Cum se configurează Bluetooth în Linux

Cum se configurează Bluetooth în Linux
⏱️ 4 min read

Odată cu creșterea prevalenței perifericelor Bluetooth, cum ar fi șoareci, tastaturi și căști, poate fi dificil să ne imaginăm că folosim uneori versiunile cu fir ale acestor dispozitive. Pe unele distribuții Linux, Bluetooth este configurat perfect pentru dvs. imediat din cutie. Distribuții precum Ubuntu și Elementary vă permit să configurați cu ușurință Bluetooth și să lucrați pe mașina dvs. Cu toate acestea, alte distribuții, cum ar fi Fedora și Arch Linux, necesită o configurare înainte de a vă putea bucura pe deplin de avantajele Bluetooth-ului pe mașina dvs. Iată cum puteți configura Bluetooth în Linux.

Cum să configurați Bluetooth pe computerul dvs. Linux

Pașii vor varia puțin între distribuții, dar pașii de bază sunt aceiași. Dacă distribuția dvs. nu are deja configurat Bluetooth pentru dvs., va trebui mai întâi să instalați Bluez, care conține stiva de drivere pentru adaptoare Bluetooth, precum și utilitare pentru administrarea CLI a Bluetooth.

După instalare Bluez, poate fi necesar să instalați un manager Bluetooth. Unele medii desktop au manageri Bluetooth încorporați. De exemplu, KDE Plasma are clientul KDE Bluetooth. Gnome are și un client încorporat. Dacă utilizați un mediu desktop care nu are un client încorporat, puteți instala fișierul Blueman client.

Cum se instalează Bluez

Mai jos sunt instrucțiuni despre cum să instalați Bluez pe câteva distribuții diferite.

Debian

OpenSUSE

Cu OpenSUSE, trebuie să instalați bluez cu serviciul Open Build.

Fedora

Arch Linux

Alți manageri de pachete

Bluez funcționează cu toate distribuțiile Linux. Dacă aveți un manager de pachete diferit de distribuțiile de mai sus, nu vă temeți. Va trebui doar să căutați bluez în managerul de pachete, apoi să instalați tot ce include termenul bluez.

Cum se instalează Blueman

Aflați mai jos cum să instalați Blueman pe diferite distribuții Linux.

Debian

OpenSUSE

Fedora

Arch Linux

Alte distribuții

Pentru a instala Blueman pe distribuțiile dvs. Linux, ar trebui să căutați managerul de pachete în distribuția utilizată pentru Blueman și apoi să instalați toate pachetele relevante.

Activarea Bluetooth

După instalare, va trebui să activați și să porniți serviciul Bluetooth. Dacă utilizați un dongle Bluetooth, va trebui mai întâi să executați următoarea comandă:

Pentru a activa serviciul Bluetooth, rulați următoarea comandă:

Pentru a porni serviciul Bluetooth, utilizați această comandă:

Configurare Bluetooth Linux Porniți serviciul Bluetooth

După ce faceți acest lucru, veți putea începe să utilizați Bluetooth pe sistemul dvs.

Conexiune la dispozitive folosind Blueman

Procesul de conectare va varia în funcție de managerul de desktop pe care îl utilizați. Cu toate acestea, vom arăta cum se face folosind Blueman, deoarece este destul de reprezentativ pentru procesul general.

Pentru a vă conecta la un dispozitiv, deschideți „Bluetooth Manager” în aplicațiile dvs. și apăsați căutare. Asigurați-vă că dispozitivul la care doriți să vă conectați este vizibil Când îl vedeți în lista de dispozitive, faceți clic dreapta pe el și apăsați pe „Conectare”. Este posibil să fie necesar să introduceți o parolă, dar aceste informații vor fi în manualul de utilizare al dispozitivului.

Configurare Bluetooth Linux Blueman Connect 1

Încheierea

Acum că ați configurat Bluetooth pe sistemul dvs. Linux, iată câteva remedieri dacă Bluetooth nu se conectează.

Legate de:

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x