Cum se conectează un laptop la un televizor (sau un monitor extern)

Cum se conectează un laptop la un televizor (sau un monitor extern)
⏱️ 6 min read

Într-o epocă în care avem monitoare mari și televizoare chiar mai mari care se pot conecta la laptopul dvs. în tot felul de moduri, pare o risipă să nu le folosiți pentru a extinde afișajul laptopului. Aici vă arătăm cum să vă conectați laptopul la un televizor sau un monitor extern.

Cum Se Remediază Datele Mobile Car...
Cum Se Remediază Datele Mobile Care Nu Funcționează Pe Android

HDMI (Cel Evident)

Cel mai comun mod de a conecta un laptop chiar și de la distanță modern la un televizor chiar și de la distanță modern este prin intermediul unui cablu HDMI. Nu vă încurcați cu conectori ciudati placati cu aur sau ceva de genul asta. Dacă doriți doar să ieșiți în rezoluție HD, orice cablu HDMI va face, dar există câteva lucruri suplimentare pe care le puteți lua în considerare atunci când priviți cablurile HDMI.

Odată ce laptopul este conectat la monitor, în Windows 10 puteți utiliza comanda rapidă de la tastatură Victorie + P pentru a selecta al doilea ecran.

Conectați laptopul pentru a monitoriza proiectul TV Hdr

Pe macOS, apăsați CMD + F2 pentru a reflecta afișajele. De asemenea, puteți apăsa Opțiune + F2 pentru a afișa opțiuni de afișare.

Conectați laptopul pentru a monitoriza TV Hdr

HDMI 2.0 și HDR

HDR, sau gama dinamică ridicată, este o dezvoltare a tehnologiei ecranului care oferă luminozități mai luminoase, contrast mai mare și o gamă mai largă de culori.

Dacă laptopul dvs. are în interior un GPU care acceptă HDR, iar monitorul sau televizorul acceptă și HDR (majoritatea ecranelor 4K o fac, dar cele 1080p nu), atunci cu un cablu HDMI, este posibil să puteți utiliza modul HDR odată ce laptopul dvs. este conectat la ecranul dvs. Cu toate acestea, există câteva lucruri de luat în considerare:

  • Cumpărați un cablu HDMI 2.0 sau HDMI 2.1, care va putea rula o rezoluție 4K la 60Hz cu HDR activat. Cablurile obișnuite (HDMI 1.4) vor emite 4K doar la 30Hz.
  • Asigurați-vă că conectați cablul HDMI 2.0 la un port compatibil HDR de pe televizor. Ar trebui etichetat ca atare.

După ce v-ați conectat laptopul la monitor sau la portul HDMI compatibil HDR al televizorului, poate fi necesar să activați semnalul HDR folosind telecomanda televizorului și să activați și modul HDR în Windows 10.

Pentru aceasta, accesați „Setări afișare -> Windows HD Color”. Selectați afișajul compatibil HDR sub „Alegeți afișajul”, apoi faceți clic pe „Utilizați HDR”.

Conectați laptopul pentru a monitoriza modul TV Hdr

Conectați laptopul la monitor sau televizor fără fir

Probabil că știți deja despre bucuriile streamingului de pe laptopul dvs. pe televizor și, dacă nu aveți un televizor inteligent, există mai multe dispozitive accesibile care vă transformă televizorul în mod inteligent, permițându-vă să reflectați afișajul laptopului pe televizor. (Citiți mai multe în confruntarea noastră Fire Stick vs. Roku Stick vs. Chromecast.) În aproape toate cazurile, laptopul și televizorul sau dispozitivul de streaming vor trebui să se afle în aceeași rețea Wi-Fi pentru a vă conecta.

Cel mai bun Streaming Stick Chromecast

După ce ați conectat unul dintre aceste dispozitive (sau dacă aveți un televizor cu streaming încorporat, cum ar fi un Android TV cu Chromecast integrat), puteți utiliza un browser precum Chrome sau Edge pentru a proiecta browserul sau întregul desktop.

În Chrome, faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte din dreapta sus -> Distribuire, apoi selectați ceea ce doriți să proiectați.

Conectați laptopul pentru a monitoriza televizorul

În Edge, faceți clic pe pictograma meniului cu trei puncte -> Mai multe instrumente -> Transmiteți conținut media pe dispozitiv

Oglindirea ecranului

Anumite televizoare inteligente vor avea o opțiune de „oglindire a ecranului” pe care o puteți utiliza (pe care televizoarele Android le integrează în opțiunile Google Cast). Ar trebui să puteți accesa această setare folosind telecomanda televizorului. (De exemplu, pe televizoarele inteligente Samsung, îl veți găsi în Surse.)

Miracast

Dacă televizorul sau monitorul dvs. sunt compatibile cu Miracast, ar trebui să fie destul de ușor să le conectați la un laptop care rulează Windows 10. Asigurați-vă că atât laptopul, cât și televizorul sunt pornite și conectate la Wi-Fi, apoi faceți clic pe butonul de notificare din coltul din dreapta jos.

Conectați laptopul pentru a monitoriza Tv Hdr Wireless

După aceea, faceți clic pe „Proiect -> Conectați-vă la un ecran fără fir”, apoi așteptați ca afișajul dvs. compatibil cu Miracast să apară ca opțiune.

Cam asta îl acoperă pentru conectarea laptopului la un monitor sau televizor. Pentru mai multe sfaturi legate de televizor, consultați ghidul nostru privind remedierea suprascanării atunci când utilizați televizorul ca monitor. Sau dacă urmărești mai multă tehnologie, vezi cum să instalezi Android TV pe Raspberry Pi.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x