Cum se configurează blocarea dinamică pe Windows 10

Cum se configureaza blocarea dinamica pe Windows 10
⏱️ 2 min read

„Blocarea dinamică” este o caracteristică inclusă în Windows 10 care vă blochează dispozitivul atunci când vă îndepărtați de birou, adăugând un alt nivel de securitate și este ușor de configurat.

Funcția este cunoscută în interior sub numele de „Windows Goodbye” și blochează automat computerul desktop, laptopul sau tableta atunci când te îndepărtezi, în funcție de proximitatea unui dispozitiv asociat prin Bluetooth, cum ar fi telefonul sau dispozitivul portabil.

Când este activat, dacă dispozitivul Bluetooth nu se află lângă computer, Windows 10 va aștepta 30 de secunde, apoi va opri ecranul și va bloca dispozitivul.

Acest ghid vă va învăța pașii pentru a configura blocarea dinamică pe Windows 10.

Configurați blocarea dinamică pe Windows 10

Există două părți ale acestei caracteristici. Mai întâi, trebuie să asociați un dispozitiv Bluetooth (cum ar fi iPhone sau telefonul Android) la computer. Și în al doilea rând, trebuie să activați Blocarea dinamică în aplicația Setări.

Asociați dispozitivul Bluetooth

Pentru a asocia un periferic Bluetooth la Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări pe Windows 10.

 2. Click pe Dispozitive.

 3. Click pe Bluetooth și alte dispozitive.

 4. Apasă pe „Adăugați Bluetooth sau alt dispozitiv” buton.

 5. În „Adăugați un dispozitiv”, faceți clic pe Bluetooth.

  Adăugați un dispozitiv Bluetooth la Windows 10

 6. Activați Bluetooth pe dispozitiv.

 7. Pe computer, selectați dispozitivul din listă.

 8. Apasă pe Conectați buton.

  Conectați dispozitivul Bluetooth pe Windows 10

 9. Confirmați asocierea pe telefon.

După ce ați finalizat pașii, puteți activa și configura Blocarea dinamică pe computer.

Activați Blocarea dinamică

Pentru a activa blocarea dinamică pe Windows 10, urmați acești pași:

 1. Deschis Setări.

 2. Click pe Conturi.

 3. Click pe Opțiuni de conectare.

 4. În secțiunea „Blocare dinamică”, verificați „Permiteți Windows să vă blocheze automat dispozitivul când sunteți plecat” comutator.

  Windows 10 activează blocarea dinamică

După ce ați finalizat pașii, puteți testa funcția, depărtându-vă de computer și luând cu dvs. dispozitivul asociat prin Bluetooth în afara razei de acoperire.

După 30 de secunde sau mai mult, întoarceți-vă la computer și ar trebui să îl găsiți blocat. Singura avertizare care folosește această funcție este că va trebui să introduceți parola pentru a vă conecta din nou la contul dvs. Cu toate acestea, dacă Windows Hello este configurat, procesul de conectare este instantaneu.

Dacă obișnuiți să vă blocați dispozitivul în timp ce vă îndepărtați de birou, veți descoperi că Blocarea dinamică este o modalitate convenabilă de a adăuga un nivel suplimentar de securitate. Totuși, nu uitați să părăsiți biroul cu telefonul sau dispozitivul pe care l-ați asociat. Altfel, nu va merge.

De asemenea, este util pentru organizații să adauge un nivel suplimentar de securitate pentru angajații care trebuie să lucreze cu informații sensibile pe computerele lor.

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x