards. Încorporând criptomonedă în modelul său de afaceri, Brave vă plătește în esență pentru a naviga pe web „plătindu-vă” cu „Token de atenție de bază” sau BAT pe scurt.

Brave Browser Chrome Ads

Spre deosebire de Chrome, Brave vă permite să controlați complet numărul de anunțuri pe care le puteți vedea. Făcând un pas mai departe, puteți câștiga până la 70 la sută din venitul publicitar pe care Brave îl primește de la agenții de publicitate. Aceste jetoane se acumulează în portofel și le puteți distribui editorilor dvs. preferați în timp ce navigați pe web. În esență, cu cât navigați mai mult, cu atât câștigați mai mult, astfel încât să puteți plăti mai mult pe site-urile dvs. preferate.

Dacă nu doriți să vedeți anunțuri private în timp ce navigați pe web? Este în regulă. Doar dezactivați Brave Rewards prin pagina Setări.

De ce să scapi de Chrome?

Răspunsul la întrebarea de ce oamenii fug de pe Google Chrome are atât un răspuns ușor, cât și un răspuns atât de ușor. În primul rând, răspunsul ușor. Mulți oameni sunt din ce în ce mai incomodați cu cât de multe date știe Google despre viața lor. Totul, de la obiceiurile noastre YouTube, browserul / istoricul căutărilor până la utilizarea aplicațiilor pe un dispozitiv Android este cunoscut de Google.

Brave Browser Chrome Recompense

Cu Brave, nu ai o astfel de frică. Acestea nu vă urmăresc și vă vor ajuta să blocați cookie-urile de urmărire de pe site-urile pe care le vizitați. Aceasta este o miză importantă pentru Brave, deoarece este chiar în fața și centrul paginii sale de pornire. De fiecare dată când reveniți la pagina principală, veți vedea un număr pentru câte anunțuri și trackere au fost blocate. După ce o încercați timp de o săptămână, veți fi șocat de cât de repede se adună aceste numere.

Totul despre securitate

O altă pană din pălăria lui Brave este înclinația sa pentru a vă asigura în mod nativ navigarea pe web cu HTTPS peste tot. În timp ce Brave nu convertește fiecare site HTTP într-un site HTTPS, acesta îl caută și îl încarcă automat. Pentru a fi corect, acest lucru singur nu este un instrument de crimă Chrome și există extensii Chrome ajuta la atingerea acelorași obiective, Brave o face nativ.

Brave blochează anunțurile și trackerele în mod implicit, iar acesta este un diferențiator masiv de Chrome. Chrome necesită o extensie terță parte precum AdBlock pentru a obține aceleași rezultate. Chrome poate permite companiei părinte Google sau mega-agenților de publicitate precum Facebook să vă urmărească navigarea pe aproape fiecare site pe care îl vizitați. Dacă asta nu te sperie, folosește în continuare Chrome. Dacă doriți un browser care implicit blochează aceste cookie-uri, Brave este gata pentru descărcare.

Brave Browser Chrome Security

De asemenea, Brave face tot posibilul pentru a promova că vă stochează istoricul de navigare local pe computer. Aceasta înseamnă că îl puteți șterge oricând fără excepție. Dacă preferați să nu urmăriți cu totul istoricul browserului, Brave oferă „Nouă filă privată cu Tor” ca opțiune de fereastră privată.

Concluzie – Ce face curajos special

Alegerea unui browser este o decizie intens personală. Este centrul central al întregii vieți pe Internet. Că Brave este mai rapid, mai sigur, vă va „plăti” să navigați și un fondator bine-cunoscut ar trebui să vă facă să aruncați o privire lungă și dură ca un concurent Chrome. Dacă confidențialitatea este mai importantă pentru dvs., ar trebui să faceți schimbarea imediat.

Scroll to Top