Cum se configurează controlul parental în Google Chrome

Google Chrome Parental Controls Feature Image
⏱️ 11 min read

Știm cu toții că internetul nu este întotdeauna un loc sigur pentru copii. Cu toate acestea, lumea modernă cere ca copiii noștri să folosească internetul ocazional, fie că este vorba de învățare virtuală, de un proiect de cercetare pentru școală sau de altă circumstanță. Indiferent de motiv, le puteți păstra cu ușurință în siguranță prin configurarea controalelor parentale în Google Chrome.

Cum se configurează controlul parental în Google Chrome

Există, de fapt, mai multe moduri de a stabili o formă de control parental în Google Chrome. În funcție de specificul situației dvs., puteți crea un profil personalizat pentru copilul dvs., puteți activa Google Family Link, puteți activa Căutarea sigură sau puteți activa navigarea sigură.

1. Creați un profil pentru copilul dvs. în Chrome

Dacă copilul dvs. va folosi pur și simplu laptopul sau desktopul pentru a accesa internetul, puteți crea un profil personalizat pentru el, astfel încât să verificați din când în când istoricul de navigare și să vă asigurați că nu accesează conținut neadecvat.

Pentru a crea un profil pentru copilul dvs. în Google Chrome, urmați acești pași:

 1. Deschideți browserul Chrome.
 2. Mergeți în colțul din dreapta sus și faceți clic pe pictograma Profil.
Control parental Google Chrome Crearea pictogramei profilului
 1. Derulați în jos la secțiunea intitulată „Alte profiluri” și faceți clic pe „Adăugați”.
Control parental Google Chrome Crearea profilului Adaugă
 1. Veți avea opțiunea de a vă conecta la contul dvs. Google sau de a crea un profil fără cont. Dacă copilul dvs. are propriul cont Google, vă puteți conecta pentru el. În caz contrar, alegeți „Continuați fără cont”.
Control parental Google Chrome Crearea profilului Configurarea profilului
 1. Dacă ați ales să creați un profil nou fără un cont Google, va trebui să setați un nume pentru profil, să alegeți o temă de culoare și să selectați o fotografie de profil (dacă doriți).
 2. După ce ați introdus aceste informații, faceți clic pe „Terminat”.
Control parental Google Chrome Crearea numelui profilului

Noul profil va fi acum o opțiune în colțul din dreapta sus al browserului dvs.

Control parental Chrome Profil nou

Totuși, dacă doriți ca Chrome să sincronizeze datele pe mai multe dispozitive, va trebui fie să vă conectați la un cont Google, fie să creați un nou cont Google pentru copilul dvs.

Dacă copilul dvs. își va folosi propriul dispozitiv pentru a accesa internetul sau pentru a se conecta pe mai multe dispozitive, atunci este posibil să doriți doar să configurați Google Family Link, astfel încât să îi puteți monitoriza activitatea și să-l păstrați în siguranță. Acest lucru este benefic în special dacă copilul dumneavoastră va folosi un dispozitiv portabil, cum ar fi o tabletă sau un smartphone.

Pentru a configura Google Family Link, urmați acești pași:

 1. Descărcați Google Family Link aplicația pe dispozitivul dvs. Urmați pașii pentru a stabili dispozitivul ca cont părinte.
Google Family Link Configurați dispozitivul părinte
 1. Descărcați Google Family Link aplicația pe dispozitivul copilului dvs.
 2. Aplicația vă va cere să alegeți dacă acesta este dispozitivul pe care doriți să îl supravegheați. Selectați „Acest dispozitiv”.
Configurați Google Family Link Dispozitiv copil
 1. Selectați Contul Google al copilului pentru a-l supraveghea sau pentru a configura un cont Google pentru el.
 2. Introduceți codul de pe dispozitiv când vi se solicită. Acest lucru va conecta contul copilului dvs. de al dvs.
Configurare Google Family Link Introdu codul

De aici, trebuie doar să urmați câteva instrucțiuni pentru a fi de acord cu supravegherea și pentru a avea contul Google al copilului dvs. „Alăturați-vă” profilului Family Link. Odată ce contul Google al copilului tău este conectat, vei putea să-i vezi activitatea atât pe dispozitivul mobil, cât și pe orice computer pe care copilul tău se conectează cu contul său Google.

3. Activați Căutarea sigură

Deși configurarea unui profil sau a unui cont Google pentru copilul dvs. vă va permite să îi monitorizați activitatea online, activarea Căutare sigură este de fapt cea mai simplă modalitate de a asigura experiența de navigare a copilului dvs. în siguranță. Dacă nu sunteți familiarizat cu SafeSearch, este o funcție integrată care blochează în esență rezultatele neadecvate sau explicite din căutările Google. Deși acest lucru, evident, nu va dezactiva tot ceea ce poate intra copilul dvs., poate ajuta în mare măsură să-l împiedice să facă clic pe ceva ce nu ar trebui.

Pentru a activa Căutarea sigură pe Google Chrome, urmați acești pași:

 1. Deschideți Chrome și accesați Preferințe.
 2. Primul element din listă va fi „Filtre de căutare sigură”. Activați SafeSearch făcând clic pe caseta de selectare de lângă „Activați SafeSearch”.
Google Chrome Parental Controls Safe Search

4. Activați Navigarea sigură în Chrome

Deși SafeSearch ajută la dezactivarea apariției conținutului neadecvat în căutările pe Google ale copilului dvs., nu protejează împotriva hackingului sau a site-urilor rău intenționate. Din fericire, puteți activa și „Navigare sigură” pentru a ajuta la aceste probleme.

Pentru a activa „Navigare sigură”.

 1. Deschideți Chrome și faceți clic pe cele trei puncte din colțul din dreapta sus.
 2. Când se deschide meniul, faceți clic pe „Setări”.
Meniul Setări Google Chrome Parental Controls
 1. Din ecranul de setări, faceți clic pe „Securitate și confidențialitate” din partea stângă a ecranului.
Setări de control parental Google Chrome Securitate recuperată
 1. Din lista din centrul ecranului, faceți clic pe „Securitate”.
Google Chrome Control parental Setări Meniul de securitate
 1. Aveți opțiunea de a selecta „Protecție standard” (setarea implicită) sau „Protecție îmbunătățită”. Veți dori să schimbați acest lucru în „Protecție îmbunătățită”.
Setări Control parental Google Chrome Securitate îmbunătățită

Monitorizarea activității online a copilului dvs

Evident, cel mai mare motiv pentru a configura oricare dintre aceste controale parentale sau setări de securitate îmbunătățite este să fii cu ochii pe activitatea online a copilului tău și să-l păstrezi în siguranță. Prin urmare, este important să știți cum să verificați istoricul de navigare al copilului și să blocați site-urile web potențial periculoase.

Verificarea istoricului de navigare al copilului dvs

Dacă ai configurat un profil pentru copilul tău în Chrome, îi poți verifica cu ușurință istoricul de navigare urmând acești pași:

 1. Deschideți Chrome și faceți clic pe profilul din colțul din dreapta sus.
Control parental Google Chrome Profiluri din istoricul de navigare
 1. Derulați în jos și faceți clic pe profilul copilului dvs.
 2. Când se deschide fereastra, faceți clic pe cele trei puncte din dreapta sus.
Meniul istoric de navigare Google Chrome Parental Controls
 1. Derulați în jos la „Istoric”. De aici, puteți vizualiza cu ușurință cele mai recente file deschise sau puteți face clic din nou pe „Istoric”.
Control parental Google Chrome Meniu Istoricul navigării
 1. Dacă ați activat „Sincronizare”, acest meniu vă va permite să vedeți istoricul de navigare al copilului dvs. pe dispozitivul pe care vă aflați, plus orice alte dispozitive pe care este conectat contul său Google.
Control parental Google Chrome Istoricul de navigare Vedeți istoricul

întrebări frecvente

1. Pot bloca site-uri web în Chrome?

Deși nu există setări în Chrome care să permită părinților să blocheze cu ușurință site-uri web, puteți descărca extensii în Chrome (cum ar fi BlockSite și Blocant simplu) care vă permit să blocați site-uri web. De asemenea, puteți bloca site-uri web utilizând Google Family Link (dacă este activat).

2. Pot împiedica copilul meu să-și ștergă istoricul browserului în Chrome?

Din păcate, nu există nicio modalitate de a dezactiva un utilizator de la ștergerea istoricului browserului direct din Chrome. Dacă utilizați o aplicație de control parental terță parte sau Google Family Link, totuși, puteți crea setări pentru a preveni ștergerea istoricului browserului.

3. Pot să văd ce face copilul meu în modul incognito?

Dacă nu instalați un software care înregistrează apăsările de taste sau activitatea de pe ecran, nu puteți monitoriza nimic în modul incognito.

Credit imagine: Shutterstock

Join our Newsletter and receive offers and updates! ✅

0 0 votes
Article Rating
Avatar of Routech

Routech

Routech is a website that provides technology news, reviews and tips. It covers a wide range of topics including smartphones, laptops, tablets, gaming, gadgets, software, internet and more. The website is updated daily with new articles and videos, and also has a forum where users can discuss technology-related topics.

You may also like...

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x