Cum se configurează blocarea codului de acces în Telegram

Cum se configurează blocarea codului de acces în Telegram
⏱️ 10 min read

Cu o blocare a codului de acces Telegram, puteți preveni accesul neautorizat la mesajele dvs. de chat. Odată setat, Telegram va solicita parola înainte de a acorda acces la contul dvs. O blocare a codului de acces Telegram ajută la evitarea ochilor curioși. Vă explicăm mai jos cum să începeți și să configurați blocarea codului de acces în Telegram.

Ce este blocarea codului de acces în Telegram?

O blocare cu parolă vă permite să blocați mesajele Telegram cu Face ID, Touch ID, amprentă digitală, PIN sau blocare ecran tipar. Dacă dispozitivul dvs. este pierdut sau furat, puteți fi siguri că nimeni nu vă poate accesa și utiliza contul dacă nu are codul.

Cum se configurează blocarea codului de acces în Telegram (Android)

Pentru a activa blocarea codului de acces Telegram pe Android, deschideți aplicația Telegram și atingeți butonul meniului hamburger din colțul din stânga sus. Din opțiunile de meniu, atingeți „Setări”, apoi atingeți „Confidențialitate și securitate”.

Aceasta va deschide ecranul de setări de confidențialitate și securitate. În secțiunea Securitate aflată în partea de jos a paginii, atingeți „Blocare cod de acces”.

Atingeți butonul de comutare a blocării codului de acces pentru a-l activa. Vi se va solicita să introduceți o parolă. Introduceți un cod din patru cifre în spațiul furnizat.

Blocarea codului dvs. de acces este acum activată. De asemenea, puteți activa o opțiune de deblocare a dispozitivului Android cu o amprentă digitală, dacă dispozitivul este activat, și setați-l să se blocheze automat în cinci minute, o oră sau cinci ore. Vă puteți schimba codul de acces și din acest ecran.

O pictogramă de lacăt va apărea pe lista de chat-uri. Pur și simplu atingeți pictograma de blocare pentru a vă bloca chaturile Telegram.

„Afișați conținutul aplicației în Task Switcher” este dezactivat în mod implicit. Aceasta înseamnă că nu veți putea face capturi de ecran în aplicație. Atingeți butonul de comutare pentru a-l activa.

Cum se configurează blocarea codului de acces în Telegram (iPhone)

Pentru a activa o blocare a codului de acces pe un iPhone, deschideți aplicația Telegram și atingeți butonul meniu „Setări” din colțul din dreapta jos. Din opțiunile meniului, atingeți „Confidențialitate și securitate”.

Telegram Passcode Lock Confidențialitate Securitate

Aceasta va deschide ecranul de setări de confidențialitate și securitate. Atingeți „Parolă și ID de față (sau ID de atingere)”.

Telegram Blocare cod de acces Cod de acces Cod de față

Atingeți „Activați codul de acces”. Acest lucru vă va solicita să introduceți o parolă din șase cifre. După ce ați introdus-o, va trebui să o reintroduceți pentru a confirma.

Blocarea codului dvs. de acces este acum activată. De asemenea, puteți activa o opțiune de deblocare a iPhone-ului dvs. cu Face ID (sau Touch ID) dacă dispozitivul dvs. este astfel activat și setați-l să se auto-blocheze într-un minut, cinci minute, o oră, cinci ore sau să îl dezactivați. Vă puteți schimba codul de acces și din acest ecran.

Blocare cod de acces Telegram Face Id activat

Blocarea codului dvs. de acces este acum activată. O listă de parolă va apărea pe lista de chaturi. Pur și simplu introduceți codul de acces pentru a debloca chat-urile dvs. Telegram sau deblocați cu Face ID (sau Touch ID).

Cum se configurează blocarea codului de acces Telegram (desktop)

Pentru a activa blocarea codului de acces pe clientul desktop Telegram, lansați Telegram și faceți clic pe butonul meniu, apoi faceți clic pe „Setări”.

Blocarea codului de acces Telegram Faceți clic pe Meniu

Din opțiunile de meniu de pe panou, dați clic pe „Confidențialitate și securitate”.

Blocarea codului de acces Telegram Faceți clic pe Confidențialitate și securitate

Derulați în jos meniul Confidențialitate și securitate și faceți clic pe „Activați codul de acces local” sub Codul de acces local.

Blocarea codului de acces Telegram Faceți clic pe Activați codul de acces local

Introduceți un cod din patru cifre în spațiul furnizat. Reintroduceți codul de acces în câmpul următor și faceți clic pe „SAVE” când ați terminat.

Blocarea codului de acces Telegram Introduceți codul de acces Faceți clic pe Salvare

Parola dvs. locală este acum activată. Deasupra listei de chat va apărea o pictogramă de blocare. Faceți clic pe acesta pentru a vă bloca chat-urile.

Cum să vă gestionați blocarea codului de acces pe desktop

Lansați Telegram Desktop, faceți clic pe „Meniu -> Setări -> Confidențialitate și securitate”. De aici puteți face modificări la setările codului de acces local.

Cum să vă schimbați codul de acces

Pentru a vă schimba codul de acces, faceți clic pe „Schimbați codul de acces”. Introduceți parola actuală în spațiul prevăzut, apoi introduceți noua dvs. parolă, reintroduceți noua parolă și faceți clic pe „SAVE”.

Cum se dezactivează blocarea codului de acces

Pentru a dezactiva blocarea codului de acces, faceți clic pe „Dezactivați codul de acces”. Introduceți codul de acces curent pentru a confirma, apoi faceți clic pe „ELIMINARE”.

Telegram Passcode Eliminați codul de acces local

Cum să vă blocați automat chaturile

Dacă doriți ca Telegram să se blocheze automat după o perioadă de inactivitate, faceți clic pe „Blocare automată dacă este departe pentru …” Selectați durata de blocare automată și faceți clic pe „OK”.

Blocare parolă telegramă Selectare oră Faceți clic pe Ok

Telegrama dvs. se va bloca automat atunci când sunteți inactiv pentru acea perioadă.

Ce trebuie să faceți dacă vă uitați codul de acces?

Dacă uitați codul de acces mobil Telegram, va trebui să ștergeți și să reinstalați aplicația Telegram pentru a redobândi accesul la chat-urile dvs. Cu toate acestea, toate conversațiile dvs. secrete vor fi pierdute.

Pe de altă parte, dacă uitați codul de acces Telegram Desktop, va trebui doar să vă deconectați de la clientul desktop Telegram și să vă conectați din nou.

întrebări frecvente

1. În ce diferență este blocarea codului de acces de verificarea în doi pași?

Blocarea codului de acces este un cod unic format din patru cifre, care vă protejează în primul rând chat-urile împotriva accesului neautorizat. Pe de altă parte, verificarea în doi pași vă protejează contul Telegram necesitând o parolă sau un cod suplimentar pentru a vă verifica identitatea după ce vă conectați la contul dvs.

2. Pot folosi simultan blocarea codului de acces și verificarea în doi pași?

Da. Puteți combina blocarea codului de acces cu verificarea în doi pași pentru a vă face contul Telegram și mai sigur. De asemenea, puteți activa sau dezactiva una.

Încheierea

Cu Blocare cod activat, vă puteți bucura de protecție suplimentară împotriva accesului neautorizat la contul dvs. Telegram. Veți dori să vă notați parola și să o păstrați undeva în siguranță, cum ar fi un bun manager de parole.

Consultați alte modalități de a vă proteja conturile cu autentificare în doi factori și verificare în doi pași.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x